Inlägg

Inlägg som Bejje har skrivit i forumet
Av Bejje
Skrivet av dotaponny:

Har du erfarenhet av att skicka krypto ifrån Safello till Binance? Jag har nämligen väntat i snart 1 timme nu och det står fortfarande som orderstatus att den "Bearbetas". Hur lång tid tar det för dig att skicka till Binance?

Ja jag har gjort det flera gånger, men nu var det nog ett halvår sedan, men de har bra support hos Safello om något inte funkar.

Av Bejje

Safello.se har funkat fint.

Av Bejje

Tror jag också blev hänvisad nån annanstans, men bråkade och gillade det inte och skrev rakt ut att jag behöver hjälp, inte bli hänvisad till andra saker och var lite "jobbig" så då fick jag hjälp till slut.

Ja jag blev hänvisad till ett formulär som de ville att jag skulle fylla i, jag gjorde det, men det hände typ inget så jag tjatade på nytti chatten och fick till slut hjälp, men det var inte lätt. Man måste först komma förbi deras bott som tror att den ska hjälpa en men som vanligt kan inte en bott hjälpa en, de bara tror det, men det händer typ aldrig att den faktiskt kan det, för när man verkligen behöver hjälp så är det större problem än en bot kan avhjälpa.

Av Bejje
Skrivet av nu1mlock:

Har försökt få vanliga chatten att söka efter det manuellt, men alla har vägrat hittills och sagt att jag ska skicka bevis.

Ja, jag har som sagt återigen kontaktat Länsförsäkringar. Jag anser att det hela är Länsförsäkringars fel, speciellt med tanke på att jag gjorde ett uttag 23/4 utan problem, men uttaget 27/4 stoppades. Ingen info till mig som kund om ändrade villkor eller tillgängliga tjänster.

Jag fick bråka lite med Binance också, men det löste sig till slut. Tror jag hade 3-4 chatsessioner med dom innan det var löst

Av Bejje
Skrivet av Nostradamus85:

Mja, pengarna stoppas ju påväg in så att säga. Men det är ju fortfarande bankens system som säger nej på den nivån.

Så någonstans måste det ju från bankens sida finnas ett dokument som visar vad exakt som hände med ditt Transaktions-ID. Vars den stoppades, vad anledningen var och vad banken sedan gjorde. I det här fallet reverterade transaktionen enligt dem. Detta måste det finnas underlag för.

Det är detta Binance vill ha som jag förstår det. Ett dokument från banken som bokstavligen säger att pengarna har gått i retur till dem.

Jag hade ju samma problem med Ica banken men löste det inom några dagar. Icva banken gav mig ett referensnummer som används för när de returnerar pengarna.

Fick "tjafsa" lite med Binance chat, men till slut hittade dom pengarna, men verkar tyvärr inte så lätt som att de bara kan söka på referensnumret och hitta det omgående. De sökte dock inom ett visst datum som jag hade angett och på beloppet och hittade det på så sätt. Sen fick jag tillbaka pengarna i samma valuta som skickades (Euro)

Av Bejje
Skrivet av Teval:

Då är det jättebra att du läser på lite om det redan nu så du inte får en överraskning nästa år när du ska deklarera.

Om du t.ex går denna vägen ETH->BTC->SEK så kommer du att få två skattehändelser där du får vinstskatta för din Ethereum och din BTC.

Jo tack, jag blev lite överaskad över deklarationen i år på aktier. Jag började med aktier förra året och valde då "fel kontotyp" för aktierna. Den typen som erbjöds per standard, men där man måste deklarera alla köp och sälj. Var inte kul på årets deklaration och även om jag gjorde det bara ett par veckor innan jag kom på mitt misstag och bytte kontotyp, så var jag ändå tvungen att deklarera det och det var ganska bökigt.

Men efter kontotypsbytet så behövs inget deklareras tack och lov och det bytet gjordes i slutet av Augusti/början av September, men ingen av köpen och säljen efter det dök upp på deklarationen så det var skönt och skönt också inför nästa års deklaration.

