Inlägg

Inlägg som lill_tunnan har skrivit i forumet
Av lill_tunnan

Inser att det var länge sedan jag uppdaterade denna tråd med vad som är min nuvarande daily driver. Så tänkte att jag delar med mig lite kring hur inköpet gick till och vad jag har lärt mig på vägen

Min son födes förra året och jag bestämde mig för att fira detta med en Rolex. Dels för min egen skull och kanske med lite hopp om att grabben också kommer uppskatta klockor i framtiden.

Så då började jakten. Jag fastnade först för OP41 med blå tavla, sen under w&w 2023 så kom en Explorer 40mm som jag blev förälskad i. När jag fick prova den så kändes allt rätt. Intresse anmäldes och väntan påbörjades. Även fast det har blivit enklare på senare år att köpa en rolex så är det fortfarande en "dans" som måste genomföras med återförsäljaren.

Så efter att ha varit inne hos AD för att fråga för tredje gången om tillgänglighet på en 40mm Explorer så visade det sig att de hade en DJ41 med slate tavla, smooth bezel och jubilee länk inne som jag kunde få prova.

Alla mina fördomar som internet har lärt mig slog igång direkt:
- Är inte slate tavlan den tråkigaste tavlan, så grå liksom?
- Smooth bezel, DJ ska ju vara fluted för att vara rätt
- 41mm rolex, Nää 36 är enda rätta storleken
- Blandningen smooth bezel och jubilee är ju fel! Det ska vara oyster och smooth eller fluted och jubilee för att vara rätt.

Men när jag väl fick den på armen så kändes allt bara rätt! Känslan av att känna hur skönt jubilee länken sitter, känslan av hur djup och färggrann en grå tavla kan vara.
MEN vi alla vet att tillgängligheten är som den är framför allt när det kommer till stål modellerna, och var den känslan som jag kände bara för att någon faktiskt erbjöd mig en klocka. Efter att ha våndats i ca 15 min så tackade jag och avböjde. Detta var ca 10 min innan stängning.

Den kvällen/natten/morgonen så var allt jag kände att jag gillade den klockan för det den är och inte av någon annan anledning. Jag är helt enkelt såld på något jag aldrig trodde att jag skulle vilja ha.
Sagt och gjort, tillbaka till AD dagen efter med sambon för att bekräfta att det är en fantastisk klocka och att jag inte bara är kär i tanken på att få köpa en Rolex. Så efter att snällt ha frågat om jag kunde få möjligheten att köpa den så hade jag tillslut klockan i min hand.

Nu har det gått nästan ett år sedan den inhandlades och det känns fortfarande som det bästa beslutet någonsin! Aldrig varit så nöjd med en klocka. Den ger mig glädje varje gång jag tittar på den. Nu är den även graverad med sonens namn på baksidan så att jag verkligen bär honom med mig.

Kontentan av det här inlägget är väl:
öppet sinne i klockvärlden är ingen garant för succé, men det ökar möjligheterna
Ibland är det man aldrig tror ska vara rätt, helt rätt i alla fall!

Av lill_tunnan
Skrivet av SwedZi:

Tack för bra svar. Hur mycket tappar en sån klocka i värde på 10 år? Är det som att köpa en bil eller kan man köpa den med hyfsat gott samvete? Något tips på någon butik i småland/kalmar/östergötland som kan tänkas ha denna klocka i lager?

Tappet på de flesta klockorna är när du går ut genom dörren. Sen brukar priset ligga ganska stabilt (kanske därför jag förespråkar begagnat för att man ska slippa ta den smällen). Men köper man en klocka av ett populärt/välkänt märke så brukar man behålla en bra bit av värdet över tid. Tips kan vara att kolla på exempel chrono24 och se vad modellen går för på andrahandsmarknaden.

Enda ställena jag vet som är officiella återförsäljare av Hublot är Rob Engströms i Stockholm och Jarl Sandin i Göteborg
Tyvärr dålig koll på handlare i den regionen som du nämner.

Men skulle du ha vägarna förbi Stockholm någon gång så rekomenderar jag ett besök på uxurywatches (https://luxurywatches.se/). De säljer begagnade klockor och lagerför väldigt många modeller. Så det är ett bra ställe om man vill ha möjligheten att prova flera olika märken och modeller på ett och samma ställe.

