Inlägg

Inlägg som Rouge of Darkness har skrivit i forumet

Mer frames och högre ställd grafik är sällan en kombination men du kan nog dra på mer med samma framerate eller köra samma inställningar med högre bildfrekvens.

Meller nån halvhybrid mellan högre inställning och lite högre framerate.

Sen kan det variera från spel till spel lite hur mycket inställningar påverkar.

Gjorde själv klivet från 1070ti till 3070ti men tyckte inte de va så stor skillnad mellan dem i spel om man ignorerade att ena kortet kan aktivera rt men har det avstängt då det typ bara producerar sämre fps och mer värme men väldigt marginell skillnad med eller utan bildmässigt.

Skrivet av evil penguin:

Mjo, det låter rätt skumt.

Att BIOS/UEFI segar sig med något är ju en sak, men att Windows tar så pass lång tid på sig, startat från en NVMe-enhet, låter ju som att något är knas.

Blev tvungen att testa själv (från tryck på knappen):
16s: Windows börjar starta
27s: Windows inloggningsskärm
32s: Windows skrivbord, användbart men lägg på en 5-10 sekunder så är allt som ska autostartas igång

Är det superoptimerat? Nej, definitivt inte, en gammal övervintrad Windowsinstallation som inte är särskilt tweakad och som har Defender aktivt osv. Men det är i mitt tycke en rimlig tid för Windows 10/11, iaf om man inte aktivt jagat uppstartstid.

2-3 minuter för Windows i sig, bootat från NVMe, då måste väl något vara fel ändå?
Får man fråga vad det är för SSD? @Rouge of Darkness

Nån kingston tror typ den heter kc3000 å den ä la nått år gammal max och rapporterar fortfarande 100% ok

Färskt formaterat och installerat windows 11 dessutom då min gamla installation från 2014 lämna in totalt efter en failad windowsuppdatering men typ samma tid innan som efter.

Tror iaf ja stängt av det mesta hibernate, superfetch, indexing, diverse telematry.

Kanske 10 är program på autostart. Typ discord, msi after urner, fancontrol, hwinfo64. Steam, bitdefender, å nått mer kanske ja minns inte.

Å som sagt tveksamt problemet iom att det går fortare om jag börjar koppla bort lagringsenheter. Inte för att det är ett problem att de tar lång tid lider inte av stress.

Skrivet av huttala:

Haha, du kan aldrig ha spelat competitive spel, eller coop spel för den delen. Det blir hetsigt ibland, och även om man inte skriker så höjer man omedvetet rösten när det smäller ifrån alla möjliga håll samtidigt som dina teammates vrålar att man ska göra X eller Y.

Man behöver inte skrika för att vara störande, det kan vara en sambo som stör sig på att man pratar när den ska sova, eller stör sig på att tangentbordet låter, eller vad som helst egentligen. Finns ju oändligt med orsaker varför man vill att de ska bli tystare ut ur rummet man sitter i.

Och ang. barnuppfostran du drar upp: Det enda du får ut av att leka diktator är ögontjänare, de kommer hitta vägar runt dina små regler och aldrig berätta något som hänt som eventuellt kan betyda konsekvenser. Så istället för öppna barn som känner sig trygga med sina föräldrar får du barn som stänger ute sina föräldrar från sitt liv. GG WP

Körde en del cs för sådär 20år sen eller så men inget fenomen som jag direkt känner igen för jag rusar inte upp mig över ett datorspel helt enkelt.

Det enda jag känner igen det från är väl när vi raidade i wow ungefär vid samma tid att nån kunde bli lite högljudd men oftast så kom de en kör som bad snubben knipa eller sänka nivån.

Vi hade nolltolerans mot spräckta trumhinnor...

Skrivet av Black(1)cat:

Om man har låång bot tid beror det nästan alltid på startup program och Windows Defender, man kan förakjuta uppstart av program så de inte tuggar ovanpå nödvändiga. Har man live widows på startmenyn får det prio.

Tror mest det i mitt fall är mina 15 blandade hdd/ssd jag har anslutet till sata/usb för de går fortare om jag stänger av usbdiskarna men samtidigt tappar jag halva steam och gog spelbiblioteket.

Och minskar boottiden med kanske 30 sec på sin höjd.

Skrivet av Alastor Moody:

Det låter ju helt absurt att det tar uppåt 4 minuter för att komma in i Windows.

Från att jag har tryckt på startknappen tar det 20 sekunder innan jag är inne i Windows. Då har jag dessutom hybrid shutdown avstängt vilket ska göra att det tar längre tid.

Tycker de känns rätt lagom.

