Inlägg

Inlägg som Delight har skrivit i forumet
Av Delight

Bamsefilmen har vi hemma, den var faktiskt rätt bra de första 10 gångerna. Ska se om jag kan få tag på luftens hjältar, dom skulle jag nog uppskatta själv, inte minst av sentimentala skäl

Av Delight

Bra filmer för både 2,5-åring och vuxna?

Fåret Shaun är ju lite småtrevligt men i övrigt har jag hittat få filmer och serier som passar för en 2,5-åring och som även är underhållande för vuxna. Tips mottages tacksamt!

Av Delight

Grafikkortet enbart för beräkningar?

Hej,

går det att använda grafikkortet för beräkningar och använda moderkortets inbyggda grafikdel för skärmen? Jag testade att koppla skärmen till moderkortet men det blir bara svart.

moderkort: asrock b75 pro3
grafik: gtx 580 phantom

tack

Av Delight
Skrivet av fantomsmurfen:

Inga problem, det betyder bara att grafikkortet skymmer en extra slot plus lite till. Om du inte ska ha några fler instickskort i datorn så är detta inga problem alls.

ok, då är jag med. Tack så mycket!

Av Delight
Skrivet av Mr.Murdoc:

Ska inte vara några problem.

Det låter bra, men jag känner mig fortfarande osäker kring detta. Jag hittade nämligen en recension av grafikkortet där dom skriver att "the custom cooler also makes this card a bit larger so bear in mind that it takes more than two slots. The card is 10.5 inches (267 mm) long".

Vilka slots menar dom då, och betyder det att jag behöver två eller tre stycken av dom på moderkortet?

http://www.fudzilla.com/reviews/item/21626-gainward-gtx-580-p...

Av Delight
Skrivet av Mr.Murdoc:

Vill du spara ytterligare, kan du ta detta uppgraderingspaket, förvisso mATX --> http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=752348

Kan ett sådant moderkort bli problematiskt med grafikkortet? Jag har inte hämtat ut grafikkortet än men jag gissar att det är ganska stort.

Av Delight

ändrade till B75 och sparade lite, tack!

Av Delight

okej, va bra, jag hade börjat kika på nån schleten AMD-prolle men då kanske jag ska släppa dom tankarna

Av Delight

Har grafikkort, behöver resten :)

Jag impulsköpte ett grafikkort på blocket härom dagen, ett Gainward GeForce® GTX 580 3072MB "Phantom", och nu kom jag på att jag naturligtvis behöver köpa fler delar om jag vill kunna använda det. Spela kommer jag nog inte göra, men jag vill gärna kunna rendera med kortet så jag antar att jag behöver ett nätagg som inte suger. I övrigt vill jag ha en budgetdator som jag kan köra Photoshop och surfa på

Nedanstående paket satte jag ihop på inet, men jag är verkligen inte rätt person att välja komponenter så jag tar tacksamt emot all hjälp jag kan få. Processorn kanske är overkill för mina behov? Saknas det kanske till och med någon viktig komponent?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2821250/2013-01-08

Eventuellt vill jag åka och köpa delarna i butik (Ringön) så nu valde jag bara komponenter som finns där på lager.

Av Delight

Jag har suttit och väntat på 680 för att kunna använda det till att rendera. Strax efter lansering idag hittade jag en tysk sida som testade olika gpgpu-tillämpningar och det ser ut som att det får bli ett 580 för min del :/ Inte fy skam det heller, men ett tag lät det som att 680 skulle motsvara 3x580 i beräkningskraft och då blir man ju lite besviken när det inte är i närheten av att leva upp till förväntningarna .

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2012/test-nvi...

En annan review där dom testar gpgpu:
http://www.brightsideofnews.com/news/2012/3/22/nvidia-gtx-680...

Sen kan det ju vara så att det krävs kodanpassning för att få ut prestanda från ett 680. Många tester verkar ju vara OpenCL och inte CUDA och det kanske är så att anpassad cudakod är supersnabb, man kan ju alltid hoppas.

Av Delight

har också provat dom, men hade mycket strul innan allt fungerade som utlovat. Tror det rörde sig om tre eller fyra separata supportärenden första veckan som visserligen löstes men tog mycket onödig tid och energi. Min egen slutsats blev att dom är billiga men inte bäst och jag kommer nog inte använda dom igen.

Av Delight
Skrivet av heatm:

Roligt med folk som säger att det är fördjävligt att Nvidia försöker lura sina kunder med "dopade" grafer. Blir man lurad av en enkel normaliserad graf med x-axeln på 0.8 istället för på 0 så borde man fundera över att gå om 7:an eller något...

