Inlägg

Inlägg som Rich har skrivit i forumet
Av Rich
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Vilket inte är så länge.
Det finns olika typer av jobb, vissa är mer åt projektledare, andra sälj etc. Detta kan tillåta att man sänker sin faktueringsbarhet.
Men kringskrams som handledare åt exjobbare och annat bör man som senior inte ha, man ska vara så duktig så man ska kunna baka in det i ens egen vardag, precis som man inte noterar varje gång man gör ett toalettbesök.

Detta bidrar till att alla möten som inte direkt ger en något gärna är något man vill undvika.

Yes, absolut. Där håller jag med dig 100%. När man uppnåt viss "senioritet" blir en del ett självspelande piano.

Det här med konsult och faktureringsnivå är väldigt olika. Men inget av de jobb jag vart på, eller pratat med kräver 100% debiteringsgrad. Det är rentav ohälsosamt. Där jag jobbar idag, går exempelvis min chef eller någon annan in och kollar av läget om det övergår 80%. Min arbetsplats kräver nästan 20% i veckan till övriga sysslor, exempelvis självreflektion, prat med kollegor, administrativa uppgifter etc etc.

Av Rich
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

/.../
Privat sektor så är det 100% faktueringsbarhet som gäller. Så om man har 1h timmas "mys möte" en dag, så får man jobba en timma extra den dagen då man måste ha full fakturering.

/.../

Struntprat.

Jag har jobbat som konsult i privat sektor sedan 2017.

Av Rich
Skrivet av gurfin:

Asså, DreamHack är ju fof DreamHack.
Verkar inte som att påverkan uppifrån blir lika stor som förra ägarbytet, men det återstår väl att se.

Det är klart att det finns förbehåll mot vissa parter, men samtidigt uppfyller eventet samma syfte för deltagarna.
Verkar ju rätt fullt i seatmappen om man kikar idag: https://dreamhack.com/tickets/dhw23/seatmap

Att DH fortfarande är DH spelar ingen roll för mig, och är ju fullkomligt irrelevant. DH genererar fortfarande pengar rätt in i Saudiarabiens regering. Det är för mig skäl nog att bojkotta DH. Att DH börjar bli fullbokat, ja det beror på att man antingen inte har någon aning om huvudägarna, eller att man inte bryr sig om det.

Av Rich
Av Rich

Med tanke på det mindre trevliga uppköpet av DreamHack, hoppas jag på bojkott.

Av Rich

Ni som har hunnit testa - är det så buggigt som flera tycker sig uppleva att det är? Även sett folk beklaga sig över ansiktsuttrycken, att de är väldigt stela.

Av Rich

Japp. handlade för nästan 400kr igår. Mest för att min son på 5 år tycker glassbilen är något av det häftigaste som finns. Varje onsdag när man hör signalen, springer han runt på gården och meddelar samtliga han ser att "GLASSBILEN KOMMER!!!!". Han är en av deras bästa ambassadörer, och jag tycker helt klart han skall ha en provision.

Av Rich

Är ekonomin inget hinder för dig (vilket är en av anledningarna till att flera inte sadlar om), ser jag inga som helst problem. Det är faktiskt aldrig för sent att sadla om. Ålder är bara en siffra. Vill du börja jobba med något annat, gör det asap. Annars kommer du sitta där senare och ångra dig.

Av Rich

Fortfarande bitter att min beställning blev avbeställd/annullerad för att boken var helt slut.

Av Rich

Dessa FÖRBANNADE parkeringsappar, där det finns 123856509812396 st olika. En stressad tvåbarnspappa med trött morgonhjärna (jag) startade parkeringen i fel p-app igår morse. Fick en tidig julklapp i form av en gul "slipp" på vindrutan. God jul HOJAB P-Service och Securitas!

Av Rich
Skrivet av Eazy:

"Hör annonser hemma i en speltjänst, och var skulle de i sådant fall platsa bäst?"
Ja du, Sweclockers... kastar ni inte lite sten i glashus på nått sätt, då ni själva har gått från att vara en site med focus på tester och teknikrelaterade nyheter till att vara en marknadsföring och undersöknings-site?

På vilket sätt kastar SweC i glashuset? Det är ju en fråga som ställs, vad vi tycker utan från vinkling av SweCs åsikt i frågan.

Av Rich

Är det nu man skall leta efter de riktiga fynden? För det är ju faktiskt idag det är black friday...

Av Rich
Skrivet av anon39592:

Jag har efterfrågat all information från tillverkaren och granskat den. Baserat på materialval och konstruktion kan jag inte se fördelen att betala det högre priset för en produkt som inte kommer i närheten av Höganäs +381 när det kommer till hållbarhet och ergonomi.

