Inlägg

Inlägg som abki har skrivit i forumet
Av abki
Av abki
Skrivet av F.Ultra:

extremt få som kör VPN mot sin bank dock, och de som gör det skulle ju antingen kunna tillfälligt stänga ner sin VPN när de kör bankärenden alt köra både mobilen och datorn på samma vpn så att de kommer från samma plats.

Vad är dina anledningar för att kalla Bankid för en fuskprodukt?

1 person tog jobb hos ett företag som höll på att utveckla en produkt. Efter tror det var nån månad så slutade han och sålde produkten till några storbanker dock inte ensam. Produkten kallas för bank-id idag, är utan support som brukar vara ett tecken på att allt inte står riktigt rätt till. Vet inte hur de rättsliga efterspelen har varit.

Av abki
Skrivet av zorp:

Vad jag inte förstår är varför man inte kan stoppa det här med tekniska lösningar? Alla enheter som man har när man använder internet banker har ju IP adresser.

Så en bank vet ju snabbt vilka IP adresser jag brukar använda. Och om jag blir lurad att logga in med BankId så en bedragare får tillgång till min Bank så kommer ju bedragarens följande följande instruktioner komma från en ny "okänd IP adress".

Sker det så skickas en ny "begäran" med information att "jag" håller på att överföra massa pengar, till mig antingen till mitt BankId eller sms med en kod för att godkänna.

Nu finns det garanterat andra som har bättre kunskap om det här än jag, men borde det inte finnas tekniska lösningar som försvårar det här?

IP-adresser är tillfälliga och ändras lite då och då.
Själv kör jag VPN numer PGA hackers som tycker om att rota i andras saker. Man får byta plats lite då och då så att de får leta igen och ibland är man i Washington för att nästa timme sitta i London. så man är på resande fot i internetvärlden. Men din lösning skulle förståss vara bra för alla hackers på internet.
Bankid är en fuskprodukt och borde avskaffas men skulle tro att en ny utgåva inte på något sätt blir bättre.

Av abki

Tänkt lite på att det inte går att hitta säljaren och kontakta säljaren. Då ska det alltså vara skumt och man bör inte köpa därifrån.
Håller med men tänker samtidigt på bank.id. De har ingen support. Vill man fråga om något så finns ingen att fråga. Där är det medvetet att man vill slippa alla frågor från sina användare som blir allt mer vanligt hos allt fler. Bank-id hänvisar till bankerna men de kan inte heller alltid svara. Det här är mycket värre, det finns ingen att fråga så där borde konsumentföreträdarna göra en gärning och stoppa dom. De ska inte få verka på en svensk marknad, dessutom är ideen en form av stöld.

Av abki
Skrivet av Ikariwarrior:

Det är ju bara att se till att signalkabeln är isolerad ifrån kraftkabeln 😉, eller om kraftkabeln har flera lager isolering

Isolering räcker inte. Signalerna från kablarna går igenom det. Kablarna måste vara skärmade men bäst är om man använder fiber och sänder ljus.
Även vanliga elkablar sänder ut signaler som stör datakabeln helt om man inte gör något åt det.

Av abki
Skrivet av DavidtheDoom:

Signal- och kraftkablar skall ej blandas i samma rör och är en otillåten installation.

Om båda har signalen i metallkabel brukar det inte gå bra att blanda om de inte isoleras/skärmas ordentligt.
Men om du kan ha en kabel som skickar ljus i stället (en fiberkabel) så bör det gå bra.

Av abki
Skrivet av Aphex:

Jag postar den här också för det är ett helt fantastiskt erbjudande, jävla EU som ska lägga sig i vad jag köper 😡

<Uppladdad bildlänk>

Det är konsumentverken i EU som tar striden.
Kan vara sanktionerat från USA. USA ger igen för att några av deras produkter har blivit portade där som t.ex. Google. De sprider för mycket kunddata.
Håller med Kina där, vi har t.ex. haft personer som spårats via sin mobil och det har gått att ta fram var han bor, jobbar och gör veckohandling samt färdvägar. Kan vara så att Google har de uppgifterna på varje person som har mobil.
Var det inte därför som USA inte vill ha Kinesiska företags produkter i sitt land..
Man känner andra bäst genom sig själv.

