Google Glass presenterades för ungefär tio år sedan och var för en tid tillgänglig för utvalda konsumenter för den ringa summan av 1 500 USD. Med de smarta glasögonen kunde användarna prata med Google, ta kort och spela in video med den inbyggda kameran samt ta del av information via den lilla displayen ovanför ögat. Användarna fick även bära den humoristiska titeln "glassholes".

De smarta glasögonen blev aldrig någon större succé och det dröjde inte länge innan konsumentversionen begravdes i Googles produktkyrkogård. Trots misslyckandet fortsatte Google att arbeta med konceptet, men endast i form av en produkt riktad till företag. Nu bestämmer sig Google för att lägga ned projektet helt och Google Glass går i graven i alla sina former.

Det är inte längre möjligt för företag att beställa produkten, men ägarna till Google Glass får ta del av säkerhetsuppdateringar fram till den 15 september. Efter detta datum försvinner viss funktionalitet, bland annat väntas förinstallerade "Meet on Glass" sluta fungera, medan andra funktioner kan fortsätta att användas.

Även om Google Glass aldrig blev någon succé lämnar Google inte bärbar teknik helt bakom sig. Under den tidigare Google I/O-konferensen antydde företaget att ett par AR-glasögon är på gång, men huruvida dessa ska släppas som en riktig produkt i framtiden är för tillfället okänt. AR-arbete pågår dock på andra håll, bland annat för mobiltelefoner via ARCore, och fler produkter kan berikas med AR-funktionalitet i framtiden.