Vad är grejen med Westium Data?

Permalänk
Medlem

Vad är grejen med Westium Data?

Jag har sett Westium Data dyka upp på prisjakt några gånger den senaste tiden, alltid med sjukt höga priser. Idag bestämde jag mig för att kolla in deras webbshop, den är helt sinnessjuk. Några exempel:

Vad har de för anledning att ha så höga priser? De driver ju sin egen shop, så de har inget att förlora på att helt enkelt plocka bort produkter de inte kan sälja. Bolaget omsätter fyra till fem miljoner kronor om året. Säljer de ett fåtal produkter varje år?

Visa signatur

Bra, snabbt, billigt; välj två.

Ljud
PC → ODAC/O2 → Sennheiser HD650/Ultrasone PRO 900/...
PC → S.M.S.L SA300 → Bowers & Wilkins 607

Permalänk
Medlem

Ser konstigt ut. Är det någon som köper dessa av misstag eller har dom mer seriösa saker också som de kanske lever på? Eller lever dom på att lura företag att köpa för hutlösa summor? Kan dom råkat skriva artikel numret istället för pris, frågorna är många vem ska mejla supporten och fråga?

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

De har även t.ex. 5600X med mer normalt pris (fast fortfarande väldigt dyrt), eller varför inte ett 12-pack för bara 6,5k med moms?

Den riktigt dyra är en MPK-modell (multipack), det brukar vara förpackningar med stora mängder processorer som säljs till företag som bygger datorer. Man kanske får en hel låda med processorer om man köper den? Men de verkar hur som helst ha väldig dålig koll på vad de säljer.

Permalänk
Medlem

man använder sådana här metoder för att tvätta pengar på det slappa och okreativa sättet.. inget mer :/

Visa signatur

"Resistance is futile."

- Georg Ohm