Inlägg

Inlägg som rugnut har skrivit i forumet
Av rugnut
Skrivet av LeVvE:

Viaplay har större problem än att folk delar konto, tyvärr har de ingen plats på dagens marknad med deras pris och utbud. Jag har endast Viaplay via Telia och använder det inte ens, finns inget att kolla på, helt värdelöst.

Jag känner lite tvärt om just nu! Jag fick också via Telia och senaste 3 månaderna är det mest Viaplay som har jag tittat på!

Däremot vet jag inte om jag aktivt skulle välja ett abonnemang med Viaplay. De streaming-alternativ jag har är tillgängliga via min deal med Telia.

Av rugnut

Komfort ja men också att det är bökigt. Har inte jättemycket plats så man måste möblera om när man ska köra. Eftersom man inte kör så ofta så måste det oftast bytas batterier i handcontroller. Sen behöver man typ alltid rita om skyddszonen man spelar i... Nu är man en halvtimme in i den timme man hade att spela den dagen.

Positiv till VR men tyvärr lite för omständligt att komma igång för mig varje gång.

Av rugnut

Betalar jag ~2000kr för mjukvara förväntar jag mig att den ska vara reklamfri...

Av rugnut
Skrivet av friArsenik:

Det är samma situation som med SL i Stockholm.
Sl ägs av staten, men förvaltas av en privat företag (MTR) som satsade så lite pengar som möjligt på underhållning av infrastrukturen för att maximera vinsten.

Kapitalism.

SL är varken statligt eller kommunalt. SL är en del av region Stockholm.

Och som Aphex skriver så har alltså regionen gjort en drift-upphandling för den operativa driften.

Av rugnut
Skrivet av Varg:

Ja, eller bara stäng av grejerna när du är klar med dem eller innan du lämnar hemmet. Har alltid funkat för mig, helt utan smarta produkter.

Kul inlägg på en webbsida som handlar om teknikutveckling!

Allt handlar kanske inte om att tända och släcka en lampa? Men automation har jag minskat min elförbrukning. Jag har automatiserat markiser så jag kan hålla jämn innetemperatur. Jag har automatiserat laddningen av elbilen så det görs på de timmar elen är som billigast.

Men vet du vad? Eftersom jag har det här smarta systemet så kan jag även kontrollera lamporna. När jag kommer hem så finns ett schema för lamporna, men på kvällen kan jag ändra till ett annat läge med lite dovare belysning. Jo, det går att göra manuellt men jävlar vad smidigt det är att göra med ett knapptryck! Jag får larm om min kyl eller frys pajjar. Jag kan även automatisera vad som händer när mina säkerhetssystem (larm, kameror m.m.) upptäcker olika saker. Allt detta fick jag på köpet när jag såg till att minska kostnaderna för el!

Av rugnut

Jag har varit där med några kompisar ett par gånger. Jag har funderat på om prissättningen var fel. Det kostade typ 79kr/timme men man kunde köpa dygnspass (session pass) för under 200kr och spela hela dygnet.
Ibland tog det bra lång tid att få beställningar till sin plats men annars hade vi skitkul där. Lite CS och bärs med polarna på lokal är aldrig fel!

Av rugnut
Skrivet av Swedishchef_90:

Tror inte ramavtal är offentliga bara upphandlings förfrågan

Vet att Stockholm hamnar har elektriker som debiterar långt under vad minimum lön+avgifter är. Hur de får ihop allt är ett mysterium 😊

Alla avtal en kommun har går at begära ut. Ibland kan det göras en sekretessbedöming när en allmän handling ska ges ut där vissa delar kan maskas men i stort så är de flesta avtal helt öppna.

I princip allt som inte är ett arbetsdokument (typ anteckningar) kan begäras ut under offentlighetsprincipen.

Av rugnut
Skrivet av anders190:

It came for the computer?

Fick mig att tänka på denna Cinemaware-klassiker:

Hade helt förträngt detta mardrömsgivande spel! Bara musiken skrämde skiten ur mig när jag var liten.

Av rugnut
Skrivet av Tauri85:

Folk är neggo på Elon bara för att han inte följer den svenska modellen och för att han köpte twitter för att sedan montera ner vänsterns privilegier där.

Anledningarna varför man ogillar en person kan vara många. Tycker dock det är skevt att säga att "folk" inte gillar Elon pga det som synts mest om honom i media på senaste tiden. Jag tror de flesta kan nyansera lite bättre än så.

Sen är det fortfarande fri tyckande-rätt så "folk" kan både vara neggo och eller älska vilka personer de vill!

Av rugnut

Hur byter man batteri? Eller får man en usb-c bakom örat?

Av rugnut

Vad kallar vi dom här människorna? Musk-zombies?

Med tanke på hur appar och webben utvecklas till att maximera intäkter och skärmtid idag så kommer väl även detta på sikt bli ett sätt att samla data eller rikta reklam/åsikter?

Av rugnut

Chinesium säljer inte så bra som det gjorde förr!

Har inte varit inne på Teknikmagasinet på över 10 år. Får aldrig träffar på deras websida (har dom en?) när jag söker efter grejer och deras butiker känns bara stökiga.

Av rugnut
Skrivet av JoOngle:

Det är nu ca. 12 år sen jag mälde mig ur LifeInvader Facebook.

