Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aqualize
Hur menar du? Att datorn med AMD Athlon 64 X2 bara agerar router och inget annat?
Och så har du två datorer till varav en spelar och en tankar på dc?
Eller ska routerdatorn göra något av detta?

Hade tänkt kunna spela på datorn som agerar router. Funderade på att uppgradera till 1000Mbit, men eftersom det inte finns någon router i rimlig prisklass än så kanske det blir 100 Mbit istället. (har 10 för tillfället)

Visa signatur

Asus GeForce2GTS@250/440MHz, AMD Thunderbird 1200@1240MHz. Samsung 900p 19" crt

Permalänk
Hedersmedlem

Ja kör 100 mbit.
Dels så är det väldigt svårt att kunna använda 1000 mbit. Både begränsningar i hårdvaran och OS:et (kör man med iperf så kommer man inte nära 1000 mbit ändå. Och ska du föra över till hårddisk behöver du en massiv raid 0 array.
Alltså kan man dra slutsatsen att om du ska ha nytta av 1000 mbit så måste du ha ett gäng datorer för det. Och många samtidiga nedladdningar för jag tror inte någon annan kommer kunna pumpa 1000 mbit till dig. Dessutom brukar det nog vara inom nätverket, utåt internet tror jag du inte kan räkna med 1000 mbit för dig själv.

Att spela på en dual core samtidigt som du tankar tror jag ska gå bra.
Problem kan ju vara om du tankar till samma hårddisk som spelet ligger på, laddningstiderna borde bli lite längre också. Är spelet bara enkeltrådat så kommer det definitivt klara av det då den andra kärnan kan ägna sig åt övrigt som nedladdningen.

Visa signatur

Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG

Permalänk
Medlem

Tack för det uttömmande svaret Aqualize. Har bestämmt mig för att det inte är värt vad det kostar för 1Gbit. Har ingen lust att köpa ett gäng datorer till bara för att få ut maximalt av bandbredden

Visa signatur

Asus GeForce2GTS@250/440MHz, AMD Thunderbird 1200@1240MHz. Samsung 900p 19" crt

Permalänk
Medlem

Tubi, är det så att du vill ha gigabit internt? Jag antar att du inte har gigabit till internet. Isf räcker det ju med gigabit switch som du kopplar alla dina datorer till sen har du en "vanlig" router utåt. Jag har denna konfiguration pga att jag har en server som matar min HTPC. får ut 30% av gigabit nätet vid fil kopiering, vilket är mer än 3x 100mbit nät. Det som är tråkigt att blanda 1000 och 100 är att man inte kan ha jumboframes på....

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av G-Mod
Tubi, är det så att du vill ha gigabit internt?

Jag ville bara utforska möjligheten att få 1Gb internettillgång till 3 datorer samtidigt. Tyvärr var en router som klarar det mkt dyr (än så länge).
Jag vet inte om det räcker med att koppla in en switch. Fast då måste jag köra brandvägg på alla datorerna oxå.

Det där med att filkopieringen inte gick mer än 300Mbit.... jag tror man måste köra diskarna i RAID för att få ut mer. Jag har bara RAID på en dator, så jag hade inte heller fått snabbare.

Förresten... vad är jumboframes??

Visa signatur

Asus GeForce2GTS@250/440MHz, AMD Thunderbird 1200@1240MHz. Samsung 900p 19" crt

Permalänk
Medlem

För att få ut mer än 30% måste man slå på Jumbo frames. Det blir såååå mycket interupts annars vilket gör att datorn endast klarar av ip stacken och inget annat. Jumbo frames när när man har MTU större än 1500. Switchen måste också ha stöd för det.