Inlägg

Inlägg som Edd1e har skrivit i forumet
Av Edd1e

Mja.

Av Edd1e

Rekommenderar bekanta att undvika Proshop som pesten. Sämsta företaget att handla hårdvara av i Sverige. Om något behöver reklameras så är det bara räkna med att dom lyckas strula till något och sen inte ta ansvar för det. Att det "löste" sig i detta fall är ett undantag snarare än det normala.

Av Edd1e

Smidiga sladdar räcker fin-fint för mig. Produkter som inte har utbytbara batterier kommer aldrig bosätta sig på mitt datorbord.

Av Edd1e

Trist som attans att han gick bort. Underbar bakgrundsmusik från den där mannen.

Av Edd1e
Skrivet av oqvist:

Stängda lurar har problem med resonanser med ljudvågor som studsar i kåporna. Så behövs dämpning. Men jag fick känslan att jag satt i en totalt akustiskt död studio med Noire. Detta kan ju ses som ett plus också.

De lurar jag testade skulle inte va moddade ether c:s utan ether c Flow men de kanske är svåra urskilja. Såg
Ingen skillnad fysiskt.
Jag har också emu teak. Isolerar inte super men varma och trevliga. Har inte kört några maratonstinter med dem har knappt använts.

Tack för svar!
Då förstår jag, sterilt och livlöst ≈ överdämpat. Jag är inte erfaren med slutna alls tyvärr men ska försöka se om jag upplever något liknande när jag testar Noire!

Du har också Teaks, nice! Får du värmeproblem med dom alls?
Isoleringen behöver inte dämpa ljudet utifrån helt men öppna är inte ett alternativ. Teak är ett par som kommer testas dock, tonaliteten ser trevlig ut.

Skrivet av oatp1b1:

Köpte min ZMF från honom och hade dem på hemlån veckan innan. Kan starkt rekommendera Arkaudio.

Gällande E-mu teak tycker jag inte att jag brukar bli speciellt varmt om öronen. Väldigt bekväma är de däremot. Sen har jag väl inte haft dem på mig längre än 4-5 timmar i sträck så jag kan inte svara för mer än det.
Jag har haft D5000 i många år också och det är små skillnader som ändå är till Teaks fördel, speciellt att diskanten känns mycket mer balanserad. Det Teak (eller D5000 heller) inte är speciellt bra på är storskalig musik, IMHO, och var det som gjorde att jag köpte nya lurar.

Tack för svar igen!
Jag har bara hört positiva saker av Arkaudio, verkar vara en riktig eldsjäl som styr den där skutan.

Suveränt, kommer nog inte använda dom längre än fem timmar i streck så det låter perfekt! Mjo tack komforten i den där designen verkar hyllad av så gott som alla.
Visst, jag har inte hört dom och man bör inte endast gå via grafer men Teaks tonalitet passar det jag söker mer än Denons 5200/7200/9200.

(Hade möjlighet att testa ett par Denon D7200 för ~ett halvår sedan men valde att inte göra det för att "jag kommer aldrig köpa slutna lurar", bigbrain man kan vara ibland hah.)

Tack till resten av er som skriver, uppskattas!

Av Edd1e
Skrivet av oqvist:

Aeon 2 noire har kvaliteter mrn kändes för överdämpade. Lätt totalt sterilt och livlöst. Sen slänger de med filter som dämpar än mer. Men vi har ju alla våra preferenser

Frekvensgången Harman kardon hade Jag inga problem med

Minns inte men den butik jag testade dan Clark från hade demolurar. Så jag blev med ether c Flow. Dock så är det ändå vanskligt då de ether c flow jag demade inte ens var nära de jag fick hem. Vet inte om de var misshandlade eller någon lekt med basporten eller om kuddarna läkte. De lät ju ändå bra annars hade jag inte köpt dem men hade inte samma signatur.

Är inte isolationen viktig finns det massor av portade slutna lurar som mestadels är slutna bara för att kunna återge mer sub bas vad det verkar.

Ju bättre isolation ju svårare hålla ljudkvalitén uppe dock så det är ju en avvägning.

Hej, tack för svar!
Kan du förklara hur du menar med sterilt och livlöst? Alla verkar ha olika uppfattningar om vad termer i denna hobby innebär haha. Blir bara lite konfys. (= Men aow det är ju det där med preferenser, jag söker något likt Harman over-ear tonalitet denna gång.

Googlat lite på Ether C Flow, såg att det gjordes en revision av dom. Kan inte vara så att demo exet du lyssnade på och paret du fick hem var olika revs?

Isolation är viktig i mitt fall, tyvärr. :/

Skrivet av oatp1b1:

Arkaudio har Aeon 2 Noire för hemlån om du betalar porto. Focal Celestee reas väl ut atm, så bra tillfälle att kolla dem.
Lite svårt att få till demo, men kan rekommendera E-MU Teak som jag själv har annars.

Aaah, tack för det tipset! Brukar föredra att besöka butiker dock, gillar viben!
E-MU Teak ser gode intressanta ut. Helt glömt bort dom där. Hur varma blir dom för dig vid längre användning?

