Inlägg

Inlägg som oqvist har skrivit i forumet
Av oqvist

Dammade av inqusition blir smått chockad hur bra det ser ut! Blev en human male archer... Troligen exakt samma jag valde första svängen... Det blir typ aldrig magiker eller tanks för min del

Av oqvist
Skrivet av izzie:

Du har ju fel. Grundregeln är att föraren som skall göra omkörningen är ansvarig. Här var det helt uppenbart att luckan skulle försvinna. Varför då sätta sin nos där?

Det är väl inte uppenbart att föraren framför ska välja att ignorera reglerna och preja dej av banan... Vi tolkar helt klart reglerna olika här. Perez försökte spela tuff och hoppades att kevin skulle släppa av. Föll på eget grepp helt enkelt kolla hur mycket perez kollar i höger backspegel Anledningen till att Perez inte åker på bestraffning är för att Kevin inte var tillräckligt högt upp. Därav blev det en RI av det hela då ingen av dessa herrar är fri från synd

Av oqvist
Skrivet av heatm:

Du kan ju även se vilken linje bilarna framför kört och att det är hitåt Perez har ögonen och reflexen att köra i Beau Rivage. I andra kurvor måste man vara före vid Apex för att man ska ha rätten till racing line. Ser ingen skillnad här.

Massenet, som är kurva 3 efteråt skulle dessutom haft Magnussen på utsidan av Perez så vart han tänkte att han skulle komma förbi är ett mysterium.

Med det sagt, jag är helt OK med att Magnussen inte fick ett straff och att det klassades som Racing Incident.

Man kan inte ignorera bilar vid sidan om dig. I vanliga gp banor så prejar de ut bilen på yttern i gruset men den taktiken fungerar dåligt på Monaco med hårda väggar. Du kan inte blint bara hävda jag ska ha högra linjen oavsett om jag har bil vid sidan eller ej. Domarna har bra koll på detta

Av oqvist

Jodå han hade mer än en bilbredd innan Perez bara drog bilen till höger. Din bild visar ju detta rentav även om Perez börjat stänga där

Av oqvist
Skrivet av Felixark:

Förstår inte hur det där var Perez fel överhuvudtaget Magnusson försökte med helt omöjligt omkörning som garanterat skulle sluta i en krasch.

Har sett om incidenten från alla vinklar och vrår nu och tycker väl Perez faktiskt har mer skuld. Han visste kevin var där och försökte stänga dörren men för sent.

Har inget emot att det bedöms som RI och bra kevin inte fick extra straff.

Av oqvist
Skrivet av Campaigner:

När ja läste "story mode" tänkte ja på kampanjen. Sen i kommentarerna begrep ja att han mena n00b svårighetsgraden 😄

Jag stör mig på folk som gör det för att de tar den lätta vägen o inte kämpar.
Jämför med CrossFit som jag tränar. Om jag skalar ner allt (Bar Muscle Ups > Strict Pullups) (Overhead squats > Back squats) när jag kan göra en svårare variant så gör jag inte mitt bästa. Jag förråder mig själv! Brist på respekt mot sig själv!

Tar man hela tiden den lätta vägen i t.ex spel så kanske de gör det i arbetslivet också....

Haha det är ju de som har det lätt med arbetslivet som har råd spendera all energi på spel. Min gissning är att du är student alternativt arbetslös eller kontorsnisse

Av oqvist
Skrivet av Svantesson666:

Det får du fråga domarna om men F1 har onekligen vågat stänga av förare förr.

Bedömde det som RI att perez inte var helt fri från ansvar heller

Av oqvist
Skrivet av Felixark:

Red Bull har väl fortfarande inte uppgraderat deras bil för i år ?

Tror det kan bli fight om konstruktörsmästerskapet men Verstappen kommer nog att vinna förare VM utan några som helst problem.

Max har ju ett redigt försprång och i kommande race kommer han ha hjälp av golvet igen. Men tror nog McLaren åtminstone kommer va där och retas rejält fortsatt.

Av oqvist
Skrivet av Don_Tool:

Dags att sätta race ban på Mag, det där var inte okey någonstans.

Annars kan jag bara hålla med om att det är den sämsta banan på hela kalendern, jag har aldrig gillat Monaco. Den är mest på i bakgrunden medans jag gör annat

Jag dök 60 poäng i min schackranking

Magnussen har absolut skrapat ihop till en race Ban. Inte för detta men samlat på vad han sysslat med i år.

Av oqvist
Skrivet av MrRunaway:

En legitimerad optiker kommer givetvis förstå. De kan de här med brytningsfel, skärpa. Bytte glasögon i vintras så jag har tydliga minnesbilder av synundersökningen.

Det här har ju varken med brytningsfel eller skärpa att göra
Jag har frågat om teeminalglasögon för några år sen men du skulle sett optikern min gapade av förvåning. Har inte sett några glasögon som marknadsförs just för detta.