Tryck på start, gå och pissa, ta en cigg, häll upp kaffet så ä den klar där 10-15 min senare när man gjort det.

Ser ingen anledning till att det ska behöva gå fortare mest en fråga om planering.

Sitter jag och glor på skärmen klart som fan de känns långt men i mitt fall så är den färdig långt före mig oftast.

Skrivet av dagas:

Man skulle kunna tro att det går superfort idag med dagens snabba NVME enheter och snabba processorer men min AM5 tar längre tid än min Coffee Lake och då är den inte supersnabb heller. Känns väldigt slumpmässigt vad som är fort.

Känns snarare som det börjat ta längre tid senaste åren än att det blir bättre. Windows 98 på gammal IDE hårddisk startar snabbare än vissa moderna datorer.

Jo men samtidigt har ju os storleken öka med typ 100ggr storleken eller nått sen 90talet.

Skrivet av sKRUVARN:

Känns som att dom som svarar här var dom som gjorde att man inte ville vara hemma hos vissa kompisar som ung, och som man framförallt inte lanade hemma hos... Nog för uppfostran är viktigt, men skärpning, finns väl bättre tillfällen att prata uppfostran än i en tråd där någon pratar om ljudisoloering, TS kanske vill att man faktiskt kan få vara högljud. Fast folk kanske inte vet att det det ibland låter när man har roligt...

Tyvärr inget tips till dig TS, men byggde själv ett spelrum nyligen och tänkte just på detta, men då reglade jag ju upp nya väggar så då kunde jag ju isolera och se till att väggarna var rejäla osv, och det var ju inte aktuellt här.

Njae. man måste inte skrika för att spela absolut 0 anledning, de får bli hur arga de vill men tar de ut det högljutt eller fysiskt så ska de ju veta att de inte är ok och har då valet att sluta med det eller va utan datorspel.

Inget curlande bara sluta med det och hjälpte det inte efter 1 tillsägning så blir kosekvenserna värre.

Högljudda kan de va när de flyttat hemifrån hur mycket de vill men sålänge de bor hemma så är det husets regler som gäller.

Och säger givetvis inget om att ungar inte ska få spela spel ha kul eller föra samtal i normal nivå men kan det inte skötas snyggt också.

Jag kan spela datorspel och tvspel med vänner och ha kul men ser ingen anledning till att det skulle leda till en förhöjd ljudnivå man sitter så tätt att man lätt hör varandra ändå eller i någon form av röstchat.

Skrivet av Guyton:

Tack!! Precis den typen av tips som jag hoppades på. Helt galet att det ursprungliga priset skiljer så otroligt mycket?

Hittade också den här
https://www.elgiganten.se/product/datorer-kontor/datorer/lapt...

Den är ju också ganska ordentligt nedsatt men verkar ha ett integrerat grafikkort. Förr vet jag att det skulle man absolut undvika men jag vet inte hur utvecklingen har gått sedan dess, är det något att ha? Lade till länken ovan på ursprungliga inlägget också.

gissar att det ev kan va för att elgiganten brukar inte dra sig för att göra en sneaky och lista en modell ingen annan säljer för nå fantasipris med samma hårdvara som övriga i tillverkarens serie som heter typ som alla andra modeller men typ en bokstav utbytt nånstans och då blir ensamma säljare av den för att sen efter några månader ge den en "stor" rea som får den att hamna ungefär i bollparken va de faktiskt borde sälja den för.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=12269005
I rest my case

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=11428785

Ytterligare nån tusenlapp billigare med samma hårdvara innanför skalet.

Av Rouge of Darkness
Skrivet av Dinkefing:

Tack! Men kan du länka till 4g routrarna på prisjakt?

Använd filterfunktionen....

Är på jobbet så nej det kan jag inte.

Och seröst inte lust heller när du inte ens verkar villig att göra äns en bråkdel av jobbet själv utan vill ha allt serverat på silverfat.

Så dra ur silverskeden ur röven och använd filtret.

Av Rouge of Darkness
Skrivet av izzie:

Det låter som att du inte har barn.

Mitt råd är att elektrifiera dem i fingrarna om de förlorar en runda.

Man tar en vital del ur datorn typ grafikkortet och låser in det i kassaskåp eller bankfack och för varje återfall dubblar man inlåsningstiden.

Och behöver de datorn för skolarbete kan man ju alltid sätta i nått gammalt härke från början på 2000 talet som duger till like word och msnröj på sin höjd.

Av Rouge of Darkness

Om den hitta bagg i cyberghost mjukvaran så är det troligen något som infekterat mjukvaran i efterhand och inte själva programmet i sig som är infektionen.

Vpn tjänsten verkade ju legit iaf på mina google resultat.

