Inlägg

Inlägg som Aka_The_Barf har skrivit i forumet
Av Aka_The_Barf

Mycket nostalgi men vissa saker var bättre förr, eller det hände mer, idag går allt så segt, nästa gen på valfri hårdvara vänta 2-3 år. förut kunde det knappt gå 6 månader innan nytt var ute.
Mycket är styrt av datorer och företag som kan "bricka" din sak när de tröttnar på att supporta den, eller bara lägger ned servrarna den är beroende av.
PGA det har slit och släng samhället blivit en krass verklighet man måste förhålla sig till vilket är rätt negativt du fullt fungerande saker saknar sin server eller säkerhetuppdateringar ect.

Av Aka_The_Barf

Köper väldigt sällan (dyra)saker till mig själv, kanske får bli en sådan då jag i sneglat sedan 5000 seriens x3d variant.

Av Aka_The_Barf

Angående nya noctua kylaren så kan man ju alltid lappa både cpun och kylaren. kanske gamla hederliga moddningen är på väg tillbaka
Utan pinnar på dagens cpuer slipper man tänka på att böja dessa också.

Av Aka_The_Barf
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Internet används för att spridas mycket, folk kan även träffa likasinnade etc.

Men väldigt mycket skeptisk/konsumtionsteorier m.m fanns allt innan internet fanns i våra hem. De sakerna du tog upp fanns allt innan internet, plattjordare är ett litet undantag som fick ett uppsving av flat earth society. Där vissa påstår de sökte upp denna grupp för att se om gruppen verkligen fanns. Så jag ser ett problem med internet är att "sekter" och liknande lättare kan spridas.

Jag är tveksam till om att folket i allmänhet blir så mycket dummare. Från min bild av att ha varit uppvuxen utan internet sett hur folk då var och påstår och sedan sett nu efteråt.

När man pratar allmänbildning, intelligens etc dag och förr. Så påstår jag att ungdomar idag kan andra saker än de förr. Jag skulle gissa att antalet bibelverser dagens ungdomar kan utantill är väldigt få emot vad de kunde förr, men detta är ett otroligt dåligt mått på intelligens, då dagens ungdomar kan annat istället som allt detta med datorer.

Problemet är att folk blir även latare. För fick man testa sig fram till det som fungerade bäst. Nitrometan i moppe tanken låter coolt men fungerar destosämre, japp sånt fick man testa som exempel.

Av Aka_The_Barf
Skrivet av Elgot:

Man känner sig ju alltid lite nöjd när man lär sig något och kan lösa problem, men ärligt talat finns det väl mycket som är roligare än just det där? Det är väl inget man skulle vilja ha tillbaka? Jag tror också att man har glömt att det mest var frustrerande när det begav sig (och man bara ville att spelet skulle starta (med ljud)).

Första gången kände man sig stolt...511te gången var det drygt.

Av Aka_The_Barf
Skrivet av Heliopause:

Jag uppskattar att vi slipper hålla på att finjustera autoexec.bat, config.sys mm och den tillhörande konsten att klämma in så mycket som möjligt i highmem för att det som måste finnas i low ska få plats där.

Även tiden innan plug&pray där man manuellt skulle hålla på och tilldela irq'er både med byglar och kompletterande konfig i bioset, och vilka kan man lägga på samma, vilka inte.

Även en fördel att vi numera slipper skaffa separat matematikprocessor.

Och att allt fler funktioner kommit in på moderkortet, så det inte längre behövs separat nätverkskort, ljudkort, i/o-kort och i många fall inte ens grafikkort.

Sånt där som var rätt kul att sitta och lista ut hur man skulle göra och pilla och experimentera.

Skrivet av Mindfighter:

Leveranstider var absolut sämre förr!

När jag började intressera mig för datorer så köpte man t.ex. spel genom att först gå till kiosken, köpte datormagazin som var i tabloid-format, bläddrade igenom tidningen, hittade en ÅF som sålde spelet man vill ha. Fyllde i talongen med vad man ville köpa som man postade på postlådan, sen väntade man och man väntade och så småningom fick man en paketavi och kunde cykla till lokala postkontoret, betala postförskottet och hämta ut sitt spel.

Jämfört med idag där man t.ex. i steam klickar, köper sitt spel och en stund senare så spelar man spelet, allt på SAMMA KVÄLL! Är det inte fantastiskt?

ELLER så åkte man till sin lokala spel butik och köpte spelet och kunde även då spela det samma kväll

ONT: Beror på hur man ser det? Överklockning var både mer givande och kul förr, nu gör program det åt dig. JAG tycker det var roligare förr på många saker.
Idag börjar allt bli en tjänst och du ska inte äga något och det är rätt dåligt. Utbuden kan modifieras och ändras så du inte hinner se klart din serie eller film, vem vet kanske händer något i ditt liv så du blir tvungen att "pausa" din serie i ett år eller två när du då kommer tillbaka kanske den inte finns kvar.
Äger du den fysiskt/digitalt lokalt så kan du se den när du vill och hur många gånger du vill och du kan pausa filmen och sätta på den igen om 25 år om du känner för det.

Av Aka_The_Barf

Då får man inte ha det för fuktigt då kan det nog mögla.

Av Aka_The_Barf
Skrivet av evil penguin:

En virtuell mättnadskänsla

Såklart, missade det 😉

Av Aka_The_Barf

Kommer köttbullarna kosta riktiga pengar? Får man något extra när man äter dom?