Det finns ju glasögon marknadsfört mot
Gaming med gul tilt för starkare kontraster men de har ingen slipning.

Av oqvist

Negativ action :/

Man ser ju att till och med förarna är glada över att kraschas ur racet. Inga heta känslor någonstans förutom gasly flygtur

Av oqvist
Skrivet av Felixark:

I F2 idag så van O'sullivan från P15 vilket visar att Monaco race kan vara intressant även fast det tort går hoppas att vi får se några omkörningar i F1 idag.

F2 är inte F1. Monaco var ok långt bak i tiden för f1 med. Men det är långt bak i tiden.

Av oqvist
Skrivet av Henrico:

Monaco är ju för det mesta racet skittrist om det inte regnar... Verkar tyvärr bli bra väder imorgon. 😔

Ja det är en udda best. Sämsta racet på kalendern men det hypas ändå av det största pga tradition och hjärntvätt... Inte ens T1 är intressant då startsträckan är för kort. Någon borde komma på det briljanta att ta bort Monaco från kalendern alt enbart hålla ett kvalevent som ger mer poäng än ordinärt kval då det är kul se bilar skrapa väggar när de pushar max.

Det kommer bli en shitstorm utan dess like men efter 10 år kommer alla förstå det var det bästa som kunde hända F1. Suzuka skulle jag rösta för att få ta över kungakronan.

Av oqvist
Skrivet av benonikenobi:

Kul att se lite andra lag i toppen för en gångs skull 😎
Hoppas på ett spännande race imorgon. Skumt att det inte blev en enda red flag under quali 🤔

Och imorgon får Albon/Williams faktiskt ta sina första poäng för säsongen 😅

Tagga ner förväntningarna. Det är Monaco. Slipper redbull i topp iaf de törs jag lova

Av oqvist
Skrivet av Rolle1:

Chefen ska vara bestämd och ge inte vika för trycket uppifrån.
Ställa krav på organisationen så svagaste länken får den stöttningen som behövs.
Se till så rätt resurser finns tillgängliga för att lösa problemen.
Ha övergripande teknisk kunskap över vad arbetarna specialiserade i, så hen kan leda och styra ett möte.

Har haft så många chefer genom åren som get vika för toppchefernas krav och tror att övertid löser allt.

Ska han ge vika för trycket nerifrån?

Av oqvist

Alltså även om man spelar god så har man i regel extremt många liv på sitt samvete. Men att gå all in på ondska och ta livet på alla du ser gör ju att du missar en massa uppdrag. Sen personligen bär det emot det känns så billigt så det ofta är den enklaste vägen.

Jag spelar aldrig som ond även om jag är fullt medveten om hur många oskyldiga vakter etc som inte räknas för dålig karma som får sätta livet till

Så egentligen att spela i sanning god är svårare i de flesta rpgs.

Av oqvist
Skrivet av Laxpudding:

Lasra ögonen är ett alternativ även om det också ger bieffekter som överstrålning, särskilt en tid efter ingreppet med viss risk även för mer beständigt effekt.

Det är riskabelt fortfarande dock. Känns pinsamt när man är på gränsen få köra bil utan. Glömde nämna har enkelslipade ej progressiva glas. Och optiker misstänker jag kommer inte begripa mitt problem

Av oqvist

Bildskärmar och glasögon

Satt och lirade pinball fx och de har en vit logo med svart bakgrund. Helt plötsligt uppenbarade det sig exakt hur mycket svärtan påverkas av glasögonen. Har både billigare glasögon utan extra reflexbehandling och dyrare med men det är löjlig skillnad på svärtan även med de dyrare där allt ljus sprids ut och vattnar ur svärtan. Sitter relativt nära misstänker det blir mindre skillnad om man har monitorn längre bort.

Finns det några magiska glasögonslipningar som minimerar dessa problem tro? Linser tror jag inte jag ens klarar att montera med tanke på hur svårt jag har droppa vätska i ögonen... För starka försvarsmekanismer och de kanske också ger liknande effekter?

Av oqvist

Pinball fx

Har perioder där silverkulan lockar. Sen på bollen med fx kändes rätt onödigt idissla fx3 samtidigt då som den egna konkurrensen med vr släppen.

Finns en del nytt nu iaf. Känns som tempot är mer uppskruvat än någonsin i regel. Kanske bara jag som blivit äldre.

Av oqvist
Skrivet av Necrophor:

Tycker inte alls det är bra att det blir fler säsonger då detta kommer vara "fan-fiction" och det tenderar att solka ned något jag faktiskt ansåg vara bra. "Sluta när man ligger på topp"... men det skall väl mjölkas så långt det bara går och bli någon form av grådassig slask av skiten till slut...

Det är riktigt trist. Jag förstår ju de vill göra pengar men nu gör de det ju inte för att de har ett bra manus. De lär ju inte vänta fyra år med att släppa säsong 2 så det kan mogna fram.