Marshall Major ghetto-reparation

Det var en regnig aprilkväll och hög tid att gå ut med soporna. Med ordspråket "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" ekandes i mitt huvud drog jag på mig regnrocken och hoppade i första bästa par sneakers.

Väl ute i soprummet ser jag i ögonvrån hur någonting glänser till i lågenergilampornas dunkla sken. Jag reagerar till extra mycket eftersom det ännu okända men ack så intressanta objektet ligger i facket för uttjänt elektronik. Det visar sig vara en gyllene 3,5 millimeters metallkontakt som hänger över kanten. Jag blir genast nyfiken och följer sladden för att utforska vad som kan befinna sig i den andra änden. Bland gamla väckarklockor och glappande Apple-laddare urskiljer jag en välkänd logotyp, nämligen den ikoniska Marshall-texten. Till min besvikelse (vilket egentligen kommer visa sig vara min lycka) upptäcker jag att den ena luren hänger löst i sin sladd på grund av att plastgångjärnet spruckit.

Men i och med att jag tidigare gjort fynd i samma soprum bestämmer jag mig för att ta med de stackars hörlurarna in i mitt varma hem för lite omvårdnad. Jag gör ett snabbt ljudtest för att bekräfta att det verkligen bara är gångjärnet som är trasigt och inga glappande sladdar. Sedan putsar jag upp det grundligt.

Eftersom jag inte hade en aning om hur lyckat resultatet för detta lilla projekt skulle bli finns det således heller inga foton på hörlurarnas ursprungsskick.

Tl;dr: Jag hittade ett par trasiga lurar som jag valde att försöka reparera.

Material och verktyg:

  • Buntband, 2 st

  • Svart eltejp

  • Sax

(Jag inväntar svar från Marshall-supporten om det finns möjlighet att få tag på ett nytt gångjärn. Återkommer med uppdatering när jag fått besked.)