DIY Serverhylla

Sedan jag byggde min server i mitt överblivna Fractal Design R3 chassi har det fått stå på golvet med sladdar liggande huller om buller. Varken snyggt eller lättstädat.

Satt och kollade om man skulle införskaffa sig ett riktigt serverrack men det skulle ju innebära att jag var "tvungen" att byta till ett rackchassi osv. Insåg att nja, så seriös är jag inte utan började fundera fram en egen lösning och nedan ser ni resultatet. Kraven var att få plats med R3-chassit, Synology-NASen, en switch och lite plats över för att använda till kameraladdare och lite andra avställningsytor. Det skulle också vara modulärt för att enkelt kunna lägga till/ta bort hyllplan eller flytta om dom.

Med tanke på att jag är förhållandevis ohändig blev jag ganska nöjd med slutresultatet, visst det är obehandlat men gillar den lite råa känslan Materialet köptes in på Byggmax och hamnade under 500:- och består av:

- 2st furuskivor 1000*300*18mm
- 4st M10 gängstavar
- 4st 50mm hjul (roterande)
- 32st M10 muttrar
- 32st brickor

Ursäktar den dåliga kvalitén på bilderna, DSLRn var utlånad så mobilen fick göra jobbet. Hoppas det kan ge någon lite inspiration.