Inlägg

Inlägg som Specias har skrivit i forumet
Av Specias

Inleder väl med 100kr + frakt för G502X Plus

Av Specias
Skrivet av Radovic:

Nu får de faktiskt ta och lägga av. :/ 😑 Det är för STORA Höjningar helt utan anledning...till de priserna i alla fall. Höj med 10-20 kr. För trogen kund höj ingenting i den takt de höjer nu. Jävla råttsorkar...

Man kan inte gör annat än att rösta med plånboken i sådana här situationer.

Av Specias
Skrivet av Millhouse1:

Någon mer som har liknande problem med PS5? Ibland när jag startar mitt PS5 så startar PS5an men ingenting visas på skärmen? jag behöver typ byta appar fram och tillbaka flera gånger innan det kommer fram på skärmen. Liknande problem har hänt med 2 olika skärmar.

någon som har råkat ut för det eller vet vad det beror på?

Kanske är något galet med kabeln?

Av Specias

https://nearplugs.com/

Använder dessa och de funkar bra tycker jag!

Av Specias

Just nu är det både dyrt och tekniken oputsad. Men jag är övertygad om att hushållens tv kommer helt ersättas av den här tekniken i framtiden. En TV som helt smälter in i inredningen utan att behöva ha en stor svart blobba som tar över en stor del av väggen.

Av Specias
Skrivet av Edvin1:

Pc och konsol kan inte jämföras så där rakt av. Konsolen har optimeringsfördelar. Därför kommer exakt samma kort prestera bättre i konsol. Därför kommer PS5 Pro i praktiken prestera i närheten av 4070, eller kanske rent av 4070ti/4080.

Det går inte nog understryka hur mycket mer optimerad en PS5 är och hur mycket ”enklare” det är för utvecklare att skräddarsy spelen och utnyttja precis all kraft till fullo. Tänk även då när det begav sig att den kostade 6000kr och presterade som en dator som kostar 16000kr.

Av Specias
Skrivet av imo:

Jag är rätt säker på att ikea de senaste åren haft typ en 20% rea väldigt nära julafton (kommer inte ihåg om det brukat vara precis före/efter eller på julafton rent ut av).
Då har man brukat kunna köpa presentkort som då kan sparas till ett senare tillfälle (max ett presentkort per person).
Dock kan vi inte veta om denna 15% omgången har ersatt den som brukat vara närmre julafton.

Ett år när de körde julkalender så hade de att man fick 50% extra på presentkort man köpte. Alltså köpte man för 1000kr så fick man 1500kr i presentkort. Rent krasst 30% rabatt. Det var ett väldigt bra erbjudande på den tiden

Av Specias
Skrivet av Nivity:

Attans man missade detta, jag ska köpa en ny säng. 15% på 10k är en hel del.
Någon som vet om detta är något Ikea har då och då? Dessa 15%, ser det tydligen är en live stream som är igår, har de haft 15% förr på dessa live streams tro?

Ser nästa är i Januari. Om de har 15% då igen är de ju värt o vänta tills dess.

De har även gratis frakt på sängar ser jag nu ;/ Hade sparat typ 2500:- på beställa en säng igår, de suger ju en del.

Håll koll på deras söndagserbjudanden. De hade ju i söndags 40% på alla matplatsstolar. Kan ju komma något till sängarna nu på söndag.

Och ja de har haft dessa 15% tidigare, tror det även varit 20% faktiskt.

Av Specias
Skrivet av DennisOlof:

@K-D][Aramis intressant. Får jag fråga dig om du kan spekulera lite åt oss här på Sweclockers. Hur mycket i procent har stadsnäten (eller fibernät för den delen) höjt sina avgifter mot andra ISPs som i sin tur levererar tjänsterna i fibernätet. Vad skulle du uppskatta det som, eller så kan du ange i kronor hur mycket det har ökat över t.ex. en 10års period.

Jag har märkt att det numera är ganska stor skillnad i priser mellan olika fibernät, samt att man i vissa nät plockat bort lägre hastigheter. Det kan skilja 100-300kr mer i vissa fibernät för lägsta tjänsten som jag brukar jämföra med. Internet 100/100 till ordinarie pris beroende på vilket fibernät det är och vilken ISP du väljer.

Jag läste artikeln för ett tag sedan om att man svamlade om höjda priser eftersom energipriserna gått upp etc men det tycks vara så att man passar på och höjer bra mycket mer än vad som egentligen skulle behövas, varför vet jag inte. För inte tala om hur galet mycket "kampanjer" det är hela tiden till reducerat pris från nästan alla leverantörer.

