Permalänk
Medlem

Trasigt nätagg?

Vet att det finns tusen trådar om detta men mitt problem är lite speciellt.

Och jag har två problem.
Det första är att man inte kan starta om datorn utan att den hänger sig precis innan "detecting IDE-devices" Man måste alltså starta om datorn för hand (stänga av och på) samt att man ibland måste starta den två gånger för att det ska gå igång, (även då hänger den sig precis på samma ställe).
Andra problemet är att när jag ser på film startar datorn om sig, inte annars. Den startar inte om sig när jag lirar tunga spel eller vid prime belastning.
och då undrar jag om det är så att mitt nätaggregat helt enkelt är för trött eller om det är något annat som strular. Har ett XION 600W.
Kan säga också att det började såhär när jag bytte från 6800ULTRA till x1950pro. Dock har startproblemet funnits där. Kan även tillägga att mina hårddiskar beter sig underligt när de får ström från satakontakterna direkt från agget.

Nu är jag såklart tacksam om det finns någon som kanske kan hjälpa mig.

Har följande komponenter:
Xion 600W http://www.xionusa.com/product-powersupply_600W_2.0.html
AMD 3800+
K8N Neo2 Platinum
X1950pro (Agp)
2gb twinmos
Creative X-fi Platinum (med frontpanel)
Promise kontrollerkort (sata 4p)
1st DVD
1st 200gb
1st 250gb
3st 300gb
2st 250gb
samt 3 fläktar.

Tack på förhand!!
MVH
Adam Boquist

Permalänk
Medlem

Det låter troligt att det är nätaggregatet som är problemet. Jag hade liknande problem att jag fick reseta datorn flera gånger från en kallstart för att hårddiskarna öht skulle starta och även då hittade datorn inte alltid dem. Köpte även en ny DVD-brännare som jag trodde var defekt eftersom den bara läste vissa skivor. Testade då att stoppa in ett gammalt aggregat och datorn var som ny igen. Misstänker att det gick sönder i samband med ett strömavbrott för ett tag sedan.

Har du något annant nätaggregat att testa med?

Visa signatur

Amiga 500, Vampire 500 V2
Pentax K-1, Ricoh GR III, Dji Mini 2

Permalänk
Medlem

ne jag har ju inte det. Tror ni att det kan bero på att det är för slött? Tycker ändå att 600W med 20A på 2kanaler bör vara mer än nog.
Har visseligen många diskar men ändå.
Tack för svar!

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Boken
ne jag har ju inte det. Tror ni att det kan bero på att det är för slött? Tycker ändå att 600W med 20A på 2kanaler bör vara mer än nog.
Har visseligen många diskar men ändå.
Tack för svar!

Kanske inte är effekten det är fel på utan någon komponent i agget som är deffekt?

Mvh Rasmus

Permalänk
Medlem

Har efter mer felsökning sett att den bara startar om när jag ser på film med tv-out. Kan det sprida ljus över problemet?