Inlägg

Inlägg som JonasT har skrivit i forumet
Av JonasT

Har en Sony HT-A7000 som jag i det stora hela är nöjd med (även om det första exemplaret fick reklameras efter något år). Kommer nog komplettera med sub och surroundhögtalarna under någon reaperiod framöver.

Av JonasT
Skrivet av Kenneth:

@JonasT Du måste tvinga med @CrispVanDahl till Fried Chicken Master, om det ens finns kvar

De har “tyvärr” bommat igen.

Av JonasT
Skrivet av mc68000:

Hade ju varit kul att se vad bara en 5800X3D uppgradering gett i sammanhanget. Orkas det med en liten kompletering på t.ex. CS2 och FC6, Jonas?

Hann tyvärr inte med några kompletterande mätningar, men både loggarna och resultaten talade för att vi var helt GPU-bundna i båda spelen med GTX 1070.

Av JonasT
Skrivet av THB:

Trevligt.
Vad ligger vikten på på dessa laptops?

1,3 kg för Framework 13.

Av JonasT

Computex 2024 – Jonas och Calles äventyr i Taiwan

Det är äntligen dags igen för världens bästa mässa! Nästa vecka, tisdagen den 3 juni, öppnar Computex portarna i Taiwans huvudstad Taipei och vi förväntar oss att massa smaskig hårdvara avtäcks på plats. Jag och @CrispVanDahl landar söndag kväll och kommer under den följande veckan att ränna runt mellan presskonferenser, hotellsviter och mässbås för att rapportera om det senaste och hetaste.

Hur följer man SweClockers redaktion på Computex 2024?

Utöver nyhetsflödet på framsidan är denna forumtråd en utmärkt plats för att hålla sig ajour med vad vi kikar närmare på under mässan, då vi kommer att lägga upp bilder, videoklipp och allmänna reseiaktagelser här. Utöver det kan vi rekommendera att prenumerera på SweClockers Youtube-kanal och följa SweClockers på Instagram.

Om ni har några frågor eller vill tipsa om något ballt som visas på mässan är det bara att skjuta skarpt i tråden!

Av JonasT

Har begärt ett testex nu, så förhoppningsvis dyker det upp någon gång i juni.

Av JonasT

Såg klart första säsongen av 3 Body Problem igår. Var på väg att lägga ned efter de första avsnitten, men när den ballade ur halvvägs igenom så ökade intresset. Så nu ser jag faktiskt fram emot säsong 2!

Av JonasT
Skrivet av Keffmode:

Har det moderkortet själv, och jag utmanar er att installera 3.0 USB-kabeln på det moderkortet i ett FD Define 7 Compact.

Det tog mig 50% av byggtiden att lösa den kabeln genom genomdragningshålet och kabeldragningen runt den styva 3.0-kabeln.

Det kan vara riktigt trixigt ibland!

En uppsida är att du åtminstone hade möjlighet att plocka bort taket på chassit, vilket bör ha underlättat inkopplingen av 8-pinskontakterna från nätagget. I nästa del får Edin kämpa rätt rejält med den punkten, då Corsair-chassit som används inte har den finessen.

Av JonasT

Alldeles för långsam, 100/100. Sitter tydligen på någon gammal nod på Telias Öppen Fiber som togs över från Zitius när lägenheten omvandlades till bostadsrätt, och den maximala hastigheten jag kan teckna är just 100 mbit.

Av JonasT
Skrivet av anders190:

Hej, lillasyster som skriver här. Min bror gick tyvärr bort tidigt på morgonen den 12e maj på sjukhus med hela familjen vid sin sida. Otroligt nog var den här plattan olåst och lösenordet här sparat, annars hade vi gått miste om mycket viktig information inför begravning och bodelning som han inte hunnit skriva ner på andra ställen. Han skrev i sina böcker men jag är också in här och läser det han skrivit när jag behöver tröst och vill höra hans "röst". Tack för all peppning och omtanke ni gav honom, jag är er evigt tacksam.

Beklagar verkligen sorgen. För mig var Anders190 en stor del av SweClockers gemenskap och en person man alltid fick ett sakligt och trevligt bemötande från. Känns oerhört sorgligt och overkligt att han är borta. Vila i frid Anders, och ta hand om er i familjen. ❤️

Av JonasT

Hemma i lägenheten – nej.
På landstället – ja.

Av JonasT
Skrivet av Trazer:

Kommer inte Sweclockers vara på plats själva?

Skrivet av Dinkefing:

Verkar inte som det.

Var inte oroliga, jag och @CrispVanDahl kommer att vara där.

Av JonasT
Skrivet av Thomas:

Om nya processorer släpps till AM4 så lär det verkligen inte vara Zen 5, utan Zen 3 som det gäller. Allt annat skulle vara ett enormt arbete som knappast skulle löna sig för AMD.

Mycket riktigt och nu korrigerat i tabellen.

Av JonasT
Skrivet av ZaInT:

Jag är i princip mållös. Skulle det där vara en dålig trollning eller bara något drygt?

Nu förstår jag ingenting? Jag svarade sakligt på ditt inlägg – ett inlägg som om något kan klassas som drygt (och rätt otrevligt).

Av JonasT

Mestadels Windows 11 med undantag för en enstaka dator som kör Windows 10.

Av JonasT
Skrivet av Veni:

Vad blir nästa grej? RGB kylpasta som ändrar färg efter temperatur? Tillsammans med en framtida transparent kylfläns i metall?

På tal om kylfläns hade Cooler Master en ganska ball prototyp av en processorkylare under Computex 2023, där den var lackerade i en speciell svart färg som ändrade ton till röd/orange när den blev varm. Timestampade den i videon ovan, men om det inte funkar så är det vid 1:25.

Av JonasT

Under tonåren var det där uh-oh-ljudet så inpräntat i hjärnan att jag "spökhörde" det på kvällen när jag skulle sova. Lite skillnad mot nu när man istället har mute:at precis alla notifikationsljud från både datorn och mobilen.

Av JonasT
Skrivet av ZaInT:

Har ni stulit artikeln och dragit den genom Google Translate? Nu får ni faktiskt skärpa er med den onödiga försvengelskningen.

Tycker bildvisare är ett ganska bra samlingsord för bildskärm/tv/projektor eller vad man nu kan tänkas använda för att visa bilden från datorn.

Av JonasT

Helt ok!

Av JonasT

En blandning av NAS- och molnlagring.