Inlägg

Inlägg som Swennis har skrivit i forumet
Av Swennis

Ok, tycker vanliga oleden beter sig bäst åt då ju...

Sen undrar jag varför inte lg har hdr10+ upptill DV... är ju gratis...
Är det bara panasonic och philips som har både DV och hdr10+?
Iofs, flesta streamingstjänster kör med DV, amazon Prime är dom enda som kör hdr10+?
Hur är det när man köper UHBD, finns det många av dom då? Dom få jag har köpt är det vanlig HDR10 på...

Av Swennis
Skrivet av Laxpudding:

Vilken Samsung-modell tänker du på? Finns ingen som heter C90, däremot finns det...
• S90C som är QD-OLED-modellen där reflexfiltret dämpar reflexer något bättre än C3 men i ljusa rum blir lila/vinröd
• QN90C som är LCD/mini-LED som typiskt har ett sämre reflexfilter men samtidigt kan lysa starkare och därmed lysa ut reflexerna, åtminstone när bilden är ljus. Värre om man tittar på en mörk film i ett ljust rum.

S90c menade jag förstås, sorry 😅

Ja, det är ju frågan vilket som är värst/bäst….
Vi Kan ju mörklägga vid film/serier, har ju mörkläggningsgardiner inköpt för projektorns skull+ hålla värmen ute bättre på sommarens hetaste dagar…
Fasen, Elgiganten har bara lcd tv uppe som demo här i vår lilla stad, aldrig oled…

Av Swennis

Ni som har c3 i ganska ljust vardagsrum,störs ni av reflektionerna på dagarna? Ser man sig själv som i en spegel då på tvn?😅 är Samsung c90 bättre o ha i ljust vardagsrum tro
Frågar år jobbarkompis, och kanske åt mig 😅
Ingen DV på Samsung, men är väl i gen jätte dealbreaker på det ändå

Av Swennis

Betalar för 500/500, men får ca 600/600, genom Telia.

Av Swennis

Hehe, detta va en ny variant! 😄👍

Av Swennis
Skrivet av Öltorp:

Ja kostnaden minskar i takt med att produktionen ökar tror vi ser lägre kostnader framöver

Ja, hoppas det.

Av Swennis
Skrivet av Öltorp:

För en annan som kör tivimate och kodi är NS bättre..

IP tv funkar bra på atv, och infuse är som Kodi, och atv sköter Transcodingen inte servern 🙂
Men man är ju lite vanemänniska, va kodi fan förr, tog emot att börja med infuse, men vi vande oss snabbt, mer lättnavigerat infuse ändå faktiskt 🙂

Har ju gått i tankarna att sälja projj (epson 9400)och köpa större oled, har 65 nu. Det har lutat mot en 77a lg eller Samsung… men jag avvaktar mog tills det går att få tag i en 83a lg runt 25 nån gång… kommer det att hända tro😅
Man trodde ju aldrig 77 oled skulle komma ner till/under 25 för nåt år sen, men där är man ju nu… hoppas samma med 83” sen då🫣😅

Av Swennis
Skrivet av Öltorp:

Nvidia Shield

Har/haft bägge… tycker ATV gör bättre jobb, smidigare navigering, allt bara funkar, autoHZ,auto hdr på allting med,och infuse sköter egenrippade uhbd skivor grymt bra med

Av Swennis
Skrivet av Bläjd:

Hoj. Var en av alla som hoppade på C3 tåget under cashbackkampanjen. Det ångrar jag verkligen inte, sicken tv Men det här med appar och dess strul. Jag tycker dom funkade bättre när jag fick teven, men nu nån uppdatering senare så känns det sämre. Är det bara ge upp och köpa ett externt alternativ och då tänker jag en Apple TV, eller kan man göra nåt annat med inställningar eller liknande ? Jag har bra ljudanläggning (Samsung Q995C) så jag vill ju få med ljudkvaliten när det väl är tillgängligt, därav är ju tex. Chromecast inte nåt alternativ.

Apple tv 👍

Av Swennis

Ni som gått från LG till Samsung, saknar ni Dolby vision över huvud taget? 🙂

Av Swennis
Skrivet av Laxpudding:

ABL = Automatic Brightness Limiter. Detta är "inbyggt" eller av sin natur för emissiv teknik som OLED och för sin tid också plasma.

Det vill säga att det finns en övre gräns för hur mycket och hur länge en panel kan alstra ljus kontinuerligt. Enkelt förklarat är det en övre gräns hos kraftförsörjningen och nödvändig kylningen av panelen. Att få hela panelen att lysa exakt lika starkt drar för mycket energi och riskerar överhettning.

Därför varierar ljusstyrkan i bilden med bildens innehåll. En ljus scen med hög snittljusnivå (hög APL), likt vintersporter, kan därför inte lysa lika starkt över hela bilden samtidigt. En mörk scen med låg snittljusnivå (låg APL) få ljusa element, säg en nattscen i en film med en fullmåne och mer energi kan läggas på att låta det som ska lysa att faktiskt lysa starkare. Därför klarar OLED (och plasma för sin tid) att bygga kontrast i bilden i mörka scener. När det växlas mellan ljusa och mörka scener riskerar man däremot märka av hur ljusnivån varierar. Vitt i bilden är olika ljusstarkt beroende på hur bilden är utformad.

ABL-kritiken brukar därför handla om att denna växling i ljusstyrka är synlig till en nivå att det distraherar från filmtittandet. Det kan bli en pumpande effekt av ljus beroende på vad som visas i bild.

