Inlägg

Inlägg som -=*ThE_cRoW*=- har skrivit i forumet
Av -=*ThE_cRoW*=-
Skrivet av felplacrd:

Fattar. Det är najs att slippa bloat. Men kom ihåg man förr eller senare - i alla fall ofta - kommer till en punkt där man inser att det kanske hade varit en god idé att utgå från ett ramverk ... Men det beror ju på hur stort projektet blir.

Det fungerade, (jag skäms och vill komma med bortförklaringar men) tack så mycket för hjälpen!

Det ska bli ett plugin till WordPress och endast hämta den där och en till lista för att kombinera dem i WP's databas så därför jag inte vill dra in mer som ev kan strula framöver

Av -=*ThE_cRoW*=-
Skrivet av felplacrd:

Gissar att det är föredraget att använda token istället för user/pass (så du slipper ha dessa uppgifter i koden). Ser inte ut som du kan skapa API-tokens programmatiskt utan att de genereras i webbgränssnittet enligt dokumentationen här.

Enligt denna dokumentation så skall du använda basic auth innehållandes "<user>@<domain>.<tld>/token:<token>". Så att sätta CURLOPT_USERPWD borde vara tillräckligt.

Sen finns det ju färdiga API-klienter (för PHP) att integrera/bygga ut istället för att skriva allt från scratch. Kikat på dem?

Tack för input! Jo, dom vill köra token istället för användare och lösenord. Så jag har mail och token som ska användas enligt instruktionerna du skicka där.

Men jag vet bara inte hur jag skriver det. Koden ovan med: curl_setopt($ch, CURLOPT_USERPWD, $api_user. ":" .$api_token); returnerar att jag inte kan auktoriseras.

Jo, har sett dom färdiga biblioteken men allt jag vill gör är att köra curl kommandot från första posten korrekt så att jag får tillbaka en aktuell lista. Då blir det overkill och onödiga dependencies att köra in flera biliotek tycker jag

Av -=*ThE_cRoW*=-

Nja, jag formulerade mig tokigt. Menade hur använder jag curl kommandot ovan programmatiskt i PHP och hur auktoriserar jag rätt då det finns en "user" (vet inte att den heter user) och en token (vet inte att den heter token).

Detta är vad jag vet samt så har jag mailadressen och token: https://developer.zendesk.com/rest_api/docs/support/requests

Koden i slutändan ska se ut något liknande:

$url = 'https://xxx.zendesk.com/api/v2/tickets.json';
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
curl_setopt($ch, CURLOPT_USERPWD, $mail.":".$token);
$output = curl_exec($ch);
curl_close($ch);
$result = json_decode($output, true);

Av -=*ThE_cRoW*=-

Köra Curl kommando med PHP

Hjärnan går inte igång efter Jul... Nedan Curl vill jag köra med PHP men får det inte att fungera, har någon koll och kan ge mig ett exempel?

curl https://{subdomain}.zendesk.com/api/v2/requests.json \
-v -u {email_address}/token:{api_token}

Av -=*ThE_cRoW*=-

@Pierre232: nej tyvärr hade hon ingen automatiserad backup. Ska in på hennes nya, det är en sak som är säkert

Hon bestämde sig för att lämna in den och be dem att inte radera minnet. Men, tänker att om de ändå raderar/nollställer den men behåller moderkort/flash minne eller vad det nu heter ( ? ) så kan man kanske köra ett recovery program sen för att ev få tillbaka en del av minnet?

Av -=*ThE_cRoW*=-

@Pierre232: hon hade varit och rest så dåligt med internet åsså förstår jag det som att hon inte hade nån online backup. Kommer förklara värdet av det nu

Tack alla för all hjälp och alla svar. Blir så att hon byter skärm så förhoppningsvis funkar den som den ska efter det.

Av -=*ThE_cRoW*=-

Ahh, hade jag i min iver bara läst noggrannare så hade jag ju sett "Notera: Denna produkt fungerar inte med Galaxy S6/S7/S8 eller TAB A 10.1, TAB4 samt S4 MINI och Note 5."

Av -=*ThE_cRoW*=-

@maskeradmannen: hoppas att det är så. Som sagt, annars borde den ju inte få mess nu. Dock trodde jag att ja lyckats nå download mode men svårt veta när det är svart

@anon265474: du behövde inte aktivera debug mode eller nått då?

Hoppas verkligen på den här lösningen, hon skulle bli så glad Har beställt: https://cdon.se/hem-tradgard/adapter-samsung-mhl-2-0-hdtv-mic... nu, antar det va en sån va?

Av -=*ThE_cRoW*=-

@maskeradmannen: va rädd för/anade allt det du sa. Tror du att jag kan ha brickat den redan genom att ha testat på med "fail" som resultat? Den är fortfarande igång och får mess.

@anon265474: kommer det funka? Isf har vi ju lösningen här!

Av -=*ThE_cRoW*=-

Nått sätt att bara spegla, se skärmen? Hon kan ju koden och touch verkar som sagt funka så bara man kan se vad man gör skulle saken va biff.

Av -=*ThE_cRoW*=-

Samsung Galaxy S7 trasig skärm, går det hämta bildern från den?

Har en Samsung Galaxy S7 som blev svart när den tappades i golvet. Den verkar fungera i övrigt, pekskärmen registrerar touch och knapparna lyser upp/den får meddelanden och verkar fungera. Dock hade den hunnit bli avslagen så vet inte exakt vad för lösenord förutom skärmlåset som dyker upp. Ägaren är inte techy och har nu sim-kortet i annan telefon. Hon vars telefon det är hade just varit på en resa och tappade den där så är självklart jätteledsen över semesterbilderna...