Av Bejje
Skrivet av Teval:

Det potentiellt problematiska med att hoppa mellan flera kryptos på det sättet innan man kommer till fiat är att du genererar flera skattehändelser.

Jag vet inte hur det där fungerar med skatten, har bara börjat med krypto för några månader sedan, men det jag kan säga är ju att t.ex. Binance, coinbase etc är ställen där man kan köpa och sälja krypto ungefär som på börsen med aktier.

Det kan man inte med safello. De är ingen kryptowallet och fungerar ingenting i närheten som Binance eller coinbase.

Deras enda uppgift är att om man har problem att köpa och sälja krypto p.g.a, att ens bank blockar det, så säljer man istälet krypto till dom, som ovandlar det till SEK och sätter in på ditt konto.

Åt andra håller är det samma sak. Kan man som svensk inte köpa direkt hos t.ex. Binance för att banken blockar kortköpet, så köper man av safello istället som sedan skickar krypto till din wallet.

Kan tänka mig att alla dessa köp och sälj också rapporteras in till skattemyndigheten eftersom det är ett Svenskt aktiebolag och man bekräftar allt med bankID osv.

Av Bejje
Skrivet av Mindboggle:

Deras sida är skit och ger inte mkt information.

Kan du utveckla lite mer hur deras tjänst funkar?
Vilka brinnande ringar måste du hoppa igenom för att få Fiat på ditt bankkonto?

Hur lätt som helst. Jag använder Binance som wallet. Det enda jag måste göra är att, om jag har annan crypto än Bitcoin, så måste jag först på Binance växla den till Bitcoin, det går på ett par sekunder.

Sedan via deras sida väljer man att sälja, anger antalet bitcoin man vill sälja, signerar med bankid och då får man upp en wallet adress att skicka bitcoin till.

När man skickat bitcoinen dit så har man pengarna på bankkontot samma dag om man gör det på förmiddagen, annars dagen efter.

Jag har oftast skickat på förmiddagen när jag börjat jobbet, säg 8-9 tiden, då har jag haft pengarna på kontot innan 16.

Av Bejje
Skrivet av Grumbledock:

Servieg som land, precis somd e flesta andra länder, vill gärna ha koll på vart större summor pengar kommer ifrån. Detta är rätt logiskt då det finns något som kallas "pengatvätt" där pengar från div. illegala aktiviteter tvättas för att sen kunna användas fritt i landet ex. till inköp av dyra bilar, lyxlägenheter och annat. För att stoppa eller i alla fall försvåra för kriminella ligor att använda de pengar de får från knarkhandel, prostitution, bedrägeri/stöld och annat har *alla* banker en skyldighet att rapportera större och/eller regelbundra insättningar till finansinspektionen.
Cryptos är såklart inget undantag, tvärt om är de posterboy när det gäller illegal handel på ex. darknet och även illegala transaktioner mellan länder. Inte något problem för hederligt folk, de borde vara lätt att redovisa vart man fått sina pengar ifrån och hur man tjänat dem. Bara så att bankerna/lagarna behöver hänga med i teknikutvecklingen...

Såklart, har man något kriminellt i bakfickan blir man såklart mäkta upprörd över sådant, medan hederligt folk inte har något problem med detta.

Det är just här som jag tycker bankerna gör det allt för lätt för sig.
Istället för att utreda större belopp från krypto och försöka undersöka om det kan vara pengatvätt etc, så hanterar de alla kunder som om de vore kriminella och pengatvättare. De undersöker inte ens saken utan tar för givet att jag är kriminell och blockar små som stora summor från krypto, både att köpa och sälja.

Av Bejje

Sverige - Det nya Kina

Av Bejje
Skrivet av ehrw:

Hade samma upplevelse. Banken bad dem göra en verifikationsförfrågan så jag kallade det för verification request. De skulle kolla och det löste sig. Jag fick tillbaka pengarna minus en fee från clear junction för att ta pengarna ut och in. Bytt till SEB och det har gått relativt snabbt och smidigt. Gjort en överföring nu som funkade galant!

