Bärbara datorer krymper i storlek och allt fler modeller utrustas med pekskärm, inte minst sedan lanseringen av Windows 8. Alla vill dock inte kladda på skärmen utan vissa föredrar att använda pekplatta eller mus. För just det sistnämnda lanserar nu Logitech ett nytt pekdon med stöd för multi-touch.

– Oavsett om det är en dator, en tablet, en smartphone eller ett datortillbehör vill folk ha enkel, modern design som fungerar utan krångel. Vi skapade Logitech Ultrathin Touch Mouse för att ge folk en mus som kompletterar dagens Macbooks och Ultrabooks, säger Charlotte Johs, Logitechs globala vice vd för datortillbehör.

Den nya musen heter Logitech Ultrathin Touch Mouse och lanseras i två varianter, en svart modell (T630) för Windows 8 och en vit kusin (T631) avsedd för OS X. Det handlar om en ytterst slimmad modell med ram i aluminium och en ovandel som täcks av en pekkänslig yta.

Musen ansluts via Bluetooth och kopplas till flera datorer tack vare en växlingsknapp på undersidan. Laddning sker via USB och en minuts laddtid ska räcka till en timmes användning.

Logitech Ultrathin Touch Mouse T630 och T631 anländer i september respektive november månad. Båda har ett rekommenderat försäljningspris på 699 kronor inklusive moms.