Av abki
Skrivet av ELF:

Det kanske inte vore så dumt med ett internetkörkort.
Huvudpunkten är kritiskt tänkande för att få använda internet.

En av frågorna från sluttentan.
1. Microsofts support ringer och säger att du har fått ett virus på din dator. De ber dig gå till närmaste butik och köpa gåvokort som du sedan ska skicka till supporten.
a) Gör som supporten säger så att ditt medlemskap inte avbryts. Ett avbrutet medlemsskap innebär att supporten inte kan ta bort viruset från din dator.
b) Lägg på luren och polisanmäl.

Det kortet bör förnyas årligen då knepen att lura folk varierar.

Av abki
Skrivet av xplojt:

Säger inte emot vi har väldig bra lagar i Sverige. Men i mitt tycke så har konsumenten också ett ansvar. Om jag köper en vara där jag känner att produktens kostnad motiverar mig till att använda min reklamations vid eventuella fel. Så får ju jag se till att köpa ifrån ett företag jag kan tänkas lita på.

[/quote]Jag tror grundanledningen är precis det som nämns i artikeln, dvs: "den här typen av företag kombinerar låga priser med totalt ointresse för grundläggande produktsäkerhet och konsumentskydd". Så det är ju jättebra att de anmäls, borde skett för längesedan.
[/quote]

Hela deras affärs ide är billiga produkter.
Fortfarande upp till konsumenten om varorna ska köpas men såna här direktiv behövs väl antar jag, då människor inte verkar kunna tänka själv längre

De själva anger att man tagit bort mellanlager som ska födas och beställer varorna direkt från de som tillverkar. Kan tänka mig att det kan ge ett lägre pris på runt 30% för en borttagen aktör. Det är mycket samma produkter men går genom färre led. Vissa varor använder andra tillverkare som inte vi kan välja normalt men så är det alltid om man byter butik.

Av abki
Skrivet av Yatagarasu:

Handlat en hel del genom Temu, Wish, AliExpress mm genom åren. Det finns absolut mycket skräp, men det finns likväl mycket bra saker också.

Exempelvis köpte jag kloner av brytare för mekaniskt tangentbord, sida-vid-sida märker jag ingen skillnad mellan klonen och originalet: priset var dessutom 1/8 av originalen.

Sedan har jag hittat en del olika tejper, våtlister mm på Temu på senare tid. Utöver att vara billigare än vad som finns på Jula, Biltema etc.. Så är dem bättre också. Mycket bättre häftförmåga och toleranser mellan rullarna.

Jag hade nog haft enklare att svälja de överpriser Biltema, Jula, C&O och andra "Kina importörer" tar ut, om produkterna faktiskt hade någon garanti att vara okej också. Men så länge jag får både en bättre produkt, och till ett lägre pris, då är jag villig att chansa på dessa Kina-sajter, även om det kommer en nitlott ibland.

Låter som nanotejp. Den ska även gå att rengöra så blir den som ny igen. Ger dessutom inga klistermärken efter sig, åtminstone inte på målade ytor.

Höga priser har jag en detalj, brytare till en handbroms för varningslampan.
Via SAAB-ana skulle de ha drygt 100 kr (många år sen) tyckte att det var lite för dyrt så köpte inte. Hittade sen samma brytare på Clas Ohlson, de tog under 20 kr så då blev det köp av. Var från samma tillverkare men annan färg.

Av abki
Skrivet av cresoll:

Det går att fynda på detta företag men då krävs det lite sökning, och sökfunktionen på Temu är värdelös. Så en timme får du minst ägna åt sökning om du ska hitta något bra. Det får ej heller vara för dyrt per vara. Max en hundralapp. Jag hittade usb 4, höghastighetskablar med bra kvalitet. Jag undvek PostNord som leverantör. PostNord är kinkiga då det gäller tull och frakt från utlandet. Istället blev det Instabox. Om det var tur att jag slapp tullavgift, kan jag inte uttala mig om. Så du kan ju alltid pröva att handla där. Jag tror att du måste handla för 150kr (totalt) för att få det fraktfritt. Ett försök är det värt men räkna inte med någon garanti eller återbetalning, utan det är lite "grisen i säcken" att handla där.

Tull och moms ska vara med i priset idag. Postnord har inte så mycket med såna paket att göra fast det är ett stort företag och de gör ibland som de själva vill.

