Tietoevrys Sverigechef Venke Bordal sa tidigare i veckan att IT-leverantören fortfarande har hög säkerhet. Detta trots att bolaget utsattes för en av de mest omfattande cyberattackerna i Sverige bara tre veckor tidigare.

Venke Bordal antydde i intervjun med DN att ansvaret för cyberattacken låg delvis på brister i kundernas system. I en kommentar till Ny Teknik visar hon en annan inställning mott uttalandet.

Jag förstår att min senaste intervju har väckt reaktioner, och jag vill be om ursäkt och förtydliga att mina svar i intervjun inte blev som de var tänkta. Svaren speglar inte hur vi ser på saker och ting. – Venke Bordal.

I slutet av januari rapporterade Dagens industri om brister i utredningen bolaget gör med polisen för att förstå hur cyberattacken gick till – och vem som ligger bakom den. Venke Bordal kan inte kommentera uppgifterna.

Av respekt för denna utredning, liksom för säkerheten för vår egen och våra kunders tjänster, kan vi inte dela med oss av några ytterligare detaljer om hur attacken kan ha utförts. – Venke Bordal.

Tietoevrys medarbetare jobbar fortfarande i skift, 24 timmar om dagen varje dag för att lösa IT-problemen som kunderna utsattes för attacken den 20 januari.