När CES 2023 gick av stapeln presenterades det gott om skärm och TV-nyheter, men hos en aktör lyste TV-nyheter med sin frånvaro. Till skillnad från LG och Samsung höll Sony igen under mässan, där det istället var Playstation-divisionen och bilsatsningar som stod i fokus. Det blir det ändring på nu, när Sony slutligen drar skynket av 2023 års TV-uppställning.

Bland årets nyheter finns flaggskeppsfamiljen Bravia XR A95L, en direkt ersättare till förra årets A95K, vilken debuterade Samsungs QD-OLED-panel. Samma paneltyp gör repris även i årets version, där de större nyheterna inkluderar en variant i större storlek. Utöver tidigare 55 och 65 tum tillkommer en tredje variant på 77 tum.

insitu_A95L_77-Large.jpg

 
Vad gäller anslutningar och specifikationer ser det nära identiskt ut ställt mot föregående generation. Det inkluderar 4K-upplösning, stöd för uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hz, HDMI 2.1 och Playstation 5-exklusiva funktioner som "Auto HDR tone mapping" och ett låglatensläge. Till skillnad från tidigare har Sony den här gången inkluderat hårdvarustöd för 4K i 120 Hz även med Dolby Vision aktiverat, något som inte tidigare var möjligt.

Förra årets vändbara stativ får däremot foten och ersätts av en mer minimalistisk lösning. Medföljer gör även en kamera, som kan snappa upp ljusförhållande och tittarens position och sedan anpassa både bild och ljud efter omgivningen. Pris och tillgänglighet saknas för tillfället, men ska enligt Sony presenteras senare under 2023.