Av lill_tunnan
Skrivet av SwedZi:

Är detta något att ha?
https://www.uret.se/hublot-classic-fusion-svart-gummi-o42-mm-...

Och vågar man köpa en så dyr klocka från t.ex uret?

Uret.se är en pålitlig sida. Men om man handlar klockor i denna prisklassen så rekomenderar jag i alla fall att man besöker en butik och provar klockan. (även om det inte finns en återförsäljare lokalt så kan det definitivt vara värt en resa). Det är ändå en klocka du planerar att ha under en väldigt lång tid antar jag :). Samt att på de flesta modellerna från de flesta märkena så finns det ganska bra prutmån i butik (5-10% utan problem). (undantagen skulle jag säga är rolex, patek, AP, där är det listpris som gäller)

Ang modell/märke så ska du välja det som du tycker är snyggt och som passar på dig och din budget. (just när det kommer till märket Hublot så finns det ganska mycket åsikter men det är ändå ett respektabelt märke).

Saker som kan vara värt att tänka på när man väljer klocka är att ju enklare klocka desto billigare service. (komplikationer som en kronograf medför dyrare service).
Räkna med en service varje 5-10års period.

Av lill_tunnan
Skrivet av SwedZi:

Söker en klocka i detta stuk, samma färgkombo med skruvarna på uret, tycket det är otroligt fint, men har ingen lust att punga ut 300-400k. Finns någon liknande modell hos någon annan tillverkare? Max 100k. Storlek 40-43mm.

<Uppladdad bildlänk>

Just när det kommer till ädelmetall (för jag antar att det är guldet som avses i färgkombon) så är det svårt att komma under 100k hos de mer etablerade märkena. Alternativet med att köpa en klocka med PVD coating kan vara lockande men i dessa prisklasser så kommer man bli besviken när det börjar släppa.

Mitt starkaste tips till dig är att titta på begagnat marknaden (andrahandsvärdet är köparens fördel för dessa modeller). Även fast du kanske inte kommer ned till 100k så är det bra mycket närmare än nypris.

Tänk bara på att tull tillkommer om du tittar utanför EU. (Japanska och amerikanska priser kan vara väldigt lockande ).

https://www.chrono24.se/hublot/hublot-classic-fusion-chronogr...

Av lill_tunnan

Annonsen är avslutad

Av lill_tunnan
Skrivet av Daemon:

Jag hämtar den gärna.

Toppen jag skickar pm till dig

Av lill_tunnan

Gitarr Epiphone TC10

Hej,

Rensning hemma och inser att just denna pjäs inte längre får plats (samt att eventuella musikaliska drömmar redan är uppgivna).

Så tänkte passa på och skänka vidare denna till någon annan. Totalt ostämd men i övrigt fint skick.

Finns för avhämtning på Kungsholmen Fridhemsplan.

Läs hela annonsen här

Av lill_tunnan
Skrivet av Liverpoolarn:

Saknade budget alternativet för min 49" ultrawide 32:9 på 3840x1080.

Sitter också med 49" 3840x1080, underskattat format

Av lill_tunnan

Annonsen är avslutad

Av lill_tunnan

MacBook M1/M2

Hej!

Långskott kanske men alltid värt ett försök. Är ute efter en MacBook (air eller pro) med m1/2 chipet. Kan tänka mig betala ca 5000kr för en basic m1 8/7core air med 8gb minne. Kan gå upp beroende på config (pro modell, mer ram, mer ssd, bättre CPU, tillbehör osv).

Så om ni sitter på något som ni önskar att bli av med så skicka ett pm ser helst en F2F i Stockholms området så man kan kolla att allt stämmer.

Läs hela annonsen här

Av lill_tunnan

Kör 85" på 2,6m avstånd. Skulle inte påstå att det är för stort (första tanken var att jag hade gjort bort mig, efter 2-3 dagar hade jag vant mig och tycker det är perfekt).

Av lill_tunnan

Annonsen är avslutad

Av lill_tunnan
Skrivet av Fenix:

800 kr + frakt

jag var lite seg på att avsluta budgivningen men kommer stå vid mitt ord att avsluta den 17:00. Hoppas du förstår.

