Bethesta utvecklade Starfield i nära samarbete med AMD för att optimera spelet och se till att det stödjer många av de moderna teknikerna i företagets processorer och grafikkort. Men något stöd för automatiskt genererade bildrutor med FSR3 – eller motsvarigheterna från Intel och Nvidia, XeSS och DLSS – syntes inte till.

Det är dock något Bethesdas utvecklare har jobbat på sedan lanseringen, och nu bekräftar företaget i ett inlägg på Reddit att stöd för FSR3 och XeSS är på väg och ska släppas i början av 2024. Den stora uppdateringen ska även lägga till andra nyheter som ”nya sätt att resa” – men vad det kan innebära ger Bethesda inga ledtrådar till.

Bethesda skriver att företaget har som avsikt att släppa Starfield-uppdateringar omkring var sjätte vecka, med fixar för både rena buggar och skavanker i spelupplevelsen. Starfield har visserligen haft vad Microsoft kallar ”färre buggar än någonsin i en Bethesda-lansering”, men en del spelare har skojat om att det inte känns som ett riktigt Bethesda-rollspel om det inte har buggar.