Inlägg

Inlägg som skrewie har skrivit i forumet
Av skrewie

Jag kör Rastapop 5.1 på min gen1, och Cleanrom med Elementalx (kernel)på gen2.

Av skrewie

Just därför man kör custom rom med överklockning och andra tweaks. Min gen1 med 5.1 flyter på OK.... Men min gen2 springer 8 runt den, vilket jag tror den gör mot dem flesta plattor... Testat rätt många olika och gen2 med rätt inställningar (rom) är galet snabb !

Av skrewie

Kingstone SSDNow V300 120gb > ok speed?

Hej, köpte en disk för ca 2 år sedan. Har har inte benchat den sedan dess. Disken är en Kingstone SSDnow V300 vilket jag läst tydligen skall ha blivit sämre på grund av ändring utav NAND minnet ? Men eftersom jag köpte den för så pass länge sedan så borde jag ha klarat mig från detta? Men jag vart lite spak när jag såg min score i AS ssd benchmark. Innan körde jag inte achi men det gör jag nu men vart igen dag/natt skillnad lite snabbare... Kollade nu i Intel Rapid storage technology att min SATA transfer rate är 3gb/s men vad jag har försökt läsa mig till så har inte mitt moderkort inte sata3 vilket är 6gb/s ? Disken borde väl köra över 400 mb/s ? Är specad till 450/450.....
Moderkortet är ett msi p55m-gd45, har intstallerat drivare från msi men utan skillnad......vart lite sämre tom! Fick en score på lite över 400 innan jag gjorde detta.

Seq > Read 266 mb/s Write 114 mb/s
4k > Read 19 65
4k-64 > Read 106 86
Acc time > 0,171 0,226
SCORE : 392

Vore mycket tacksam för svar !

Kollade nu i HWinfo64 >
Och moderkortet skall ha 6gb sata ser det ut som,,,,,,

SATA Ports 2 and 3: Supported

Men körs i > Drive Controller: Serial ATA 6Gb/s @ 3Gb/s

Av skrewie

Tack för alla svar!
Återkommer när jag testat....

Av skrewie

Laptop Packard Bell med Ati Radeon 3470 > Problem

Hej,

Har en gammal laptop som det sitter ett radeon 3470 256mg kort i men känns som att det inte funkar som det skall.
Kan inte ens spela CS 1.6 med allt på lägsta inställningar.....
Kollade i GPU-Z och där står det att det skall vara 680mhz på coren på GPUn och 500mhz på minnet , men den står på 337mhz på GPUn och 247mhz på minnet.

Och verkar inte ändra sig fast jag spelar... när jag kollat i GPU-Z efter max GPU Core Clock så står det 337 som max även där?!?!?
Kör windows 7 64bits, datorn kom med Vista är det värt att testa slänga in Vista 32bitar för att få skiten att funka som det skall ?
Vad tror ni ?

Av skrewie

Nån som fixat kabel tv till sin xbox ? Och vad behöver man ?

Av skrewie

6970 vs R9 270

Hej.....

Är det värt att uppgradera från ett 6970 till ett r9 270? Svårt att hitta info tycker jag.......

Mvh skrew

Av skrewie
Skrivet av SweSparky:

Kolla i gpu-z.. Där ska de stå att orginal klocksen är 880/1375mhz..
Har själv 2 kort som jag kör som 6970 utan problem..

Tack för svar. Jag kör mod 6970 versionen av bioset. Och då är det 800mhz standard. Men överdriven vägrar låta mig höja mer än till 840... I gpu-z står det 1536 shaders och 840mhz och minne 1325.

Av skrewie

Klocka Radeon 6950 2 Gb ( upplåst till 6970 )

Hej,

Jag har ett 6950 som jag låst upp till 6970. Men i overdrive så är max 840mhz och minnet får jag bara upp till 1325. Har läst runt en del men hittar inget program som funkar..... Testat twixx (tror jag det hette) + AMD clock gpu. Körde även en reg fil som inte gav nått.....

Vore mkt tacksam för hjälp!

Av skrewie
Skrivet av SeF.Typh00n:

Fungerar riktigt grymt!