Men visst de kan ha varit legita men nu mer skickar ut malware i sin mjukvara eller från sina vpn servrar sånt har hänt förut.

Skulle säga att vill du garanterat få ur skiten ur systemet är det total systemrensning hur du än vänder på det.

Av Rouge of Darkness
Skrivet av WaveZtream:

Att det ska bli helt tyst är kanske att ta i. Har dock inget eko som det är nu. Tanken är att minska nivån från rummet att komma ut. Och utan att det kostar en förmögenhet.

Problem med högljudda ungar eller dig själv?

Skulle säga barnuppfostran eller självkontroll är nog den enda lösning om man inte är beredd på att klä alla golv väggar tak ytor med ljudabsorbenter typ.

Av Rouge of Darkness

Kolla efter en modell som har thunderbolt 3 eller 4 så kan den porten garanterat leverera displayport iom att det är en del av standarden.

Usb-c är det frivilligt för tillverkaren vil ta med stödet eller inte vilket gör att det fortfarande finns modeller som inte har även om de blir färre och färre.

Av Rouge of Darkness

Vill du dämpa mot att ljud kommer ur rummet eller luft ddämpa för att få bort eko?

Det hörstnämnda är betydligt dyrare och mer djupgående projekt och produkterna som nämnts ovan är främst för ekoreducering i rummet och dämpar inget nämnvärt mot att ljud ska smita ur rummet.

Av Rouge of Darkness
Skrivet av OldComputer:

Alla kablar fungerar.

Första versionen av SATA kom ut 2003 och kablarna till dessa moderkort fungerar även med den senaste versionen som är SATA 3. SATA har inte uppdaterats sedan 2009, dvs 15 år sedan. Du ska i prakten ha ett moderkort från antiken om du ska råka ut för en "gammal" SATA-version.

Som jämförelse så släpptes DDR2 minne och AMD Athlon FX / Intel Pentium M 2003, DDR3 minne 2007 och DDR4 2014. AMD första Ryzen släpptes 2017.

Jag har kablar kvar från dom första moderkorten som klarar dom snabbaste diskarna.

Hehe har också några av dessa röda oem sata kablar från typ 2004 som fortfarande är i bruk och fungerar bra även med sata 3

Av Rouge of Darkness

Kan va så att de har nstallerade gforce experience och den har "optimerat" grafikinställningarna åt dig vilket enligt min erfarenhet hittils av programmet är att den inte har en jävla aning om vad den gör å spelen presterar som skit.

Av Rouge of Darkness
Skrivet av friskybob:

Alla har olika prioriteringar och kommer köpa prylar därefter. Jag säger inte att du har fel, och jag försöker inte få dig att tycka som mig, men jag är verkligen nyfiken varför 45 sekunder inte funkar för dig? Personligen stänger jag av min dator varje dag, och jag tror det tar ungefär 1 minut från att jag trycker på startknappen tills att jag kan skriva in lösenordet för min krypterade SSD med Ubuntu på.

Återigen, jag menar inte att du har fel men jag vill förstå varför du tycker som du gör :).

Håller nog med här ser inte något problem i lång uppstartstid.

Hinner jag gå å pissa, ta en cigg å hälla upp en kopp kaffe medan den startar.

Av Rouge of Darkness
Skrivet av [SmR]BMF:

Det är inte komplicerat. Det kan vara bra att ladda hem lite drivrutiner också om du nu gör en ren installation, själv brukar jag ha chipset, grafik och lan/wan drivare på separat usb-sticka. Sedan resten av drivrutinerna brukar Windows klara av att ladda ner själv men det går ju att ha även dem på stickan. När det gäller bärbara brukar jag undvikavatt ladda ner tillverkarspecifika programvarupaket, känns som de mest är vaporware/spionprogram idag (finns säkert några som fyller ett syfte) men to each their own.

Glhf!

Ja brukar bara slänga in zipfilerna med drivaren i roten på usbestickan jag installerar från och hittills funkat bra.

Av Rouge of Darkness
Skrivet av RaidSoft:

Om man blivit infekterad av nått men man inte vet vad det kan vara så är hel wipe det du vill göra, att försöka spendera tid att rensa ett infekterat system är oftast inte värt det då man inte kan vara helt säker om man hittat allt. Det skulle ta massor av tid och ändå lämna dig med ett system du inte kan lita på.

Och iom att malware kan va lite sneaky idag och att installera sig långt innan de börjar visa symptom så infektion.

Så kan ha haft bagg i systemet i flera år men först nyligen tryckte malwareskaparen på aktiveringsknappen och su vet inte vilka andra lagringsenheter den kopierat sig självt till under tiden.