Inlägg

Inlägg som andelf har skrivit i forumet
Av andelf
Skrivet av Novdid:

Tror "SD2" menas Steam Deck 2. Steam Deck är baserad på AMD-hårdvara. Är det Switch du tänker på?

Ja, såklart.
Isåfall lär nog den med 40cu inte vara för laptops, utan en G-serie, men vi får väl hoppas

Av andelf
Skrivet av medbor:

Vågar man hoppas på en SD2 med dessa i?

Troligen på tog för hög tdp. Jag tror att sd2 kommer vara Nvidia igen. Då blir det mycket lättare med bakåtkompatibiltet, hård- och mjukvaruutveckling och låg tdp, men högre perf/watt än nuvarande platform. Blir det Nvidia, skulle jag satsa på orin nano, on den inte blir för dyr..

Av andelf
Skrivet av loefet:

Eller som rykten säger: Ryzen AI 300...
Samt att nästa generations chipset blir i 800 serien istället för 700, för att hålla "jämna steg med Intel".

Urk, tråkigt att låta Intel diktera.. men klart 800 > 700...

Av andelf
Skrivet av dlq84:

Föredrar du att din data skickas till "molnet" eller att det stannar kvar på din dator?

Det går... Det finns dessutom ett gäng öppna modeller som är gratis.

Tror du missar att detta är den första Icke-apple ARM-CPUn som kan konkurrera med x86 på laptops på riktigt. Det är revolutionerande i sig och sätter press på Intel och AMD att bli ännu bättre.

EDIT: Läste precis att de har fastlött minne direkt på CPU-paketet precis som Apple. Blev plötsligt helt ointressant, synd.

Klart att det går - det går att köra raytracing på raspberry pi, men det betyder inte att man borde.
För egna hemmaprojekt betalar jag gladeligen 100/månad för att Microsoft ska kopiera kod ifrån stack åt mig. Funkar faktiskt bra! Den verkar nästan förstå vad jag håller på att göra (och ibland vad jag kommer att göra sen). Inget behov, men boilerplate är bara drygt att skriva

Av andelf
Skrivet av Swedman18:

Nu är jag helt ute och cyklar men hur viktigt är det att ha en AI-processor om man har internet tillgängligt?

Skulle gärna vilja köra ai offline, om det gick..

Av andelf

Tycker det är helt otroligt att det lever än - vad tjänar de ens pengar på? Reklam?
Har inte använt winamp på säkert 15 år

Av andelf
Skrivet av Trihxeem:

Kör det på en kraftfull server och anslut till den för utveckling istället - från vilken laptop som helst.

Han vill troligen kompilera native och köra alla tester native, för att det är arkitekturen som testas.

Av andelf
Skrivet av thesutex:

många bittra her inne borde nog byta jobb prova ett hemmajobb, där behöver man inte jobba als tydligen, typ samma som VAB enligt vissa,. det er ju kul med sjuka barn, som en semester

När barnen är sjuka arbetar jag lite sporadiskt, och tar sedan igen några timmar efter att de har somnat.

Av andelf
Skrivet av Flipper:

Jag och min fru arbetar helt på distans. Vi skulle aldrig gå tillbaka till något annat även om jag inte hade varit främmande för idén att vara på ett kontor några dagar i månaden (förutsatt att kontoret uppfyller alla mina krav). Jag förstår att det inte fungerar i vissa roller men för oss är det optimalt. Mer fritid, mer tid till träning, familj, vänner, you name it.

Skillnaden på vår mentala hälsa (och fysiska hälsa pga träning) efter distansarbete och innan är som natt och dag. Jag förstår att par skiljer sig och mår dåligt när de tvingas tidigt till ett värdelöst kontor samtidigt som de förväntas bolla barn, egenintressen, sova tillräckligt osv. För övrigt hade jag aldrig tagit ett enda konsultuppdrag där jag skulle tvingas in på ett kontor, med undantag från första veckan av uppdraget.

Vi lever bara en gång men av någon märklig anledning ska vi leva som fångar i ett samhälle, slava för en dålig lön och lägga en massa tid på att ta oss till och från en fysisk plats bara för att göra någon annan nöjd. Om personen levererar är det sak samma om arbetet utförs på distans eller inte. Om arbetstagare får prioritera sitt eget välmående är jag övertygad om att det leder till högre produktion och en arbetstagare som stannar längre på arbetsplatsen, win win!

Är du en person som behöver snacka skit med kollegor och kan inte arbeta hemma? Arbeta på kontoret!

För övrigt väldigt märkligt att vissa personer tror att prisökningen i samhället beror på personer som "myglar" när de arbetar på distans.

Det företag har en policy med max tre dagar/vecka hemma (för att inte behöva hantera alla hemmakontor som arbetsplats), men vet ingen chef som faktiskt genomdriver policyn. Jag är på kontoret när jag känner för det - ja, jag jobbar mycket sämre och mindre effektivt, men det är trevligt att luncha med folk också.

Av andelf
Skrivet av ronnylov:

Jag gjorde tvärtom, bytte till ett jobb där jag var garanterad att få jobba på plats och med få distansarbetande kollegor. På gamla jobbet fortsatte majoriteten att jobba på distans trots att pandemin var slut så jag trivdes inte alls där. Jag jobbade på plats under hela pandemin och längtade till att kollegorna skulle komma tillbaka, vilket de aldrig gjorde...