Fick inte Shadowplay att spela in på en nätverkshårddisk men det fixas nog senare

Okej vad jag kan se av din sign så har du ett 580 kort? Detta ska ju ändas fungera på 600 eller nyare kort right ?

Av skrewie

Köpte mig en Roomba 650, mycket nöjd man blir alltid lika förvånad över hur mkt skit som den hittar...... Dammsuger bra mkt än vad en annan gör. Kanon pryl !

Av skrewie
Skrivet av ronnylov:

Har du kollat om du kan låsa upp en andra kärna på din Sempron? Men det är väl bara vissa moderkort som kan det och inte heller alla sempron som funkar att låsa upp.
http://techreport.com/news/17403/40-sempron-140-gets-its-seco...
Det om något kan ju vara något att testa om du vill mecka och pilla.
Själv har jag låst upp en Phenom II X2 550 till X4 utan problem. Den sitter i sambons dator.

Moderkortet i min htpc har AMD 780G (AM2+). Visst den integrerade grafiken klarade 1080p nätt och jämnt men med ganska hög processorbelastning hos min Athlon 64 X2. Pluttade i grafikkortet istället och fick mycket bättre flyt och processorbelastningen gick ner till nästan ingenting. Så jag tror ändå att du i första hand ska komplettera med grafikkort innan du uppgraderar processorn. Nu kör jag i och för sig linux och kanhända moderkortets grafik funkar bättre i windows, jag har inte testat det. Vet heller inte hur 760G står sig jämfört mot 780G.

Tanken var god ! Har kollat upp det och med mitt moderkort går det inte att låsa upp Sempron cpun,,,,, Vilket är lite surt men men.
Sen är det inte så att jag behöver spara för att köpa en bättre cpu, är bara inte sugen på att lägga mer pengar än så. Vill som alltid ha BANG FOR THE BUCK yeah Sen smeka ur lite prestanda utan att betala fört...

Av skrewie

Tack för svar !

Har en Asus bräda med 760g chipset i, tror jag ska klara 1080p ? Men som sagt jag gillar att "meeeeka piiiiila" så en processor som går att klocka vore lite skoj. Vet ni vilken som är bäst lämpad av till just överklockning ? av Athlon II familjen ?

*Eller om nån har nån till försäljning så pm*

Av skrewie

Bästa AMD cpu max 500:- HTPC (Am3)

Hej

Tänkte uppgradera min HTPC eftersom det sitter en Sempron am3 i den nu. Tänkte spelar ingen större roll om det är quad eller duelcore för mig huvudsaken den är billig och "bang for the buck"

Tittat lite på Athlon II 240 men många olika varianter av just den processorn, vilken är att föredra om man skulle vilja klocka cpun i framtiden ? Bra med lite headroom när man kör 1080p filmer.

Vänligen kom med era förslag.....

Mvh

Av skrewie
Av skrewie

Dubbla HDMI från grafikkort

Hej

Ska hjälpa en polare med HTPC, men jag vart nu lite ställd. Han vill ha ljud & bild från ett grafikkort. Går det att skicka ljud & bild till 2st skärmar samtidigt ?
För problemet han har nu är att han kör HDMI på ena TVn och Dvi på andra, och på så sätt måste han ha analogt ljud. Och datorn fattar inte att den ska koppla över till digitalt när han väl kör HDMI.

Skulle alltså behöva ett grafffe som har 2st hdmi utgångar och kan skicka ljud&bild via bägge, om det finns dvs ?

Mvh

Av skrewie
Skrivet av lanbonden:

http://desmond.imageshack.us/Himg846/scaled.php?server=846&fi...

Jolanta ska stå på laddning ett par timmar först, men återkommer helt klart med resultat från denna något billigare maskin.

http://desmond.imageshack.us/Himg32/scaled.php?server=32&file...

Nå är det nått att ha ?

Av skrewie

Tack för en grym recension ! Kommer nog köpa en inom snar framtid.

Av skrewie

Behövs ingen motivering direkt.... om du googlar lite så kommer du kunna läsa dig till svaret själv.

Här står specs... > http://www.uplaytablet.com/ainol-novo-7-aurora-ultra-thin-and...

Av skrewie

ainol novo 7 aurora