Arbetet med nästa version av SweClockers pågår för fullt bakom kulisserna. Samtliga delar av webbplatsen byggs om från grunden och det inkluderar ny design samt en mängd nyttiga finesser.

Samtidigt uppgraderas även servrarna till nya kraftfulla maskiner, eller vad sägs om åtta processorkärnor och 22 GB minne enbart för databasen. Webbservarna är virtualiserade och ingår i ett större kluster som kan öka kapaciteten efter behov, vilket förhoppningsvis innebär att den senaste tidens prestandaproblem försvinner.

Efter cirka ett och ett halvt år under utveckling börjar arbetet lida mot sitt slut. De sista stegen, migrering och fortsatt testning, ska vara avklarade nästa månad. SweClockers chefredaktör Andreas Dimestam berättar om framtidsplanerna.

Just nu arbetar vi med migreringen och skapar ett automatiserat skript som på ett så snabbt och säkert sätt som möjligt ska ordna upp övergången till den nya mjukvaran. Maskinparken är konfigurerad och klar, testningen pågår parallellt och det ser inte ut att vara några problem att hinna med en lansering i april.

Med det sagt stressar vi inte ut någonting. Uppstår problem fixar vi dessa innan lansering och det kan i värsta fall innebära en försening. I dagsläget ser dock utsikterna mycket ljusa ut.

I SweClockers 5.0 ingår bland annat ny forummjukvara, ett nytt galleri, en ny annonsmarknad och den omtalade finessen ninjasök.