Du resonerar lite konstigt eftersom hela poängen med grafer är att förtydliga data. En bra datavisualisering kan innehålla tiotusentals värden som inte skulle gå att ta till sig i tabellform. Plottat i en graf däremot kan vem som ta till sig och tolka datat blixtsnabbt och intuitivt. Grafer används för att utnyttja vår hjärnas fantastiska förmåga att behandla, jämföra och hitta mönster i synintryck, och när Nvidia väljer att börja sin graf vid 0.8 sätts denna förmåga ur spel. Plötsligt säger vår intuition ingenting om den egentliga datan, utan vi måste förlita oss på logik och, som du själv säger, kunskap från 7:ans mattelektioner för att korrekt kunna bedöma informationen. En avhuggen graf låter som en bagatell, men det handlar egentligen om ett högst medvetet försök till massmanipulation genom att exploatera vår intuitiva förmåga att tolka bilder och därmed påverka oss på ett känslomässigt plan. Det är detta folk reagerar på i tråden.

Överdramatiserar jag? Kanske, men jag tror ändå att det generella mottagandet, och därmed den framtida försäljningen, hade varit lite svalarare om denna bilden hade spridits istället:

http://s14.postimage.org/5ob7pw1q9/fixat_diagram.png

Av Delight

jag har inte så stora utgifter och sköter mesta jobbet hemifrån, så 300 får funka ett tag, men det dröjer inte länge innan mina studier är avklarade och då känns en höjning ganska naturlig. Man får väl se det som ett sätt att komma in i arbetsmarknaden och skaffa kontakter

Av Delight

blev 300 till slut, men nu i efterhand känns den summan väldigt låg :S kanske får höja allt eftersom

Av Delight

Från bemanningsföretag till enskild firma - fakturera hur mycket?

Om Academic work betalar mig 135 kr/h för ett jobb, hur mycket skulle jag då kunna tänkas ta för att fortsätta göra samma jobb fast via eget företag i direktkontakt med kunden? Helst vill jag veta vad kunden betalar acedemic work och sedan lägga mig lite under detta. Hur ska man räkna/tänka?

Av Delight
Skrivet av 001001001:

Måste säga att jag klara längre med hc än du tog faktiskt tre dagar, iof för jag inte hade ngn tid att leka med den förän då, men man måste älskar ICS

Håller med, ICS är ju helt underbart! Mina tidigare androiderfaranheter kommer från 2.2 eller nått sånt och däremellan är skillnaden enorm.

Skrivet av rockywithlove:

Hallåj! Jag är helt ny här och jag är helt ny med surplattor, linux (eller vad det är för OPS) och allt vad det innebär. Men nu är det såhär att min man köpte en motorola xoom igår och det verkar liksom inte gå att öppna nerladdade filer, i google eller piratebay kommer inte sökrutan fram. Man kan inte installera sina nerladdade filer osv osv. Det måste vi kunna göra på grund av säkerhet, VPN, Privacy eraser osv osv. Någon som bara vet hur man installerar och öppnar en nerladdad fil och vet varför inte sökrutorna kommer upp?

Mvh Rocky

Hej och välkommen!

Surfplattor som Motorola Xoom är inte som vanliga datorer, och man kan därför inte heller göra allt med dom som man tar för givet på en vanlig dator. Alla program måste vara speciellt anpassade till Android, inklusive torrent-program som krävs för att ladda hem från pirate bay. Ta en titt i Market, kanske finns det en torrent-klient till Android? Annars är nog det enklaste att ladda hem filer på en vanlig dator och föra över dom till surfplattan med den medföljande USB-kabeln.

Av Delight

Fick den nu. Kommer nog kunna hålla mig en vecka innan jag kör in nått fulhackrom

Verkar rätt bra, även om den känns som en förvuxen mobiltelefon

edit:
ARGH!!

Kunde bara hålla mig fram till klockan 21. Nu sitter jag med android 4.0 och är helnöjd än så länge. Följde denna guide:
http://www.swedroid.se/forum/showthread.php?p=894486

edit2:
Allt känns mycket mer genomarbetat i denna versionen. Enda problemet jag stött är att kamerabilder blir överexponerade.

Av Delight

tack, då vet jag vad jag har att förvänta mig. Förhoppningsvis kan jag plocka ut min xoom idag, men jag har redan blivit android-4.0-frälst innan jag provat den. ICS verkar snabbare och smidigare utifrån det jag läst och sett.

Av Delight

Enligt prisjakt skickas den med Android 4.0, men på telias hemsida angav dom 3.0.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=860078

Vad är det som gäller egentligen? Har telia gamla versioner? Kan man uppgradera till 4.0 utan att ladda hem fulhackade roms?

Av Delight

Bra jobbat, gillar både bild och ljud