Av Aka_The_Barf
Skrivet av CommanderShepard:

Har väldigt svårt att tro att man skulle hoppa över X3D-modellerna, med tanke på hur poppis de är. Men som du säger, de brukar ju släpa efter några månader dessvärre.

Var nog mest ryktet jag tänkte på som sa att amd skippar 3d varianterna denna gång men det är bara just det, ett rykte.
Som du säger så borde dom inte lägga ned dessa, om inte annat för att ha speltronen.

Av Aka_The_Barf

Får hoppas det även kommer 3d versioner av dessa. Men det lär väll dröja något halvår tills de mjölkat dessa.
Kanske blir en julklapp till mig själv i år.

Av Aka_The_Barf

testade smarta pluggar mest för att slippa ställa om timrar. Dessvärre är dom jag köpte erkänt dåliga så ca 7 st har lagt av. De är ersatta av de gamla timrarna som redan har 15 år på nacken och bra fortsätter att fungera medan de smarta sakerna började "dö av" redan efter något år.
Vet inte om jag testar de nya som bara kräver wifi men jag kommer aldrig slänga mina gamla timrar, de bara går och går även om man får ställa om dom.
O andra sidan har jag otaliga gånger fått krypa runt under soffan och "reseta" dessa "smarta" pluggar som buggar ur i tid och otid.

Smarta hemmet kan vänta tills det blir smart på riktigt.

Av Aka_The_Barf

Ofta onödiga där inget nytt eller bra kommer fram eller man får ut av mötet. Som möten ska vara med andra ord men man brukar få en macka eller bulle i alla fall.

Av Aka_The_Barf

AI cheatbot helt enkelt

Av Aka_The_Barf
Skrivet av Dallen:

Du har installerat Windows virtuellt på en ARM-baserad Mac via Parellells?

Nej, tänkte väl det.

Ja för det är den enda och sista buggen i det där alpha testet som fortfarande pågår vid namn Windows 11.
Det positiva är väll att varje ny uppdatering ger en spänning om vem som åker på de nya buggarna.

Av Aka_The_Barf

Kommer de någonsin lösa buggarna eller sluta införa nya?
Sitter kvar på 10an som inte har crashat aktivitetsfält

Av Aka_The_Barf
Skrivet av Tyrken:

Har aldrig sagt det är bättre. När jag skrev kommentaren tänkte jag mer på att starlink är betydligt mer nisch och "rymdtech" än fiber... Det har med all satellitkommunikation länge varit extremt dyrt men är nu jävligt billigt och tillgängligt, även jämfört med något så enkelt som fiber.

Tolkade det du skrev som att det var jämförbart även i prestanda.

Av Aka_The_Barf
Skrivet av ajp_anton:

Om du inte skämtar, så blir jag ju nyfiken på var du faktiskt hittat en 32 tums TV med upplösningen 320x240! Det är ju mindre vertikal upplösning än analogt PAL (horisontell upplösning kan diskuteras pga analogt)...

Du verkar prata om film, där är väl upplösningen inte så viktig. Detta är ju tänkt för professionellt arbete, vilket jag aldrig skulle få för mig att göra på en bioduk eller 720p projektor.

Quest 3 är ju inte heller gjord för den här typen av användning. Ja, där är upplösningen ännu sämre, men 1920px på 44 grader motsvarar en 20-tums 1080p-skärm vid nomalt laptop-avstånd. Låter inte som något najs att jobba i Excel med, eller läsa text överhuvudtaget. Kan vara helt okej att se på film med, men då missar man helt användargruppen som de siktar på.

Jag är gammal en gammal crt med spel som enbart var spelbara i den upplösningen på min 386a med 66mhz

Av Aka_The_Barf
Skrivet av Tyrken:

Billigare installation än fiber, snart även billigare månadskostnad än fiber...

Men fiber är ju bättre på precis ALLT även 4g,5g är bättre än detta. Som att säga att en rostig skoda fabia med punka på ett däck är bättre än en Lamborghini Gallardo.
Starlink är bra där det inte finns 4g,g5 täckning och fiber inte är möjligt.

Av Aka_The_Barf
Skrivet av ajp_anton:

Vet att du skämtar, men det är just grejen. Var hittar du en så stor skärm med så dålig upplösning? Att kalla det för 100 tum är ju totalt falsk marknadsföring, då skärmen för det första är virtuell, och för det andra så får det att låta som att det är nåt bra, för att dölja att upplösningen är då dålig.

Skämtar inte och det är en helt ny teknik(en bärbar utan skärm) så vänta ett par år så får du dina 24k i upplösning. Upplösning är inte allt och det fungerar förvånansvärt bra med lägre.
Min första 720p projektor med 120 tums duk var magisk och fungerade utmärkt. Innan det var det 480p upplösning som gällde och i vissa fall ännu lägre.
Du slipper ändå en liten skärm på 17 tum eller vad de bärbara idag har och har du synproblem kan du lätt zooma in troligen rejält i jämförelse med en vanlig dator.
Tycker man ska pröva innan man toksågar en produkt, vem vet du kanske blir positivt överraskad och märker att upplösningen inte är ett så stort hinder om något alls.
Undrar om du avskyr bio där kör de med 2k och 4k på dukar som kan vara tusentals tum...