Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cl3mens
Tjaa, nog för att det är risky business (jag rekommenderar inte detta för folk som är beroende av pengarna de satsar), men det går att göra pengar! En kompis till mig brukar gå till ställlen där se sällan blandar leken. Han sätter sig med några öl inom synhåll för bordet och räknar kort tills de har ett gäng givar kvar. Sen har oddsen förbättrats till hans fördel så att säga. Men detta är inga säkra pengar givetvis, du kan fortfarande förlora! Om du vill ha säkra extrapengar är det enda vettiga alternativet att jobba extra, tyvärr.

Jag har dock aldrig påstått att det är helt säkra pengar men om man kan enkla korträknings-system så kan man tjäna en hel del pengar på en kväll (och visst har man en hundring som man kan leva utan resten av månaden).

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sheep
Var gärna lite försiktiga med vad ni rekommenderar. Poker är INTE någon bra ide för att dryga ut studentkassan. Även när/om du blir bra så är det så pass stor varians att det inte lämpar sig för en studentbudget.

De nivåer du MÅSTE hålla dig på är så låga att tiden du lägger på det knappt kommer vara värt något. Lägg därtill att du inte direkt kan nämna din bisyssla i ditt CV, eller för den delen lär dig så mycket nyttigt av det (pratar givetvis nätpoker här).

Vill du dra in mer pengar på det så ökar även variansen, och med de 2-3k du får över per månad så har du ingen vidare bankrulle att chansa med.

Om vi sen lägger till faktorn att du själv inte vet om du är lämplig för att spela poker eller ej, så har vi en ytterst farlig bisyssla. ! ! Och om du nu tänker för dig själv "Jag tror jag är lämplig"... så är du antagligen inte det. För det är verkligen inte en analys som du kan spotta ur dig på stunden.

Tänker du ändå börja spela, så sätt en FIX gräns för hur mycket du lägger på det per månad. Och spela bara bort ölpengar, aldrig något annat.

Läs pokerböcker, pokerforum... men främst: Lär dig spelteori. Det är få där ute som ger dig rätt kunskap.

Bättre lösningar: Hitta ett jobb som kan ge dig en fördel när du sen ska söka jobb. Kolla om universitetet har några studenttjänster, dessa brukar vara skötta av studenter som får betalt.

Annars: Bensinmackar, mataffärer och lager är såna som brukar behöva timanställda. Bara att ringa runt och kolla. Tips! E-post är i princip lika accepterat som brev numera för att söka jobb.

Slayzors tips kan du ju välja själv om du vill skratta eller gråta åt.

Jo, du har naturligtvis rätt i att man inte ska tro att poker är något säkert sätt att dra in pengar. Det kan lika gärna bli ett säkert sätt att förlora pengar.
Vill man vara säker på att tjäna pengar och aldrig förlora, så bör man ju försöka hitta en konvetionellt jobb.

Självklart ska man inte spela för annat än ölpengar i början. Det ska vara så små summor att de är betydelselösa. Först när man stabilt under en längre tid går plus på en viss nivå kan man börja tänka på att öka.

Sedan så är det ju också helt rätt att variansen är rätt stor. Man kan tillfälligt förlora även om man teoretiskt sett spelar "helt rätt" pga att andra kan ha osannolik tur. Dock jämnar det hela ut sig till din fördel i längden om du är en bättre spelare.
Dock måste man som sagt ha bra bankroll management. Man spelar bara på sådana nivåer att bankrullen tål variansen. Ett par tusen som startkapital är tom alldeles för mycket. Bättre att sätta in kanske
500-1000 kr och köra på nano eller lägsta mikrolimit, typ 2/4 cents blinds eller så.

Pokern ska absolut inte vara något man "lägger pengar på" varje månad.
Behöver man överhuvudtaget sätta in mer så bör man ta sig en allvarlig funderare på vad man håller på med.

Sedan bör man ju, som du skriver, läsa och lära sig så mycket man kan och träna på låg nivå. Att lära sig den nödvändiga matematiken bakom är ett självklart första steg, men är just bara ett första steg.

Mina polare har spelat en hel del under de senaste 5 åren (även jag för kaffepengar). De kör ett par timmar då och då och går stabilt uppåt (finns program som håller koll på utvecklingen). De har väl tjänat kanske hundratusen var eller så.
Dock så har de läst i princip varenda bok som finns att tillgå och tränat både live och på nätet. Sedan så är de också, liksom jag, matematiker med intresse och god koll på den matematiska bakgrunden.
Det gör att det hela också blir mycket lärorikt ur en spelteoretisk synvinkel, vilket kan vara en stor merit om man söker jobb inom riskanalys och liknande.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Medlem

Det kan vara bra att vara medveten om att det där "det jämnar ut sig i längden" kan innebära att du går med förlust i flera månader i värsta fall. Trots att du spelar bra.

För att ha en så liten varians som möjligt så ska du spela så många händer som möjligt per krona/tidsenhet. För att ens komma upp i en nivå som kan anses vara "acceptabel" så bör du spela iaf 4 bord samtidigt. Men att lära sig spela 4 bord lika bra som 1, tar mycket tid. Du förlorar mycket information och besluten kommer kännas mer stressade. (4 bord för att det oftast är en lämplig visuell uppställning på en datorskärm)

Slayzor : Visst KAN man tjäna pengar på att räkna kort, men dels så finns det en viss risk med det och dels så är variansen fortfarande stor. Att ha det som tips till någon som vill tjäna lite extra vid sidan av studierna, känns bara dumt!

Visa signatur

optimisten påstår att vi lever i den bästa av världar, medan pessimisten fruktar att det är sant

Permalänk

Blodgivare?

Visa signatur

Alldeles för många datorer.. :>

Permalänk
Medlem

Ganska intressant att läsa. Skulle med vilja få tag på något slags jobb, helst helger, men det är ganska svårt att hitta. De krav jag har är helt enkelt att det inte ska vara telefon försäljning, reklamutdelning eller packa upp varor i affär. Har gjort de 2 sistnämnda, och telefonförsäljar-tråden här på SweC har fått mig att se det som ett dåligt yrkesval

Några (bra) tips? Tusen spänn extra per månad minst skulle sitta fint

Permalänk
Medlem

casino bonusar dvs blackjack med perfekt strategi finns att finna på nätet har banken sjukt liten egde

Visa signatur

Pain is temporary, glory is forever