Annonsindustrin är den största i världen. Genom åren har vi sett tusentals reklamer som alla försöker få dig att köpa produkter och tjänster. som fått oss att skratta, gråta och cringa. Affischer hänger från väggar, banderoller visas på webbsidor och om du inte har en annonsblockerare påslagen ser du nog en hel del videoannonser på Youtube som du inte kan skippa.

På 00-talet var det populärt med pop-ups som dyker upp på olika webbplatser och på 10-talet blev det allt vanligare för reklambyråer att använda sig av memes i olika kampanjer. Vem kan glömma Mac-reklamerna som jämförde en PC och en Mac med mänskliga karaktärer? Eller kanske hjärtskärande Sainsbury-reklamen från 2014 som porträtterade julfreden under första världskriget?

I slutet av dagen handlar det om att få dig att köpa en produkt eller abonnera på en tjänst. Men är all reklam verkligen till ondo? Finns det reklamer som har fått dig att köpa en produkt som du inte ångrar? Eller är allting bara spam? Dela med dig av dina tankar!