I samband med att Sony meddelade att Playstation 5-försäljningen är på väg ned och att företaget nu satsar på vinstmarginal snarare än antal sålda konsoler passade den nytillträdde chefen Hiroki Totoki på att dela med sig av sin plan för hur detta ska uppnås.

Under frågestunden som hölls i samband med att Sony presenterade kvartalsrapporten sa Totoki att han vill se offensiva satsningar på att förbättra vinstmarginalen och att nyckeln till det är att släppa spel till flera plattformar. Han klargjorde att det handlade om Playstation och PC, inte Xbox eller Switch, rapporterar Engadget.

Enligt Totoki var den tidigare strategin att släppa egenproducerade spel exklusivt på Playstation i syfte att öka konsolens popularitet, men att han nu ser möjligheter til förbättrade rörelseresultat om spelen lanseras på flera plattformar.

Tidigare under månaden släppte Sony Helldivers 2 på Playstation 5 och PC samtidigt, men det är oklart om Sony-chefens vision är att det här ska bli standard för alla egenproducerade spel eller om han nöjer sig med ett kortare tidspann mellan PS-släpp och PC-portning. I ljuset av vad Microsofts vd Satya Nadella nyligen sa om att lansera internt utvecklade Xbox-spel på både Playstation och Switch är det dock möjligt att även Sony förr eller senare kan komma att frångå helt konsolexklusiva spel.