Av Edd1e
Skrivet av oatp1b1:

Letade själv efter slutna lurar nyss men gav upp eftersom det känns som alla har för mycket kompromisser vilket jag inte vill ha i den prisklassen. Slutade med att jag köpte nya öppna och behåller mina E-MU Teak som jag ändå är rätt nöjd med.
Låna hem ett par DCA Aeon 2 Noire och testa? Finns ju ändå några ÅF i Sverige.

Jag köpte ett par nya hörlurar för första gången sedan 2017. ZMF Auteur Classic.

Håller med dig helt och hållet, tjorvigt som bara den tyvärr. Använder IEM (ist. för slutna) för tillfället men bara tanken av att spendera en till varm sommar med IEM's är mardrömsbränsle.

Mjo det måste bli en resa för att testa Aeon 2 Noire och Celestee. Gillade Aeon 2 Closed men hade tjocka glasögonskalmar då vilket strulade till förseglingen.

Oooh nice, grats till Auteurs också! Jag har inte hört den modellen men ZMF är onekligen suveräna. Nästa års köp tror jag blir en lur från dom. (Måste också säga att jag känner "ZMF-låde-lukten" av den där bilden, hah.)

Av Edd1e
Skrivet av TotalF:

Brukar ju reka focal Celestee i den prisrangen men överlåter allt tyckande till alla reviews på youtube då jag bara är en simpel vardagslyssnare.

Det jag kan säga är att dessa lurar fick mig att förstå vilken otrolig skillnad det är på ett par std-lurar för det mer normala priset runt 1500-3000 och dessa mer high end-grejer.

Men vad man uppskattar är ju högst individuellt. Jag är kär i dom iaf 😁

Celestee hade jag helt glömt bort! Tack, dom ska undersökas!

Av Edd1e

Har någon här bra idéer på slutna (helst planar) lurar under ~10-15K? Funderar på Drops Dan Clark Aeon X men är lite skeptisk till att beställa från staterna överlag. Övervägde Sundara Closed också men den ljudbilden passar mig inte alls (och har inte tillgång till EQ för ändamålet).

Finns väldigt få runt mig som har slutna, endast hört DC Aeon 2 Closed, DT 1770 och HiFiMans huvudvärksfabrik Audivina.

Av Edd1e

Nycklar.
Jobbtelefon.
Mobil med IEM om jag promenixar, annars får den gott stanna hemma.
Korthållare.

Av Edd1e

En rätt gissning.

Av Edd1e
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Ja, för hifi kryllar ju inte av nonsense-teknologier som inte gör någonting.
Senaste favoriten är Tesla coils

Jo, finns absolut massor av svammel! Men produkterna jag nämnde påverkar ljudet. Både mät (HM1 iaf, har inte sett något om WANDLA ännu) och hörbart. Viss skillnad mot alla former av "snakeoil".

Av Edd1e

Om soundstage och imaging hade varit så förbaskat oförstått och omöjligt att mäta, hur kan då produkter (Zähl HM1, Golden Sounds senaste collab med Ferrum, WANDLA t.ex) påverka båda aspekterna utan några som helst problem? Gissar dom bara vad som bör hända? Nej. Herre!

Av Edd1e

@Zpnk hann före!

Skrivet av Quenya:

Kommer nya kylblocket ha vridbara slangar, eller är de fast vinkelräta ut från moderkortet som föregångaren?

Här finns deras tear-down.

Av Edd1e

Galen prestanda för pengarna igen. Framförallt på AMD-sidan.

Av Edd1e

Äsch, låt den sitta sådär. Spelar mindre roll om fläktarna suger eller blåser igenom radiatorn men så gott som alltid får man bättre temperaturer av att använda fronten för intag och top/bak för utsug.

Bubblor (vid frontmontering) behöver du endast oroa dig över om blocket är högsta punkten, din radiator är ovanför blocket så ingen fara. Bubblorna kommer söka sig till vätskeintaget av radiatorn till slut och sen är dom inte ett bekymmer längre alls.

Av Edd1e
Skrivet av Field-Mouse88:

Hur gör ni som inte använder lösenordshanterare? Jag kan inte förstå hur man skulle kunna klara sig utan

Det är rätt få lösenord för mig att komma ihåg men dom jag har, har jag i huvudet.

Av Edd1e

Är på trejde genomlyssningen av Cixin Liu's Three-Body Problem. Läste även The Redemption of Time av Baoshu. Inofficiell followup, helt okej men inte på samma nivå (imo) som Liu's trilogi.

Skrivet av johanandersson:

Gunslinger i Dark Tower serien av Stephen King. Hade ganska höga förhoppningar, men kommer inte fortsätta med de andra böckerna.

Njae jag förstår dig helt. Lyssnat igenom hela serien men måste säga att det, i efterhand, var lite slöseri av min tid. Passade mig inte alls.

Väldigt krångligt att följa imo.

Av Edd1e

Kunde en fråga i quizen sen fick jag en korrekt gissning. Svarar gärna på era undersökningar men spenderade mer tid på att försöka hitta svaret till andra frågan än resten av hela undersökningen för att jag trodde det spelade roll, hah. Kanske göra quizen opt-in nästa gång?

Av Edd1e

Meh.