Men det jag verkligen är emot är alla dessa insamlare som har gått med på att dela din och min information med Facebook via deras sajter och apps. Du ser det ju om du läser TOS vid alla appar du laddar ner, men hur ofta läser du det där står? Jag är en av dom som läser det, och där står inte sällan att "du går med på att vi delar din information såsom ip-address, surfande, sociala media användande och allt du laddar upp / skriver på vår app/sajt med våra 3rdje partners såsom Facebook etc."

Och det även om du inte är med i Facebook.

Du är inne på en viktig sak här. Det är ju inte bara Facebook och facebook-appen som är problemet. Problemet är att Meta/Facebook äger alla möjliga tjänster, appar och webbsidor och så fort man godkänner nån av dessa så har man fin-fina spårningscookies på sin enhet som samlar in allt möjligt jox. Det är svårt att undvika att vara spårade på ett eller annat sätt!

Av rugnut
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Privat sektor så är det 100% faktueringsbarhet som gäller. Så om man har 1h timmas "mys möte" en dag, så får man jobba en timma extra den dagen då man måste ha full fakturering.

Låter som du jobbar som konsult?
Detta är anledningen att jag valt att inte jobba som konsult. Jag ser det som ett problem, både för mig privat som måste jaga timmar och för mina kunder.

Som beställare har jag många gånger sett och ifrågasatt hur vissa saker tar så lång tid. I de flesta fallen så blir det för att konsulten "fyller ut" sin tid för att fylla sin quota. Som tim-jagande konsult finns det inte heller något incitament att göra saker fortare eller mer effektivt.

Jag anser att jag är produktiv och duktig på mitt jobb även att jag inte behöver jaga 100% beläggning av mina timmar. Jag kan styra mitt arbete och får jag tid över kan jag till och med lägga den på att effektivisera eller förbättra mitt eller företagets arbetssätt.

Av rugnut
Skrivet av Dem8n:

Vad kan man förvänta sig i lön på försvaret?
Högst relevant fråga eftersom ni annonserar här och jag skulle tro att många här vill veta det innan de bemödar sig att ens fundera på ett jobb hos er.

Ingångslönen för en soldat är 22000kr tror jag men eftersom dom annonserar på det här sättet antar jag att man blir civilanställd och då är lönen lite högre.

Jag tror det är 3:e artikeln som är FM-sponsrad och varje gång kommer lönefrågan upp och ingen svarar

Av rugnut
Skrivet av MegaMuztek:

Du skulle gjort värnplikten i slutet av 80-talet, då fick vi 34kr/dag min lön innan jag ryckte in var ca 60kr/h 🤣 där kan vi snacka dåligt och det gick inte vägra heller utan att få stora problem

Plikt och att vara anställd är två helt olika saker. Som pliktad får man även boende och mat samt ersättning/tillägg för tex sitt eget boende (om man har det).

Jag har både gjort värnplikt och varit anställd. Att vara anställd och få betala skatteförmån på lunchen som man fick i form av en kall blötkonserv som man äter medans man skumpar runt i nått fordon i skogen kändes inte alltid helt rätt, speciellt när ingångslönen då var 18000 kr/mån.

Det enda jag vill få fram är att det är svårt att hålla kvar medarbetare om man inte kan erbjuda bra löner och arbetsvillkor när det finns både andra statliga/kommunala eller civila jobb som erbjuder så mycket mer. Det är lätt att ändra prioriteringar från "göra sin plikt/nytta för sverige" när man helt plötsligt sitter med familj och även ska bidra till den stacken.

Av rugnut

Har dom inte lagt in mer reklam i flödet på senaste tiden också? Känns i alla fall så...

Av rugnut

Har inte jobbat med IT men jobbat inom andra delar av FM.

Jag vet inte hur IT-delarna är men tyvärr måste jag säga nej. Mitt jobb på FM var bland de bästa jag haft inom uppgiften och de arbetskollegor jag hade. Det som inte fungerade och som FM är sämst på är att ta hand om sina anställda. "Vår personal är vår viktigaste resurs" är ett skämt. Och även om man skulle gå på premissen "man gör inte det här jobbet för lönen" så är systemet trasigt när inkompetenta människor befordras för att "dom har varit här längst". Trotts att man är en stor organisation med mängder av olika inriktningar och befattningar så är man jättedålig på att fånga upp folk som kanske vill gå en annan riktning eller erbjuda möjligheter att utvecklas trots att man har mängder med internutbildningar.

Jag skulle vilja att FM var en bättre arbetsgivare och då skulle jag gärna komma tillbaka men jag såg inga förbättringar under mina år och har inte hört att det blivit bättre av kollegorna som är kvar...

Av rugnut

Telia höjer priset på TV, streaming höjer priserna, betalar 3ggr mer i ränta på lånen, inflation...

Snart får man ju lägga ner det här med skärmbaserad underhållning och börja umgås med sina kompisar i stället.

Av rugnut
Skrivet av Lämpis:

Hörde en historia från USA om en som fick en bil att gå renare men fick den inte godkänd för att statens biltester krävde att bilen skulle släppa ut en viss mängd smuts från avgasröret. Tror det var Kalifornien av alla ställen i USA.

Har du nån källa på detta? Låter som en omskrivning av att moderna bilar är helbilsgodkända och inte tillåter någon ändring alls i bilens system som påverkar utsläpp. Detta är en regel vi även har i sverige.

Moderna bilar har även standardiserade interface för avläsning av felkoder. Men visst, det finns många proprietära system i bilar, på samma sätt som i princip tillverkare av de flesta prylar bygger grejer som endast går att reparera av egna certifierade verkstäder eller med egna reservdelar.