Inlägg

Inlägg som blixt3n har skrivit i forumet
Av blixt3n
Skrivet av Aeig:

Det är på tiden, har suttit redo med SMS-lånen ett bra tag nu

När åker vi?

Mvh

Och så får du ändå inte kortet levererat förrän till sommaren för det har blivit förseningar i leveransen. 🤣

Av blixt3n

Man försöker väl med både och eller? Varför fanns inte det som alternativ?

Av blixt3n
Skrivet av walkir:

Så Microsoft vill säkerställa att ingen går fri från deras reklam?

Det är ingen dum idé att adblocker ligger hos ISP DNS.
Något som jag som kund kan skräddarsy som jag vill om jag nu vill frångå standard inställningar.

Av blixt3n
Skrivet av KAD:

Windows brandvägg kan bara göra något åt trafik som körs på Windows. Man förväntar sig alltså att Windows har blivit infekterat av malware. Det är i och för sig en högst rimlig förväntan, de flesta kör ju proprietär mjukvara där det inte finns någon koll alls på hur mjukvaran läcker personlig och annan information.

Fördelen med den här lösningen är att malware inte kan gå direkt mot IP-adress utan att först slå upp adressen. Det kommer ingen annan mjukvara heller kunna, vilket kommer bli kul för folk som inte fattar vad som (inte) händer.

Den här lösningen gör inte mycket om inte den säkra DNS-servern också vägrar att ge ut IP-adresser till malwarens server.

Nästa steg kommer därför bli att Microsoft skapar DNS-servrar och sätter dem som default i Windows och därmed får full koll på surfvanorna hos alla som inte orkar ändra standardvärdet. Det kommer naturligtvis att motiveras med att man ska hålla sina användare säkra.

Själv kör jag redan banIP-paketet på OpenWrt på min router som har den här lösningen, men då för hela nätverket, inte bara för Windows. Kombinerat med paketet adblock för att inte returnera DNS-svar på malware-sajter (och reklam förstås).

Ptja det kan ju å andra sidan ge ett sådant stort påslag att DoH och DoT blir standard hos alla ISP's DNS servrar världen över.
Jag tycker att det här är en bra idé. Den kan förvisso missbrukas som du nämner och det bör man hålla ett vakande hököga på.

Av blixt3n

Kunde nog inte en endaste fråga. Är ändock förvånad över dom få poängen jag fick.

Av blixt3n
Skrivet av Dvorak96:

tur att man kör apple's lyckelring med 20-långt
lösen med bokstäver (stora och små) + siffror. lycka till att knäcka det.

Ja det var tur det...

Av blixt3n

Jag begriper inte varför dom inte lägger in stöd för alla typer av VPN lösningar direkt in windows. Varför måste jag som slutanvändare tvingas till att behöva tanka ner wireguard eller openvpns programvara genom webben. Det hade varit så jävla smutt att bara kunna lösa det direkt genom kontrollpanelen.

Av blixt3n
Skrivet av Ronnie60:

Stör ihjäl mig på folk som ska tillskansa sig saker utan att betala för det. Spelar ingen roll om det är fysiskt eller imateriellt.
Skiter faktiskt kungligt i hur fritt internet är, finns för mycket olaglig och moraliskt skuggig verksamhet. Ni som är för det fria internetet och fulstreaming är barnpornografiska sidor ok med om de är registerade i länder med tveksam lagstiftning? Eller är det bara er fria timme av någon serie som någon vill ha betalt för?

Fast å andra sidan.. vad har företagen för rättigheter att mangla folk med reklam 24/7? Vart man än går så exponeras man för reklam som dessutom är utformad av psykologer för att locka mig genom mitt undermedvetna.

Får jag betalt för det här? Alla barnen som marineras i denna hjärntvätt, har du lagt någon tanke på det eller är du helt för råkapitalisternas hänsynslösa agerande?
Är det något som är en skuggig verksamhet så är det hur hela systemet är uppsatt.

Att dom där bolagen har mage att gnälla över att någon har kopierat en fil är häpnadsväckande. Ännu mer så i kontrast till att det finns studier som visar på att dom faktiskt tjänar på den så kallade illegala piratkopieringen (genom mer exponering av filmer och skådisar som folk aldrig skulle ha upptäckt annars, bland annat). Det var någon studie ifrån Holland om jag inte missminner mig som påvisade detta. Den florerade kring när debatten om huruvida man skulle förbjuda piratkopiering eller inte.

Av blixt3n

Självklart så stödjer jag Bahnhof genom att vara kund hos dom. Det är inte bara bra service för mig utan jag visar genom min plånbok vilken politik jag stödjer.

Av blixt3n

Kör integrity VPN ifrån Bahnhof. Har det uppsatt i routern så att alla enheter förutom den jag spelar på får automatiskt anonymitet på internet.

Har samma lika för gäst nätverket, dock utan exkludering där. Vem litar på sina gäster liksom? 🤨

Av blixt3n
Av blixt3n
Skrivet av Heliopause:

IP-only/GlobalDisconnect har hållit på i 8 år och lovat fiber här, men de har fortfarande inget besked om när det kan bli klart, om det någonsin alls blir det. Så tills dess är det 27-29 mbit via mobilnätet som gäller, om det inte är dåligt väder för då kan det gå ner till halva det.
608.- debiterar telia för det, per månad och då ingår inget annat, enbart internetanslutningen.

Ett rån. Ren och skär ocker. Skicka räkningen till statsministern.

Av blixt3n
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Mitt resultat: 6/10. Tusan också... Om tjänsten syndabock är ledig så kanske jag hade passat.

Btw: Jag suger på förkortningar, jag har alltid gjort det och kommer alltid att göra det.

Nice!
Jag har en förkortning som hänger mellan benen om det skulle intressera Herrn? 😏

Av blixt3n
Av blixt3n
Skrivet av Dr.Mabuse:

För att sådan som du ska ha något att gnälla om. Ibland undrar man ju om inte gnälla är Sveriges nationalsport.

Klart det är de. Det och att bry sig i andras olyckor, skvaller m.m.

Av blixt3n
Skrivet av Thomas:

Grundidén är väl att inte köpa saker man inte behöver. Dels genom att använda det man har längre, dels genom att helt enkelt inte alls köpa saker som egentligen inte behövs.

https://frame.work/blog/reduce-reuse-repair-recycle

Ah ok, då är jag med!

Av blixt3n
Skrivet av Thomas:

Precis.
Reduce, Reuse, Repair, Recycle -- detta är recycle, inte reuse.

Vad menar du med reduce? Minska vad?

Av blixt3n
Skrivet av pv2b:

Displayport är som röda bilar, de är alltid snabbare oavsett.

Hade jag haft ett högre versionsnummer på min skärm så hade jag gärna kört DisplayPort. Men jag får ut mer genom min HDMI kontakt, kan köra 4k resolution med 144hz och HDR.
Det är tråkigt att en skärm för nästan 9 tusen spänn inte har en bättre DisplayPort.

Av blixt3n

Vadå full fräs med DisplayPort? Jag har bara HDMI 2.1 och DisplayPort 1.4 på min skärm och således är HDMI bättre än DisplayPort.
Utgås det ifrån att man har den senaste DisplayPort versionen tillgänglig på sin skärm?

Av blixt3n

Det borde vara fler/oftare sådana här artiklar. Och gärna heltäckande, 1080p->4k