Samma här. Remote first är bara deprimerande.

Av andelf
Skrivet av filbunke:

Så de som besökte sidan och kopierade kod för sitt arbete kan nu ta det direkt via chatgpt?

#framtiden

Ja, det är ju precis det chatgpt (och alla andra) redan gör. Kopierar från en liknande lösning och byter namn på variabler etc. Om de faktiskt förstod vad som händer i applikationen skulle aldrig hallucination finnas för detta..

Av andelf

Slå Nvidia? På vilket vis? Topp-prestanda? Nej, troligen inte - om inte Nvidia gör flera totalmissar i rad.
Ett problem AMD har är LLM/AI, där Nvidia ligger låååångt före i form av developer experience och mjukvarukompatibilitet.

Av andelf
Skrivet av Trihxeem:

Haha det är ju inte kopieringsrykten. Det är ju 100% bekräftelse!
Folk som jobbar med reklam på den nivån är 100% medvetna om att detta var en kopia, käzz!

*Homage

Av andelf

Helt ärligt: varför ångra någonting alls gällande jobb och karriär? Man är där man är, vill man ändra något så har man alla möjligheter.
Ångra delar i specifika kodbaser - speciellt sådana jag inte har tillgång till - är bara energi till spillo. Det betyder bara att du lärt dig någonting - jättebra! Jag lär mig saker hela tiden, och det är det som gör branschen så spännande.
Ångra "skulle ha gjort [] för då skulle jag varit rik nu" är bokstavligen värdelöst.
Jag kommer ifrån inbyggda c och senare cpp i Linux, men använder js/Python för tooling, go för backend och cpp för embedded gui. Kan inte säga att jag är "bra" på något, men kan arbeta med det mesta - programmering är ju ROLIGT!

Det enda jag förutspå är att om jag inte spenderar tid med barn nu, så kommer jag att ångra det senare, så jag är med dem NU.

Av andelf
Skrivet av Fearnox:

Kan ju vara en bra lösning. Då kan man i alla fall dubbla från interna ifall man vill matcha minnen i samma storlek, vilket säkert är vanligare än att man går från 16GB till 64GB tillexempel. Från 8GB till 16GB är nog säkert vanligt dock, alltså att standard är 8GB och att det räcker för många och då säljs som standard fast att det kan vara vanligt att många känner att det finns behov av 16GB lite längre fram. Full hastighet verkar man redan få från en modul, så det blir väl bara för storlekens skull man väljer att uppgradera antar jag, till skillnad från vissa andra datorer som kan dra nytta av dual-channel med grafikdel som anväder RAM tillexempel.

Med ddr5 så är det väl inte lika viktigt. 8GB fastlött och 48GB är ju också en möjlighet

Av andelf
Skrivet av Fearnox:

Lite synd bara att man förmodligen inte får plats med 2 enheter i samma dator.
Hade varit väldigt bra av flera anledningar ifall man tillexempel kunde uppgradera från 8GB modul till 16GB och kunde antingen föra över/sälja sin gamla modul alternativt bara tillföra 8GB extra.

Antar att det bara blir en enhet per dator och det blir förmodligen onödig e-waste för ingen lär köpa de mindre modulerna när de ändå ingår som standard och det förmodligen inte går att köpa dator utan RAM i redan.

Jag antar att det teoretiskt går att få en del fastlödd och en opopulerad lpcamm-plats.

Av andelf
Skrivet av loefet:

Snällare mot plånboken än Pixel 8 pro skulle det väl stå. Behövde kosta max hälften om den skulle kunna räknas som "billigare" eller "snäll".
Sedan är frågan är den värd nästan 1000:- mer än föregångaren (7a)? Tycker inte det känns så om man tittar på specifikationerna.

I princip allt är förbättrat ifrån 7a och inflationen är fortsatt hög och kronan svagare. Helt klart värt priset i jämfört med 7a. Dessutom är den väl priset exakt hälften? 8 pro verkar kosta ungefär 13000..?

Personligen tycker jag inte en telefon är värt över 6000 (köpte min 6a på bf hösten eller släpp för 3000), men det är en åsikt och har inget med artikeln att göra.
Har egentligen inga problem med prestanda eller batteriet. Jag hade tänkte att eventuellt byta till 8a på bf, men än med inbyte är det nog inte värt det [FÖR MIG].

Av andelf
Skrivet av Barak:

Låter som en komplicerad lösning på ett enkelt problem.
Hade rälsen bara varit asymmetrisk så hade det inte gått att montera kontrollerna på fel håll.
En elektromagnet förbrukar ändå en viss mängd ström vilket känns dumt med en batteridriven enhet.

Håller med. Och dessutom låter det ju som att det skulle finnas en risk att de inte är bakåtkompatibla.. vore riktigt dumt..

Av andelf

Notera att om man bygger en "webbapp" kan den köras i mobiler med hjälp av webview, så ingen separat utveckling av mobilapp lär behövas.
Att börja lista olika tekniker är ganska lönlöst, men det låter som att en sk SPA (single page application) är det ni behöver.
Svaret på frågan om var man ska börja: research, research och mer research. Lär man sig rätt jargong (yrkesspråk) så kan man lättare söka sig fram till rätt svar.

Av andelf