Inlägg

Inlägg som TheYardbird har skrivit i forumet
Av TheYardbird
Skrivet av mans51:

Okej, men varför ta upp kulturkrigsmuppen the quartering? Mannen är ett riktigt rötägg.

Det bästa är att SweC måste ha skrivit om hela grejen nu då det tidigare var en länk till forumet där någon bara hade länkat knäppskallens video och gjort några bullet points. Nu finns det inga spår av det?

Av TheYardbird

Nästa lösryckta rykte: 5080 kommer innan 5090.
Sweclockers: 5090 ÄR DET ENDA SOM KOMMER I ÅR KOLLA PÅ OSS SÅ RÄTT VI HAR!

Fucking CHILLA med rubrikerna! Det är fan nästan en anmälan som gäller snart!

Av TheYardbird

Är någon förvånad egentligen? Intel har trampat vatten i ett par generationer nu och den enda anledningen till att deras "nya" processorer haft högre prestanda än tidigare generationer är ju för att de pressat upp strömkonsumtionen så överdjävulskt. Nu har de nått bristningsgränsen och ber moderkortstillverkare att rätta till Intels fulspel och Intel själva kommer förmodligen inte få så mycket skit för det som de förtjänar.

Av TheYardbird

Netflix har börjat gå utför mer och mer.
Det är väl dock inte så att de TVINGAR Basic-kunder till DYRARE abonnemang ändå? Mejlet föreslår endast Standard-abonnemanget. Det finns trots allt Basic med reklam kunder kan välja istället.

Även om det är riktigt fult gjort av Netflix och att väldigt få lär välja Basic med reklam får man faktiskt ta och sätta rubriker utan lögner imo. Vet inte hur många gånger folk ska behöva påpeka rubriksättningar för er innan ni lägger av med ert clickbait bullshit.

Av TheYardbird
Skrivet av Boss302:

Hårdvarumarknaden blir ju bara mer o mer ointressant så de måste väl försöka hålla siten levande på något vis. Elon musk skvaller.
Omröstningar i stil med, vilken färg tycker du är finast.
Etc

"Nyheter" likt denna har ju iaf någon form av relevans.

Haha, då kan vi väl förvänta oss heta nyheter baserade på foruminlägg här på sajten snart då! Ska börja starta trådar med så konstiga/orimliga "rykten" jag bara kan hitta på så får vi se om jag blir en "insider veteran inom industrin" efter typ en vecka!

Av TheYardbird

Men vad är det här för rubrik att sätta på en artikel som baseras på gissningar baserade på ett oklart X-inlägg? Har ni helt slut i sparbössan och tar till varenda knep i boken för att dra in trafik eller?

Av TheYardbird

Strix Point kommer också byggas på Zen 5. Är väl inte helt bekräftat när de lanseras dock, AMD har endast sagt att de dyker upp i år.

Av TheYardbird

Så... ett par tusen för processorn och typ 2-3k till för ett dugligt moderkort. Allt för att bryta random skräpcoins som med stor sannolikhet inte kommer bli så värst stora och "tjäna" 30kr per dag? Låter ju som en ypperlig idé!

Av TheYardbird

"VD hypar sitt eget företags produkter". In other news: vatten är vått, solen är varm och att få två fingrar avklippta innebär att du har två färre fingrar! Stoppa pressarna!

Av TheYardbird

"En krönika är en personlig tolkning av en händelse. Viktigt i en krönika är just att den är personlig, den ska alltså innehålla krönikörens egna tankar och kommentarer. Krönikor kan skrivas ganska fritt, men vissa punkter är bra att alltid tänka på."
https://xn--lxhjlp-buad.nu/guider/svensktexter/mall-skriva-kronika/

"Krönikan är en kortare typ av tidningstext där en krönikör för
fram sina egna åsikter och tankar i ett dagsaktuellt ämne."
https://www.skolverket.se/download/18.1d7693d81684bec9282734/...

"Krönika (grekiska chronika, av chronos tid), är en litterär historisk framställning av yttre händelser i bestämd tidsföljd. Krönika utnyttjas i modernt språkbruk som beteckning för vissa kortare översikts- och tidningsartiklar samt radioföredrag över tilldragelser inom något område"
https://sv.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%B6nika

Allting ni skriver som inte är ett lösryckt rykte är inte en krönika. Tagga ner lite då och då. Bara för att ni inte betalas för att skriva en samlingsartikel med de få saker ni skrivit artiklar om som till slut visat sig vara sanna betyder det inte att det är en krönika. Många av de länkade artiklarna i denna "krönika" är, som ni själva skriver, rykten. Andra är uppenbart köpta. Vad i helvete är det här för strunt egentligen?!

