Under hösten år 2020 introducerade Nvidia den senaste generationens grafikkort i Geforce RTX 3000-serien och i samband med det även tekniken Reflex. Det handlar om en kombination av mjukvara och kompatibel hårdvara som ska säkerställa lägsta möjliga latens mellan det användaren gör och att det översätts till handlingar i spelen. Inblandad hårdvara innefattar grafikkort, skärmar med stöd för G-Sync och även externa tillbehör som spelmöss.

Nvidia_ReflexAnalyzer-möss.jpg

Spelmöss kompatibla med Nvidia Reflex.

Nvidia_ReflexAnalyzer-möss-3.jpg

Skärmar kompatibla med Nvidia Reflex.

Nvidia_ReflexAnalyzer-möss-4.jpg

Spel kompatibla med Nvidia Reflex.

Nvidia publicerar nu en lista över totalt elva kompatibla spelmöss från företag som Acer, Alienware, Asus, Corsair, Logitech, MSI, Razer och Steelseries. Nämnvärda exempel är spelmössen Asus ROG Chakram Core, Logitech Pro X Superlight, Razer Deathadder V2 och Steelseries Rival 3. Stödet bygger på en teknik vid namn Reflex Latency Analyzer som integreras i skärmar bestyckade med en hårdvarumodul för G-Sync.

Med en kompatibel spelmus kan Reflex Latency Analyzer mäta tiden det tar från att spelaren klickar på eller förflyttar musen, till det att gärningen resulterar i ändrade pixlar på skärmen. Utöver kompatibla spelmöss fyller Nvidia löpande på listan över skärmar som kan nyttja Nvidia Reflex, vilka för närvarande är nio till antalet. Dessa inkluderar modeller från Acer, AOC, Asus, Dell och MSI.

Stöd krävs inte enbart i hårdvara utan även i spel. Utvecklare som vill ge användaren möjlighet att analysera latensnivåer måste aktivera detta via utvecklarverktygen Reflex SDK. Listan över kompatibla spel befolkas huvudsakligen av tävlingsinriktade spel där låg latens är av högsta vikt. Bland dessa ingår bland annat Call of Duty: Black Ops Cold War, Destiny 2, Overwatch och Valorant.

Har du testat Nvidia Reflex i spel? Om ja, märker du av någon väsentlig skillnad i dina hektiska spelsessioner?