Har testat och reparerat en del stolar så jag känner mig trygg med min kunskap, men alla gör sina val beroende på olika faktorer.

I en annan tråd rekommenderar du en produkt baserat på andras erfarenhet utan att själv testat och fann det helt ok utan att ha någon branscherfarenhet så jag ser det märkligt att du anser min åsikt verkar "heltokig", men vi är alla individer och lever det liv vi önskar.

Allt väl

Du syftar på min rekommendation av ett bildäck?

Av Rich
Skrivet av anon39592:

Jag går på egna erfarenheter och hur denna stol är specad/konstruerad enligt beskrivning från tillverkaren.

Du gör så klart som du vill.

Personligen tycker jag det är heltokigt att dra slutsatser, när du inte ens prövat produkten. Speciellt med tanke på hur välrenommerad tillverkaren Herman Miller är.

Av Rich
Skrivet av anon39592:

Kontorsstol från Höganäs. Halva priset, 100ggr bättre👍

Intressant, då har du testat denna stol, efter ett så självsäkert konstaterande?

Av Rich
Skrivet av sunnis:

Någon som har en bra uppfattning om friktionsdäck till elbilar?

Har egentligen bara dessa att välja på PGA däckbrist

21” Michelin Pilot Alpin 5 (EU-friktion) på originalfälgar

20” Continental VikingContact 7 på svinfula originalfälgar

21” Hankook Winter i*cept X RW10 på eftermarknadsfälgar som inte är EV anpassade.

Jag skulle utan tvekan ta Continental, eftersom det är nordisk friktion.

Av Rich

Två fin-tequilas, specialframtagna av två restauranger i Sverige. Fick följande beskrivning av svenska importören:

"Hej Rickard,

Vad roligt att du hittat och köpt de två specialarna av Olmeca Altos! Förstår att du inte hittat någon information då det verkligen är just specialare.

Tillsammans med Olmeca Altos Maestro Tequilero (master distiller) Jesús Hernandez och fyra krogar i Sverige tog vi fram en lite serie limiterade tequilas. Vissa av krogarna valde att då även släppa sina varianter på systembolaget. Varje uttryck/variant gjordes bara i en upplaga om 300 flaskor då det är så många flaskor vi får ut från ett fat.

Jesús och hans team på destilleriet experimenterar ständigt med nya sätt lagra och producera sin tequila. Till det här projektet valde Jesús då ut en mängd olika fat och varianter och skapade olika blends som vi och personalen på respektive krog sedan fick prova igenom tills man hittade sin favorit. De olika blendsen har sedan fått slutlagras och fatet buteljeras i sin helhet.

YUC! är framtagen tillsammans med personalen på krogen YUC! i Stockholm. Den består av en del Altos Reposado lagrad 8 månader på amerikanska bourbonfat och all agave här är pressad med hjälp av Tahona och är jäst och destillerad med fibrer från pressningen. Den andra delen i blandningen är en Altos som legat fyra månader på fat som tidigare haft mexikansk rödvin från Maria Tinto i sig.

Bloco skapade vi tillsamans med Bloco i Sundsvall. Här har vi 100% rödvinsfat från Maria Tinto.

Hoppas det här ger lite ljus över dina skatter.

Björn"

Av Rich

Skrivbordsstol: Direkt Interiör Flow

https://www.dpj.se/ergonomiska-kontorsstolar/16441-kontorssto...

Jag har börjat fundera på en ny skrivbordsstol. Har idag en billigare gamingstol av märket Paracon. Den är bekväm och har alla "features" jag egentligen vill ha, men den knorrar och smäller titt som tätt. Har kollat in Secretlabs stolar, och de verkar mer "premium".

Men, flera förespråkar snarare klassiska kontorsstolar - typ Kinnarps etc. Så klart de kan fungera utmärkt för gaming också... Såg då att DPJ har en stol som liknar en klassisk Kinnarps.

Min fråga: Är det någon som har denna stol, och något att säga om den? Kvalitetskänsla? Hur länge har den vart i er ägo såfall?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Rich

Det här med att blinka UT UR en rondell/cirkulationsplats, hur jävla svårt kan det vara? Detta är något som skapar så otroligt mycket frustration hos mig så det bara kokar.

Samma gäller vid filbyte. Blinka!

Ofta folk kör runt när blinkersvätskan är slut…

Av Rich

Har själv en Zowie EC1-A, och även här är DPI-knappen placerad på undersidan. Som några konstaterat ovan är det pga att inte komma åt den av misstag. Personligen hade jag inte velat ha den placerad någon annanstans.