Inlägg

Inlägg som Kazutoyo har skrivit i forumet
Av Kazutoyo

Har fortfarande inte gått över till PS5 utan använder min PS4 flitigt. Spelar mest olika metroidvania-spel osv som PS4an fortfarande klarar av med lätthet så det finns ingen anledning till att byta. För tillfället så är det LUNARK som gäller. Det känns som om den dag jag tröttnat på PS4an så kommer PS6an finnas i butiken.

Av Kazutoyo

Energisnål och fläktlös, med minst 16GB RAM. Och inte så pass plastig att den känns som en leksak, ska vara bra konstruktion, gärna metall.

Bryr mig inte speciellt mycket om prestandan på en laptop idag, den klenaste moderna processor är fortfarande tillräckligt snabb för mina behov. Så något med en Intel Core 134U och 16GB hade varit tillräckligt för mig.

Av Kazutoyo

Gillade externa hårddiskar. Små 2.5" hårddiskar som inte behövde extern strömförsörjning. Men dom har ju slutat att utvecklas, största storleken har varit 5TB i ~10 år nu. Så jag gick över till NAS för två år sedan.

Men det är synd, hade gärna köpt några 2.5" hårddiskar med mycket lagring om det gick.

Av Kazutoyo

Våren 2018 så hade jag problem med en bärbar dator från ASUS två veckor innan garantin gick ut. Tog kontakt med ASUS och skickade in den och fick den fixad, behövde inte betala någonting. Och använder nu fortfarande datorn utan problem, så det gick bra och smidigt för mig.

Av Kazutoyo
Skrivet av Joppis:

Har för mig att jag fastnade för version 2.73 eller liknande. Exakta siffror börjar försvinna ur minnet. Installationsfilen borde jag ha kvar i en låda.

Heh, 2.76 för mig. Senare versioner hade något problem med en plugin jag använde. Så jag använde 2.76 i 10+ år tills jag gick över till foobar2000.

Av Kazutoyo

Jag var en moderator på ett stort spelforum under 00-talet och början av 10-talet och det var ett jävelskap med alla troll som kom med nya konton hela tiden, alltför ofta direkt efter dom hade blivit bannade. Att på något sätt haft kontot knutet till ett BankID så man bara kunde banna det och sedan slippa skiten dom kom med hade varit en dröm. Låter som en bra idé i mina öron, kanske det kan få folk att bete sig.

Av Kazutoyo
Skrivet av Överklockad_gasklocka:

Har den inte 3,5 mm-uttag?

Jo.

Av Kazutoyo

Alltså, om den klarade av Mobilt BankID och Swish så hade jag med glädje köpt den och använt den som min primära mobil. Whatsapp hade väl varit en liten bonus med.

Av Kazutoyo

Ctrl + Shift + V nämndes inte och är något jag använder ganska ofta. Att klistra in texten oformaterad.

Av Kazutoyo

Använder fortfarande ~25 år gamla Paint Shop Pro 7 regelbundet för att redigera bilder. Användes tidigare i veckan.

Använder ~25 år gamla CoolEdit och ~20 år gamla Cakewalk Home Studio när jag pysslar med musik.

Av Kazutoyo

Råkade ut för ransomware för 12-13 år sedan via IE. Lyckligtvis så var datorn så pass gammal och seg att jag under uppstarten hade några få sekunders tid på mig att sätta igång aktivitetshanteraren och stänga av program innan ransomware-skiten startat ordentligt och låst allt, och lyckades på den vägen bli av med det. Ibland är det bra att grejer inte startar snabbt, våga vägra SSD!

Av Kazutoyo

Vägrade stödja online DRM som Steam dom första åren, tyckte det var så idiotiskt att man behövde gå online för att aktivera singleplayerspel man hade på skiva, som HL2, så trots jag hade spelet på skiva så piratkopierade jag det också i ren protest. Må Gabe brinna i helvetet för att introducerat online DRM osv.

Men till sist så gav jag med mig, för ett mindre indiespel som inte gick att köpa någon annanstans och som slutade med en cliffhanger och fick aldrig någon uppföljare så det köpet var ju inte det bästa. Kontot fyller 17 år om två månader.

Av Kazutoyo

Lite osäker på var den är nu, är väl lite undangömd långt inne i en garderob eller något, men den första pryl jag importerade efter att ha besökt eBay i början av 00-talet var en elektroniskt engelskt-japanskt ordbok från Casio. Tror inte att speciellt många i Sverige har en sådan.

Ser att några skrev om sina Commodore SX-64, det var en nostalgikick. Har tyvärr ingen, men det stod en hos min farfar i ett antal år när jag var liten, men vet inte riktigt vart den tog vägen. Tror han sålde den innan han dog, vilket är lite synd, hade gärna haft den.

Av Kazutoyo

Väldigt tråkiga nyheter. Min bärbara dator har ett antal år på nacken nu och är rätt så klen, men gamla E-post-programmet fungerar fortfarande utmärkt medan nya Outlook är slött som satan och knappt användbart. Att komma bli tvingad till att använda det slöa oanvändbara alternativet när det annars fungerat bra i så många år, gör mig inte glad. E-post-programmet är det som kom med datorn och det jag vill fortsätta använda med datorn, att köpa en ny bärbar datorn för att bekvämt kunna kolla e-posten känns ju rätt så extremt.

Av Kazutoyo

Väntar på strumpor med AI som går åt mig.

Av Kazutoyo

Kommer ihåg när jag satt med Imagine 3.0 till Amigan i mitten av 90-talet, gjorde 3D-modeller och lekte. Att raytraca en bild i upplösningen 640x480 kunde ta timmar även om modellen var relativt simpel. Dagens datorer är onekligen snabbare på att raytraca med processorn

Av Kazutoyo

Oj, detta ökar definitivt mina chanser att köpa ett PSVR2.

Av Kazutoyo

Köpte en PS2 för 22 år sedan, någon svensk i Thailand påstod att han kunde fixa billiga piratspel, skickade pengar till honom och fick aldrig några spel.

Omkring 10 år sedan så såg jag en riktigt snygg jacka på kickstarter, backade den och fick aldrig någon jacka. Dom hade ingen tanke på att tillverka jackan heller, blev tysta direkt efter kampanjen.

Köpte ett begagnat moderkort härifrån Sweclockers 2006 som visade sig vara instabilt som satan. Köper bara nya datorkomponenter sedan dess.

Av Kazutoyo

I början av 90-talet när vi gick på högstadiet så var vi en grupp Amiga-kompisar som började koda i AMOS osv. 3 av oss fortsatte med det och har det nu som jobb.

Av Kazutoyo

Min nuvarande 65" Android TV köpte jag 2016 börjar bli lite trög och så, inte den bästa användarupplevelsen, stor skillnad mot nya telefonen när man streamar något från ens NAS via Kodi och liknande. Skulle gärna ha en ny TV med bättre hårdvara och mer lagringsutrymme då 8GB inte är tillräckligt för mig. Men då jag är fortfarande är nöjd med själva skärmen så kommer jag nog fortsätta att använda den i några år till. Blir väl ett nytt TV-köp runt 2027 eller så.