Det kanske är så att Bahnhof försöker rida på vågen att ”allt blir dyrare” och då höjer sina priser pga ränta, pandemi, el, you name it. Typ som ICA gjort.
Det blir ju dock ganska uppenbart att det är en bluff eftersom ingen annan operatör gör så. Matbutikerna har ju varit i maskopi med varandra och höjt tillsammans i princip.

Av Specias
Skrivet av Boomerino:

Ni hänger på Sweclockers. Ni är inte de flesta. Det måste ni själva förstå. Majoriteten av människor är tekniskt inkompetenta och avviker aldrig från fabriksinställningarna. Ni behöver alltså inte känna er kränkta av vad jag skrev.

Å andra sidan kanske de tekniskt inkompetenta inte köper såhär dyra skärmar med möjligheten till såhär hög ljusstyrka

Av Specias
Skrivet av Boomerino:

Jag tror faktiskt att de flesta kör sina skärmar på 100 hela tiden, med tanke på hur folk blir helt jäkla bananas så fort något inte är i "dark mode".

Jag tror faktiskt att du har fel

Av Specias
Skrivet av mrE1:

Någon som kan rekommendera vilken sort man ska köpa? funderar på att hugga ett 10 pack? är det bra grejer?

Deras comfycell är riktigt, riktigt bra!

Av Specias
Skrivet av Oh Geesus:

Vad i helvete, jag försökte med samma taktik men fick ett tvärnej. Pratade du med en man eller en kvinna? Jag försöker gripa efter halmstrån här.

Första gången en kvinna som gav 449. Sen en kille som heter Lukas (tack Lukas)

Av Specias
Skrivet av Dhanjel:

Slänger in ett tips på Pachinko med

Tack för tipset! Måste kolla! Det är detta som jag tycker är Apples styrka med deras utbud. Det är ett så varierat utbud.

Av Specias

Budget?

Av Specias
Skrivet av buLLit:

Telia uppsagt!
Plockade fram min trevliga sida och försökte först få ner 500/500 som jag haft i 2år, sedan försökte jag få 250/250 för 299kr men fick ett artigt "nej det går inte att lösa".
Får testa Telenor ett år och se hur de fungerar, 500/500 för 349kr i itux nät får väl anses okej.

Märkligt att de fortfarande är obstinata för en del. För mig gick det som sagt när jag hänvisade till den här sidan.

Av Specias

Nu ringde jag tillbaka till Telia och skvallrade om att jättemånga härifrån fått 250mbit för 299kr och då gick det att få det för det priset. Rätt mycket bättre alltså än vad det var först tal om, alltså 449kr för 250mbit.

Tack till er alla här som rapporterar:)

Av Specias

När vi ändå diskuterar AppleTV+ så vill jag tipsa om kortfilmen ”Pojken mullvaden räven och hästen” Den är så fin. Den vann till och med en Oscar för bästa animerade kortfilm.

https://tv.apple.com/se/movie/pojken-mullvaden-raven-och-hast...

Av Specias
Skrivet av thepoodles:

Du behöver skaffa lite skinn på näsan om du tar illa upp av ett konstaterande.

Det har väl varit ganska glasklart, t.om att det står på Telias hemsida i klartext. Gäller endast NYA kunder. Dvs inga förlängningar av gamla BF. Får heller inte tecknas av andra i samma hushåll (även om vissa lyckas gå runt det, men det är inte genom att förhandla med en säljare på telefon)

Så ja, typ vartannat inlägg om Telia är samma sak. ”Oj shit i år gick det inte, wtf!!”

Men vad är det du inte förstår? Det har stått så de senaste åren att det inte går om man är befintlig kund, MEN när man väl hamnar på avdelningen för uppsägning så behåller de dig hellre till ett BF-pris. Det är först detta året det verkar som att de har tightat till det.

Av Specias
Skrivet av _robban:

4 minuters kötid här nu på Telia uppsägning. Möts av en Anton som erbjuder mig att förlänga mitt nuvarande 500/500 till nuvarande black week priser eller 250/250 till även det nuvarande black week priser. För egen del så fungerar 250/250 så jag byter då till detta, alltså 299:- / månaden i 12 månader.

Det hela är över på 5 minuter ifrån att jag lyfter luren till det är klart. Rätt ok idag efter att ha stått i kö två dagar i rad och inte alls ens kommit fram utan det då kopplats bort helt.

Vad annorlunda samtal. Jag pratade med en tjej nyss som berättade att de inte kommer kunna matcha Telenor och sade att jag egentligen inte behöver 500mbit och att det räcker med 250mbit. Tänkte att hon kanske skulle erbjuda 250mbit för 299kr men hepp. 449kr var det bästa de kunde göra. Det blev en uppsägning.