Skilja av "datorhörna" i vardagsrum?

Permalänk
Medlem

Skilja av "datorhörna" i vardagsrum?

Jag och sambon har nyligen flyttat från en 3:a till en 2:a, så jag kan inte längre använda ett helt sovrum till "nördrum". Däremot är vardagsrummet stort nog att jag kan använda en yta på upp till 2x3 meter som datorhörna.

Det jag skulle vilja göra är att skilja av hörnan så den känns lite mer som ett separat rum. Dels så gäster inte behöver se röran av sladdar o.s.v., och dels så man kan sitta vid datorn utan att störa/bli störd om någon vill kolla på TV eller bara slappa i vardagsrumssoffan.

Eftersom det är en hyresrätt och jag ändå inte är speciellt händig vill man inte göra för stora ingrepp som att bygga en hel innervägg... Det ska helst inte kosta allt för mycket heller. En lösning är ju skärmväggar, men de dämpar knappast ljud speciellt väl? Man skulle även eventuellt kunna hitta några stående ganska breda och höga hyllor/skåp att ställa emellan? Kanske en kombination? Någon som gjort något liknande och hur blev det?

Visa signatur

Ryzen 7 3800X, Asus Prime X370 Pro, 32 GB LPX 3600, Gainward RTX 3060 Ti Ghost, 7 TB SSD + 4 TB HDD

Permalänk
Medlem

De här är ganska vanliga att använda som rumsavskiljare om det duger (finns massa olika storlekar).

https://www.ikea.com/se/sv/p/kallax-hylla-vit-70301537/

Ljud löser du knappt ens med en riktig vägg om du inte isolerar den, hörlurar på

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk

Jag hade liknande problem som du har i min gamla lägenhet, Löste det genom att skaffa kallax hyller från ikea och fylla dem med deras insatslådor blev rätt snyggt och praktiskt

https://www.ikea.com/se/sv/p/kallax-hylla-svartbrun-70301542/

https://www.ikea.com/se/sv/p/droena-lada-moerkgra-10443974/

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define XL R2 Titanium
Grafikkort: palit 1070 Jetstream
Nätaggregat: Silver Power SP-SS500 500W
CPU: Intel Core i7-2700K Processor 3500 MHZ
Moderkort: ASUS ROG MAXIMUS V FORMULA

Permalänk
Medlem

Jag har funderat på samma sak, men aldrig kommit till skott. Vill man bara skilja det för syns skull så kan man säkert sätta någon skena i taket som man kan dra ett draperi i eller liknande.

Permalänk
Medlem

Jag har skiljt av ett rum med gardinskenor och tjocka mörkläggningsgardiner från ikea. Funkar rättså bra.

https://www.ikea.com/se/sv/p/vidga-gardinskena-3-spar-vit-202...

Permalänk
Medlem

Har du bilder på rummet/hörnet i fråga, så är det kanske lättare att ge goda råd och idéer?

Visa signatur

Instead, why don't you go get me a big cup of coffee with so much fake sugar that the coffee itself gets cancer?

Louqe Ghost S1 MkII Limestone | Intel Core i5 11400F | Noctua NH-L12 Ghost S1 | Asrock B560M-ITX/AC | Crucial Ballistix 16gb 3466Mhz Cl16 | HP 3060 Ti Arctic Mod | WD Blue Nvme 1Tb | Corsair SF600 Platinum

Permalänk
Avstängd

Min granne ovanför byggde faktiskt en nästan riktig vägg trots hyresrätt, deras barn började bli lite för gamla för att dela rum. Detta har de förstås gjort utan fastighetsägarens tillåtelse, men det är ju inget problem förrän det är dags att flytta därifrån, då måste man återställa eller förhandla med nästa hyresgäst om de vill ha kvar väggen.

Det sagt så hade jag nog också satsat på någon form av hylla. Jag vet inte varför så många verkar gilla Kallax så mycket då den i mina ögon är ganska opraktisk egentligen. Väldigt djup men facken är inte så breda och höjden använder man sällan. Dessutom är den jävligt tung och otymplig. Många lösningar jag har sett är i princip en vanlig bokhylla med ett tyg på baksidan mot "kontoret". Det dämpar inte ljud så bra men det är få saker som gör (vi har fått svindyra ljuddämpande skärmar till mitt jobb men de hjälper knappt alls till exempel).