Via C3 ITX, Voodoo 2 SLI, Win 98 Retro Lan dator

Permalänk
Medlem

Socket 370 itx

Skrivet av pa1983:

Jag har letat efter Socket 370 ITX moderkort och dom finns men att hitta ett till salu som inte kostar en njure verkar hopplöst. Annars kunde man ju fått sinnessjukt hög prestanda då vissa av dom stödjer P3 1.4Ghz.

Men en P3 800Mhz eller nåt hade räckt mer än väl för att kunna köra dom sista spelen Voodoo2 SLI pallade med som släpptes 1996-2000.

Problemet hade blivit värmen dock.
Voodoo 2 korten drar max 7.5W var sedan drar moderkortet 19W max + överklockning, men lådan når ändå en 30-35C beroende på hur varmt det är inne.
Kylningen är ju skalenlig så att säga med 2st 60x10mm som utblås, det är ganska spartanskt flöde relativt en midi låda.

Pentium 3 eller Celeron hade definitivt krävt lite mer kylning och skapat mer problem men inget är omöjligt.

Ska försöka köpa lite nya fläktar till denna burken, bland annat byta ut den begagnade fläkten jag har till voodoo2 korten.

Först måste jag säga att det var kul läsning, coolt bygge! Har alltid gillat mini-itx, och äger nog fler mini-itx kort än jag borde...

Ska ha ett socket 370 itx kort liggandes i någon låda. Skulle ha det till ett htpc/vdr bygge med full-feature DVB-C kort, men kylarfästet på sockeln var trasigt och det blev aldrig av att laga det. Kommer iaf ihåg att kortet fungerade när jag testade (för 10år+ sedan). Bör finnas några P3or också. Intresserad? Och nej, jag behöver ingen njure:)

Permalänk
Medlem

Härligt projekt! Väcker gamla minnen till liv

Visa signatur

5900X | CH8 | 64GB/3600MHz | RTX4080 | SN850 | H2O 2*360 Rad | LG CX48 | Ananda Nano, D30Pro & rHead

Permalänk
Inaktiv

Tack för trevlig läsning, är nog det bästa och intressantaste galleri jag sett i forumet. Mycket pyssel för att få allt att fungera och på det ett riktigt trevligt resultat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon5930:

Tack för trevlig läsning, är nog det bästa och intressantaste galleri jag sett i forumet. Mycket pyssel för att få allt att fungera och på det ett riktigt trevligt resultat.

Största problemet jag haft är AC/DC addaptern, då den interna DC-DC addaptern är just 12V är det lite knepigare att hitta sådana, 19V är mycket enklare men kräver då e n annan DC-DC omvandlare med tror jag.

Har testa 4 nätdelar, EDAC adaptern jag fick på 100W för att ersätta 60W varianten (skulle fått en 84W enligt beskrivningen) började strula efter några veckor så fort den blev varm och trippade vid ca 50W.... made in Kina.

Köpte en ny FSP 96W adapter på Ebay.co.uk. Sjukt mycket större och tyngre än kina skräpet på 100W och rock solid 12V lina och billigare även med frakt jämfört med vad kina grejorna kostar i sverige.

Tyvärr tar det ett tag att hitta alla problem och fixa dom. Har inte uppdaterat galleriet, ytterligare en nätdel utbytt finner kanske inte folk så intresant.

Oavsett EDAC nätdelar ska man inte köpa eller ens använda om man får dom då detta tydligen är bland det sämsta fabrikatet som finns när jag läst runt, inget annat än problem.
Kom med Synolog NAS med tror jag, samma som min och dom hade samma problem med trippande, började trippa på lägre och lägre effekt, FSP nätdelen jag köpte fick folk i utbyte så tänkte det borde fungera för mig då med, burken drar typ 51W DC sida tror jag och 60W AC sida.

Även Chiftech AC adaptern på 90W hade problem med kallstarter om datorn varit på ett tag dock inte i samma grad, Chiftec är båda dyrare, mindre och sämre toleranser på +12V linan när jag mätte än en FSP, så billigare och bättre att köpa välkänd OEM adapter separat från början.

Finns mycket skit där ute.

@Necrodude och jag har nog kört ett par helger nu utan problem, innan dess fick jag spontana hängningar och den vägrade starta upp efter en hängning men med FSP AC-DC adapter har den kört både UT99, Q2 och Diablo 2 senaste 2 helgerna felfritt mer eller mindre utan att hänga sig och den startar även om datorn precis varit på.
Har tyvärr igen reset knapp på lådan, får nog köpa en sådan och montera på baksidan eller nåt, Windows 98 trots allt så hängningar sker om man startar tex ett dos spel som inte gillar ens SB16 emulering tex.
Vi kör dessutom TS2 klienter på den samtidigt, gäller att ha rätt codec där för CPU kraft är ett premium med en kärna på datorer från denna eran.

Vem vet kanske blir lite Diablo 2 i helgen, labbar med en dedikerad CS 1.3 server med.

Har datorn permanent uppsatt och kopplad till Datorskärmen och en USB hub med switch i.
Skärmen har VGA, HDMI, DP och DVI anslutningar, gillar flexibla skärmar hehe så kan byta ingång enkelt.
Kan dock inte byta mellan system så länge Windows 98 burken är igång då Windows 98 blåskärmar om man drar ut en hub vilket switchen effektivt gör då dessa är en och samma enhet.
Fungerar dock i dos så man kan gå dit först.
Burken tar upp samma plats som en xbox 360 slim så har konsolen på ena sidan skärmen för Halo och annat och ITX burken på andra sidan, det ryms med en Midi låda på ett ikea 120cm bord, trångt men går in med 27" skärm.

Rätt nice med ett retro system i ITX format för man kan ha det anslutet till ens vanliga skärm, tangentbord mm via en switch av nåt slag redo att användas när som helst utan att det direkt tar mer plats.

Permalänk

Knonbygge! Minns inte om jag såg denna på MMX?