Man minskar den synliga effekten av ABL genom att helt enkelt sänka ljusnivån totalt. Så länge som håller max ljusstyrka på nivåer inom eller nära gränsen för vad hela panelen kan lysa samtidigt behövs inga starka variationer och man når konstant elller tillräckligt konstant ljusstyrka i vitt oavsett bildens APL-nivå.

Detta är också användbart med OLED för datorbruk eftersom inga OLED-pixlar behöver lysa påtagligt starkare än omgivande pixlar vilket rejält minskar risken för kortsiktigt och långsikt retention. Med moderna OLED-paneler verkar detta vara runt 200–400 nits beroende på modell. Vilket kan vara ett win-win-win efter man man spar energi, håller ljusstyrkan konstant och minskar retentionrisken.

På Sonys, Philips, LG:s och Samsungs OLED heter reglaget "Högsta ljusstyrka" eller "Peak brightness" och beskriver då hur högt ljusstyrkan ska tillåtas gå när panelen verkligen kan lysa. Drar man ned reglaget till Av eller Låg-nivåer minskar man den synliga ABL-förfarandet rejält. Man får förstås inte samma höga ljusstyrka som panelen tekniskt är kapabel till. Poängen är att man har tillräckligt med ljusstyrka för situationen, inte att klösa ut ögonen hela tiden.

Transmissiv teknik som LCD:er och projektorer har med en separat belysning inte samma inbyggda grundproblem eftersom det är en bunt lysdioder som kan lysa på konstanta nivåer. Däremot kommer en LCD med en FALD ha ett ABL-förfarande som främst är programmerat, styrt av algoritmer och bildprocessning. Det gör att man får en ljuspumpande även där, bara det ser mer olika ut beroende på tillverkare. OLED-panelerna är mer förutsägbara och snarlika i hur de fungerar eftersom det är mer den fysiska förmågan att lysa som styr där. Ljuspumpandet hos FALD är mer godtycklig.

Tack för utförlig förklaring!!! Kung är du!

Av Swennis

Nu ligger 77” samsung s93 på 26 papp, såg recension på hdtv test, dom lovordade den verkligen,men den hade tendenser till ABL… vet inte riktigt vad det fenomenet innebär…

Edit: menade rtings recension

Av Swennis
Skrivet av Nivity:

Det går inte trolla med ljudnivå på portabel AC så ljudnivån är vad den är och kommer aldrig ändras typ.
Kan man ha en split enhet så skaffar man ju det, annars för oss lägenhetsnissar så är vi fast med dessa bullermaskiner

Jag stör mig mer på start o stopp när jag försöker sova med ACn. Har den ca 2.5m från huvudet typ.

På det sättet funkar våran 16åriga portabla ac bra som vi har i sovrummet,den går på högvarv hela tiden= samma sövande ljud hela tiden 😅. Går den sönder köper jag nog en som är lite underdimensionerad, så den aldrig stängs av under natten… eller om det finns såna man kan ”låsa” vid ett visst läge/effekt?

Av Swennis
Skrivet av edson:

Ja, inloggad LG-medlem ger slutpriset 31,372kr i varukorgen hos LG med rabatt.
Cashback för 77C4 är 6000kr som du kan räkna med att få upp till 45-50 dagar efter inskickning.

Slutpris inkl. Cashback 25,372kr

#20451553

Måste man skriva nåt speciellt med receptionen, med bilder och allt? Och hur säkert är det att man får tebaka dom pengarna?🫣

Sjukt jäkla bra pris om man skulle kunna få ner till 25 alltså

Av Swennis
Skrivet av soderkvist:

Tänkte om man vill kunna starta något från mobilen, går det med Androidmobil om man har Apple Tv?

Na… men varför? Allt finns ju redan på Apple tv🫣😁

Av Swennis

Bara jag som har iphone i hushållet här… mediaspelaren har inget med iphone alls att göra med här

Av Swennis
Skrivet av p1er:

Spontant tycker inte jag att det var ett superbra erbjudande, speciellt när C3:an har funnits på rea för 16 tusen men som också var med i cashback-kampanjen nyligen där priset väl hamnade på närmre 14 tusen.
I tillägg var vi ju många som kunde fixa 77" C3 för 18 tusen eller lägre vilket då gör att 17 tusen för en B3 i 65" inte känns så prisvärt.

Kanske avvakta lite till, tills de nya modellerna i 4-serien släppts, och hoppas att de gamla reas ut lite hårdare.

Eller om du kan sträcka budgeten lite extra så kan du få årets 65" C4 för 20 tusen (19500 som medlem) efter cashback: https://www.lg.com/se/promotions/lgoledcashback
77" C4 landar på ca 25 tusen om någon annan undrar, G4 är som nämnt slutsåld (till kampanjpris).

Va? Kan man få tag i en c4 77” för 25?!

Av Swennis
Skrivet av richie80:

Instämmer 100%. Jag har t.o.m. slutat ha båda vår C2 och The Frame uppkopplat. Sätter endast i nätverkskabeln för att uppdatera firmware numera. Kör allt via Apple TV’s.
Känner hur mitt blod börjar koka när jag måste använda tevens inbyggda OS. Särskilt Samsungs 🤯

Hahaha, japp… men panasonics är tom värre än Samsung 💀😄
LGs är la dom som brukar funka bäst ändå… men apple tv åker ju åttor runt ändå🫣😅

Av Swennis

Apple tv är överlägset allround mediaspelare, allt ifrån playtjänster och streamingstjänster till egenripade BD/UHBD filmer som körs smärtfritt genom infuse
Auto HZ och auto HDR funkar kanon på allt man ser på också genom alla appar/tjänster 👍

Av Swennis

Tänkte på en sak… finns det nån LCD tv idag som inte lider av blooming? Är det toppmodellerna av Samsung och LG man ska ha sikte på då?