Jag använder mig nu av safello.com för köp och sälj av krypto med bankID, funkar galant, men haade varit smidigare om banken inte hade utvecklingsstörda anställda som hatar och blockar krypto.

Av Bejje
Skrivet av nu1mlock:

Binance återkom med svaret att jag måste kontakta min bank för underlag för den stoppade överföringen. Referensnumret jag fick från banken dög tydligen inte. Har ingen aning om vad det är för underlag som krävs.

Binance hade lite problem att hitta min returnerade överföring också från Icabanken. Jag gav dom referensnumret jag fått från banken, men de hittade ändå inte, han jag skrev med tog hjälp av någon kollega och hittade överföringen genom att söka på datum och belopp har jag för mig, så det löste sig till slut.

Av Bejje
Skrivet av Petterk:

Kan inte säga något om artikeln du länkar då det handlar om en privatperson. Därför går det inte heller att diskutera varför, det går inte att blanda enskilda fall med vitt spridda påståenden.

Kan däremot påpeka att de flesta bara stöter på att de inte kan göra transaktioner med vissa parter. Vill de se en risk med vissa parter får de väl så göra.

Förstår inte ens vilken poäng du vill göra med ditt inlägg, men faktum är att bankerna hatar krypto och gör allt i sin makt för att sina kunder inte ska kunna överföra pengar till eller från krypto wallets.

Av Bejje
Skrivet av KingCobra:

Det är väldigt konstigt alltihop.
Jag köpte ETH på coinbase för 2k för ett litet tag sen. Gick hur bra som helst. Gjorde en kortbetalning med Swebank Mastercard.
Problemet är ju cirkusen med att få tillbaka pengarna på bankkontot den dagen man vill det.
Jag funderar på att byta från Coinbase till Revolut och handla med crypto där istället. Revolut räknas väl som en bank? Jag är registrerad och har handlat lite ETH och ADA. De har avgifter såklart, men just smidigheten att kunna använda sina egna pengar är ju grym.

Problemet blir nu när jag skall sälja och hämta hem mina 2k...som i dagsläget växt till 3k. Vågar jag ens försöka skicka dem tillbaka?
Alternativet är ju att skicka dem till Paypal och sen till mitt bankkonto...för att sen skicka till revolut. Man kan inte skicka pengar från paypal till revolut av någon anledning. Det hade ju varit smidigast.

Att det skall vara så förbaskat problematiskt att få sina pengar

Någon som lyckats med att göra en överföring från Paypal till revolut?

Jag rekommenderar starkt att du loggar in med bankID på Safello.com
Ett svenskt företag där du kan både köpa och sälja krypto och få över pengarna till din svenska bankkonto utan problem oavsett bank. Jag har använt det flera gånger nu och har funkat perfekt varje gång trots att min bank annars blockerar överföringar från t.ex. Binance, men via Safello funkade det perfekt.

Av Bejje
Skrivet av nu1mlock:

Tips på att få ut pengar trots att din bank spärrar uttag från exchanges:

1. PayPal. Coinbase har stöd för att skicka pengar till ditt PayPal-konto. Därifrån kan du ta ut pengar till ditt bankkonto.
2. Revolut. Gör uttaget från exchange till ditt Revolut-konto. Därifrån kan du ta ut pengar till ditt bankkonto via SEPA.

Tillägg till detta som funkade väldigt smidigt för mig.
Regga sig på Safello.com
Det är ett svenskt företag som dessutom finns börsnoterat där man kan köpa och sälja krypto.

Det funkar som så att man loggar in med BankID, köper en viss mängd krypto och får då ange sin wallet-adress som t.ex. hos Binance eller andra sidor. Sedan har du din krypto inom 30 min.