Av TheYardbird
Skrivet av medbor:

Låter som de försöker täcka för en läcka bara

Så kan man se det. Man kan också se det som att hemsidor gärna skriver nyhetsartiklar till varje pris. Hur som helst har Intel inte bekräftat någonting alls, även om detta visar sig stämma. Hade de gått ut och sagt "ja, Battlemage lanseras nästa år" hade de bekräftat lanseringen. Nu har vi en läcka som säger sig bekräfta lanseringsfönstren medans Intel säger att det inte nödvändigtvis kommer bli en lansering 2024.

Av TheYardbird

"Intel has clarified that the bottom right X-axis label translates as 2024 onwards and that the slide was meant to show future products without specific timing."

https://wccftech.com/intel-roadmap-next-gen-arc-xe2-battlemag...

Av TheYardbird
Skrivet av sweisdapro:

Nja, jag reagerar dock på att det är med DLSS/FSR2 "performance"

Yeah där håller jag helt med! Tycker det är synd att spelutvecklare börjar förlita sig på dessa tekniker för att få sina spel att ens nå 60 fps. En ytterst tråkigt utveckling på marknaden.

Av TheYardbird

"High" i 4K med krav på ett RTX 4070 eller RX 7800 låter ju inte lika superdupermegabrutalt som rubriken får det att verka som. Control var ju också ett spel som många hade problem med men trots att det var svårdrivet var det mer att spelet var halvdant gjort som ställde till det. Kan tänka mig att Alan Wake 2 också kommer dras med dålig optimering och sin beskärda del buggar.

Av TheYardbird

Jag sätter punkt för budgivningen där! Ska iväg senare idag och kommer inte hem på några dagar så då har jag möjlighet att lämna in grafikkortet till Postnord i samma veva som jag rör mig hemifrån senare. Skickar meddelande till ledande budgivare och sen om jag kan få en affär gjord inom kort. Annars hör jag av mig till nästa person osv.

Av TheYardbird

Activision släpper en reskin av samma spel år efter år.
Blizzard har legit inte släppt något riktigt bra på bra många år. WC3 Reforged, Diablo Immortals, Overwatch 2, Diablo 4? Ingen kan ju seriöst säga att något av dessa spel kommer bli ansett som en klassiker i framtiden. WoW har varit skräp sedan x-antal expansioner om man inte är någon som tvångsmässigt älskar det för att man sänkt så mycket pengar på det.

Jag tvivlar starkt på att det kommer blir bättre av att de numera ägs av ett megaföretag. Men många verkar tro att Microsoft är någon slags frälsare? Har Bethesda börjat göra faktiska RPG-spel sedan Zenimax köptes upp eller? Nä, jag tror inte detta kommer göra någon egentlig skillnad i spelens kvalitet alls. Den enda skillnaden är att de som tvångsmässigt köper CoD och sånt år efter år kastar sina pengar i Microsofts fickor istället för Activision Blizzards fickor.

Av TheYardbird

Jag tänker att jag håller budgivningen öppen till mitt på dagen imorgon eller så! Då tar jag och kontaktar den med det ledande budet, ordnar affär och skickar iväg grafikkortet så fort närmsta postkontor håller öppet.

Av TheYardbird

Palit RTX 2080

Köpte nyligen nytt grafikkort så nu har jag ett RTX 2080 som inte används!
Det är lite småsvajigt på det viset att varvräknaren för fläktarna verkar fungera lite halvdant. Så länge jag haft grafikkortet har fläktarna åkt upp på 100% så fort kortet blivit 70 grader varmt. Så det har låtit som ett jetplan av och till hela tiden typ.

Som följd av detta tror jag att ena fläkten på kylaren fått ett utslitet kullager eller nåt sånt. Det knastrar lite typ, kan inte riktigt sätta fingret på det. Men kortet fungerar felfritt vad jag vet, bara kylaren som skulle behöva ses över eller bytas ut!

Därför sätter jag ingen hög prislapp, kom med bud! Jag har möjlighet att skicka det med post, annars är det ingen fara om köparen vill komma och hämta kortet hemma hos mig.

MVH!
TheYardbird.

Läs hela annonsen här

Av TheYardbird

Sååå... "Någon" säger att Netflix ska höja priserna någon gång i framtiden "när de kommit igång igen" efter en strejk som tog slut för en handfull dagar sedan? Mycket att gå på där asså!

Jag säger att Amazon Prime kommer öka sina priser (med hur mycket? ingen vet, tydligen!) någon gång efter att Bezos polerat flinten näst-nästa gång! Se så, skriv en artikel nu! glöm inte att använda en rubrik som får det att verka som fakta också så att sökresultaten på Google och dylikt ser så bra ut som möjligt!

Av TheYardbird

Motorola Razr 40 Ultra använder sig också av USB 2.0 och det är ingenting som direkt sätter käppar i hjulet. Visst är det tråkigt att så dyra telefoner ska ha en så gammal USB-standard men Apple är långt ifrån ensamma om att ha 2.0 i sina nyaste lurar.