Av lill_tunnan
Skrivet av TwoOcean:

750 kr +frakt

Och därmed avslutar jag budgivningen! Jag skickar PM till dig @TwoOcean

Av lill_tunnan
Skrivet av TwoOcean:

300 kr +frakt

Noterat! sätter sluttid för budgivningen till imorgon torsdag 9/11 klockan 17:00

Av lill_tunnan

HP Windows Mixed reality headset

Hej,

Har en HP Windows Mixed reality headset komplett i förpackning(enda som saknas är 4 AA batterier till kontrollerna).
Har inte använts sedan 2019 och tänker att den kanske gör mer nytta hos någon annan. Fungerade när den packades ned och har tyvärr inte haft möjlighet att funktionstesta nu. Säljes därför utan garanti.

Se nedan länk för mer information.
https://www.hp.com/se-sv/shop/offer.aspx?p=c-mixed-reality-he...

Om någon mot förmodan skulle sitta på en Mac mini 2012 eller senare (helst med 8gb ram och uppåt) så är ett byte väldigt aktuellt (kan även tänka mig betala en mindre summa emellan om det kan motivera).

Annars sätter jag sluttid för budgivning efter första budet har kommit in. Utgångspris 300kr. Skall den skickas så tillkommer frakt. Vinnande bud väljer fraktsätt. Annars finns den för avhämtning på kungsholmen.

Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill och när jag vill.

Mvh Axel

Läs hela annonsen här

Av lill_tunnan
Skrivet av griid:

Gah, din skrytmåns!
Tack för tipset dock
Hur har du lyckats hitta så perfekta armaband som matchar klockorna?

watchwear har bra gummiband som passar moonswatchen tycker de är helt ok prisvärda också.
https://watchwear.se/produkt/gummi-curved-svart-19-22mm/

Skrivet av oqvist:

Det snurrar i skallen. Hur kan man inte bli besviken om man vet det är en dyr plastklocka där delar omedelbart bör bytas ut. Varför vill man ha dem?

Designen på en del känns väl ok iaf om det är estetiken eller är de något marknadsföringstrick i farten?

Jag tror på att om man är förberedd på vad köpet innebär så är det enklare att avgöra om man vill göra köpet eller inte. I mitt fall så har jag inte köpt klockorna för kvaliten eller materialet (listan kan göras lång med nackdelarna med dessa klockor).
Jag har köpt dem för att jag tycker det är roliga/snygga klockor som jag inte är överdrivet rädd om. Samt eftersom de inte är tillgängliga i sverige så kan jag knyta dem till ett minne när jag har inhandlat dem.
Kanske kan sammanfattas som ett klassiskt "känsla framför förnuft"

Av lill_tunnan
Skrivet av griid:

Stämmer, det är den jag försöker få tag på... Får hålla utkik på flygplatser. Men ser mörkt ut

Kan säga att hypen har släppt ute i europa, vad jag förstår så finns de flesta modellerna tillgängliga i de butiker som säljer moonswatch (bara neptune som är helt omöjlig att få tag på).

Var i Hamburg för 3 veckor sedan och då fanns alla modellerna utom neptune

Så om du har vägarna förbi en av de officiella butikerna så tror jag du har väldigt stor chans att få tag på en (köpenhamn är närmare än man tror).

Ang klockan så ska du veta att det är en dyr plastklocka, bara man är förberedd på det så blir man inte besviken Och rekomenderar starkt att man byter ut bandet.

Lägger till en bild på mina tre som jag har just nu

Av lill_tunnan
Skrivet av pelof:

Har fått att den skulle skickas mellan datumen enligt ovan. Men inget mail inte heller i skräpposten.
Har du fått förväntat leveransdatum till dig och isåfall när?

Nej jag har inte fått något i skräpposten heller. Dock stod det i bekräftelsen att produkten skulle skickas ut mellan 28/9-8/10. Men inte hört något sedan dess.

Av lill_tunnan
Skrivet av allstar16:

Har någon som valde TVn som bonusprodukt fått den skickad än?

Skrivet av Klubban:

Valde tv men inte fått nåt mail. Skulle skickas mellan 29/9 och 9/10

Valde också TV men inte hört något, har ni fått något mail än?