Säljer man och vill få ut pengarna till sitt svenska bankkonto så accepterar dom bara Bitcoin, men det är enkelt att i sin wallet konvertera säg Dogecoin till Bitcoin och sedan sälja dessa via Safello. Man väljer vilken mängd Bitcoin man vill sälja via deras sida. Sedan får man en wallet-adress och skickar samma mängd bitcoin till den adressen. Inom 30min får man bekräftelse att det är mottaget och sedan har man pengarna på sitt bankkonto dagen efter. Riktigt smidigt och fungerar för banker som annars inte accepterar krypto som Ica Banken t.ex.

Anledningen att det fungerar är för att de gör stickkontroller ibland. Har inte hänt mig än, men man accepterar när man skickar coinsen att man eventuellt måste visa var pengarna kommer ifrån. Kan man visa på det genom screenshots etc så är det lugnt oavsett, men har inte hänt mig som sagt.

Av Bejje
Skrivet av Petterk:

Låter väl helt okej när det inte handlar om privatkonton som används som privatkonton?

Kan han få ut kontanter så kan han för övrigt betala räkningar, antingen över disk eller med debit/betalkort. Att han skulle bränt sig hos alla kortutgivare inklusive de utländska som riktar sig mot svenska kunder ser jag inte som sannolikt.

Men tycker du att hanteringen från bankerna är rimligt?

Alltså att man drar alla över samma kam, man antar att alla som köper och säljer krypto tvättar pengar istället för att anta att de flesta inte gör det och söka efter suspekta fall istället?

T.ex. kan ju banken lätt dra enkla slutsatser att om någon säljer småbelopp på några tusen kronor och inte särskilt ofta så har det inget med pengatvätt att göra. Säljer någon däremot hundratusentals kronor så kanske de skulle kunna lägga in en granskning och kräva ut bevis på hur pengarna har rört sig.

Nej nej, det vore allt för normalt, istället antar man att alla är kriminella eftersom det gör det lättare att hantera för banken.

Av Bejje

Vet inte om någon redan listat denna artikel, men det är ju chockerande att läsa hur Svenska banker hanterar sina kunder. De pissar på kunder som vill handla krypto och förstör deras liv. De hanterar varje kund som om de vore kriminell pengatvättare istället gör att granska enskilda fall som kan vara suspekta. Sjukt!

Ungefär... du är skyldig tills motsatsen är bevisad, faktum är att vi ser dig som skyldig oavsett, vi ser dig som en kriminell jävel som tvättar pengar och vi stänger av dig utan att ha några som helst bevis på det. Sjukt!

https://news.trijo.co/nyheter/lasse-30-handlade-med-bitcoin-b...

Av Bejje
Skrivet av Figgeduni:

Bara byta bank om det inte är en struntsumma. Frågade både Nordea och SEBs support förra veckan och båda sa att dom tillät insättningar från krypto så länge man kunde visa underlag/transaktionshistorik. Har själv Swedbank som jag väntar på svar från men vad man sett så verkar dom vara på samma spår som LF och då blire till att byta bank.

Är en del krångel att byta bank. Jag har gjort det 2 gånger under mitt liv och jag närmar mig 40, men vill undvika att göra det igen om jag inte förlorar massor på att ha kvar samma bank.

Men ett annat alternativ är som redan sagts, att antingen använda safello eller liknande tjänster eller ha en utländsk bank som man först skickar till, sedan därifrån skicka till sin svenska bank.

Av Bejje
Skrivet av Ravnit:

Växlade du över ETH till BTC innan du skickade eller är det så att du har BTC?

Växlade eth till btc först.

Av Bejje
Skrivet av Ravnit:

Hur förde du över BTC dit? Är det bara en vanlig wallet man har på safello?

Uppdatering, det verkar funkar att köra från coinbase till bank (via PayPal)

Coinbase (ETH->EUR) —> paypal (EUR ->SEK) —> bank

Man loggar in på safello med bankID, väljer att sälja, hur mycket BTC man vill sälja och sen får man en wallet adress att föra över till. När man har överfört så tar det en halvtimme eller så så får man bekräftelse från safello om att de fått bitcoinen och att de har påbörjat en överföring på X antal kronor till ens bank.

Tillägg: Kan nu bekräfta att jag fått in pengarna på kontot genom safello, så det funkade fint!