Permalänk
Medlem

Datorn hänger sig

Tja alla sweccare!

Min kompis har haft problem med sin dator under en längre tid nu, den hänger sig titt som tätt. Det sker utan några som helst förvarningar, förutom det så brukar den ibland ticka (förmodligen hårddisken) varpå datorn går jätteslött.

grejjen är att jag har kört memtest och underklockat prollen, kört upp vcore osv men inget verkar hjälpa, det spelar ingen roll om processorn är belastad eller ej och minnena fungerar ypperligt i memtest så tror inte det har nåt med klockfrekvensen att göra. När den hänger sig så fryser sig datorn helt och hållet bara, inget går att röra och ljudet försvinner.

Vi misstänkte att hårddisken var kaputt, men vi har prövat olika som vi vet fungerar utan resultat. Formatering hjälpe inte heller, det är hårdvaran som knasar. En lustig sak är att i vissa sataportar i moderkortet fungerar det inte alls, dvs hårddisken hittas inte.

Själv misstänker jag moderkortet, men finns det inga sätt att testa på? När den väl funkar så går den igenom alla tester jag kan komma på utan fel och sen helt plötsligt hänger sig skiten totalt, väldigt irriterande.

Tacksam för hjälp!

GA-x38-dq6
e8500
8800gts
4gb ram
corsairagg
barracuda 1tb hårddisk