Frågan, vad kan man göra? Finns det nån chans att hämta bilder från den? Googlat som ett tok och finns diverse mer eller mindre seriösa lösningar/click bait med virus.

Det närmaste vettiga jag hittat är denna: https://www.youtube.com/watch?v=pfc-j8DBVSU där säger han att man med "Odin" ska köra in en recovery rom som då gör att man kan komma åt innehållet.

Så har laddat ner recovery för telefonen med rätt modellnummer under OEMs: https://twrp.me/Devices/, testat olika versioner osv. Har även testat olika versioner av Odin i kombination, testat köra Odin i kompabilitetsläge för windows 7 samt som administratör, även testat olika kablar och olika portar på min dator men slutar alltid med samma sak (se bild nedan)

Hon vågar inte lämna in den och för service på The Phone House för då är väl chansen stor att de nollställer den? Gå till random byta skärm ställe här på söder kanske är bästa iden? Eller finns det nått mer jag kan göra för att försöka hämta bilderna så hon istället får köpa ny telefon?

https://icedor.se/_upl/odin-fail.PNG

Av -=*ThE_cRoW*=-
Skrivet av hasenfrasen:

Så fort man blandar in SQL i någon form är latensen den största boven. VET du vad det är som gör det "segt"? Kör en analys på dina databaser. StoredProcedures och "aggregate" (inbygg eller egensnickrad) är ett måste.

Det som gör det segast över avstånd är responstider på DNS och per Call på sidan när de ska initieras och hämtas. Lattens och de fysiska begränsningarna över långa avstånd kommer man inte ifrån genom att optimera sin databas. Dessutom serverar man ju oftast besökare flat files genom någon cachelösning.

Skrivet av Rick69:

Wordpress-hosting som inkluderar CDN:
https://wpengine.com/

wpengine.com verkar intressant. Tack för svaret!

Av -=*ThE_cRoW*=-

Bäst WordPress hosting att fungera över hela världen

Har min egen hosting med VPS:er här i Sverige (https://iceycloud.com/) men går rätt segt i svarstid till tex Sydney. Och för den här kunden skulle jag vilja ha något färdig där jag sen inte har något ansvar, bara sätta upp ett avtal eller liknande och sen lämna dem med vetskapen att de har en tjänst som går fort från LA, London till Sydney.

Tips?

Av -=*ThE_cRoW*=-

The answer: apt-get install libicu-dev

Av -=*ThE_cRoW*=-

Installera intl tillägget på Debian PHP 7.0.7

Har en installation av PHP 7.0.7 körandes i /opt/php-7.0.7

Hur installerar jag intl extension på den PHP installationen? Kört fast lite här. Servern kör Debian 8.2 Jessie.

Supertacksam om nån har koll

Av -=*ThE_cRoW*=-
Skrivet av ennad:

Till trådskaparen, köp dell xps 15 istället (speciellt eftersom du ville ha en laptop med typ 13" chassi). Mycket bättre kvalitet.

Angående ursprungliga frågan så ryktas det om att nya zenbook pro kommer annonseras på mcw mässan nu.

Skrivet av -=*ThE_cRoW*=-:

http://www.digitaltrends.com/computing/asus-zenbook-pro-leake...

Hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas ... ... hoppas hoppas hoppas!

Asus!

Av -=*ThE_cRoW*=-

Preview-adress med ISPConfig

Bygger webb åt kund för deras gamla domän men på det som ska bli deras nya hosting hos oss. Nån som har koll på hur man smartast sätter upp en preview-adress så de slipper rota med deras hosts-fil innan vi pekat om?

Kör ISPConfig. Vore ju nice med kundadress.se.iceycloud.com

Av -=*ThE_cRoW*=-
Skrivet av Thareh:

Jag har UX501VW och den är riktigt grym, några småsaker som är dåliga på den bara men hoppas att dem har rättat till dem till nästa version - kommer nästan garanterat uppgradera mig iaf

Skrivet av -=*ThE_cRoW*=-:

http://www.digitaltrends.com/computing/asus-zenbook-pro-leake...

Hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas ... ... hoppas hoppas hoppas!

Av -=*ThE_cRoW*=-

http://www.digitaltrends.com/computing/asus-zenbook-pro-leake...

Hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas ... ... hoppas hoppas hoppas!

Av -=*ThE_cRoW*=-

@evil penguin: @studiox_swe: bakgrunden är att jag säljer webbhotell/VPS via https://iceycloud.com/

Att själv vara registrar känns overkill. Precis som ni säger är det för mycket jobb att ha avtalen själv och allt runt det som krävs. Därav jag var intresserad av virtuell registrar eller då som du @evil penguin länkade till återförsäljarlösningar. Tack för dom. Har ni någon erfarenhet själva av det jag undrar över? Man vill ju kunna lita 100% på dem så att det inte blir strul med ägarförhållanden.

Finns det några svenska där man kan vara återförsäljare? API vore ju nice/krav så man kan automatisera så långt som möjligt.

Har i dagsläget 2-300 domäner hos Citynetwork så vettiga jag borde gjort från början är att fråga dem vad de kan ordna för mig. Annars, någon som vet när Google ska börja sälja domäner för svenska användare?

Whiskey inblandat i det här inlägget varav kanske inte het genomtänkt