Av abki
Skrivet av Trihxeem:

Bra att det undersöks. Stämmer det så bötfäll/blockera och stämmer det inte så får de fortsätta.

Ett av problemen är att människor är så korkade att de bara ser ett lågt pris och handlar. De ifrågasätter inte varför priset är lågt och vad de går miste om. De kan helt enkelt inte förväntas tänka på sitt eget bästa.

Handlade på INET för nästan 3 år sen. Priset var drygt 50% mer än nu.
Ville reklamera varan men de vägrade att ta emot varan.
Så köp dyrt och bli lurad på reklamationsmöjligheten.

Har funderat på att göra en ARN-anmälan men har lite ont om tid just nu.

Av abki
Skrivet av Wizbro:

Har aldrig handlat hos dessa kinesiska lågprisföretag, ser mestadels ut att vara skräp ingen ändå behöver.

Det som inte går att hitta på de svenska sidorna hittar du på TEMU.
Skulle varan finnas även här så blir det till runt halva priset. Täcker mer än väl ev reklamationer.

Upptäckte sidan för drygt ett halvår sen. Har lagt ganska många order och har säkert bränt runt 5000 på smågrejer som ofta är nästan omöjliga att få tag på här, inte ens Amazon har som brukar ha lite bättre sortiment men utan produktbeskrivningar.

Av abki
Skrivet av xplojt:

Tycker dessa tre punkter var väldigt svaga,

Jag tror inte den typen av kundbas som handlar hos temu bryr sig om reklamationer osv då det är lågpris produkter. Man drar helt enkelt en chansning när man beställer en vara för dessa priser.

Att reklamen inte är direkt visande kopplat till tidigare köp och ser inte jag som något negativt. Tvärt om så ogillar jag att få reklam för liknande produkter när jag redan köpt en vara.

Att EU skulle värna om våra unga med tanke på kopplingen till tiktok tror jag inte heller på. Man ogillar helt enkelt att Kina erbjuder sina egna tjänster och varumärken.

Men vad vet jag som lekman egentligen

Lite mer än specialisten som styr EU

Av abki

Be my baby

Av abki

Giulia Sirbu

Av abki
Skrivet av rwkk:

Snatteri är inte okej. Att stjäla, ta någon annans egendom. Men om du ser en fin tavla och ritar av den, eller kopierar den digitalt så är ingen skada skett. Är det olagligt att överhöra musik när man är utanför en stor musikfestival?

...

Man kan fota av en tavla eller ett foto. Vill det sig illa så får man betala för upphovsrättsintrång sen. Men de flesta märker inget.

Att kopiera musik är lagligt från t.ex. radio. Så för ett tag sen så fanns det radioappar som kunde spela in och lägga det inspelade i bibliotek med artistnamn och låt. Men maffian störde sig oerhört på det så efter ett tag så lades verksamheten ner och några personer fick nya jobb i Los Angeles. Naturligtvis med villa och pool. Det är så maffian fungerar.
Men om det ska vara specialregler för vissa så tycker inte jag att det är bra. Borde vara samma för t.ex. en snickare som bygger hus, de ska ha royalty för varje person som går in i deras byggen, då blir det rättvist.

Av abki
Skrivet av Petterk:

Postnord och avgifter har inte så mycket med Tullverket att göra förutom skatt och tull, Tullverkets personal gör också stickkontroller.

Förut så tog postnord alla paket från bl.a. Kina och lade på en avgift om 75 Kr om det var företagspaket. Sen lade dom på tull åt tullverket. Vet inte hur det är med paket med större summor men beställt för drygt en tusenlapp och det har funkat. Så Temu är bra att handla hos och har lite andra varor, moms o tull är redan klart numer. Hittade t.ex. en rund bordsduk med diametern 230 cm som vi i landet har max 160 cm. Så det lönar sig att leta där.

Av abki
Skrivet av sKRUVARN:

Ursäkta, men har du någon som helst koll på vad vi pratar om här? Det här är inte samma situation som vi hade för 20år sedan, där staten jagade tonåringar som i princip sysslade med privatkopiering. Vi pratar om illigalasidor som drivs av kriminella i kommersiellt syfte, alltså vi pratar om folk som blir mångmiljonärer och sysslar med grov ekonomisk brottslighet. T ex så har jag för mig att pirat-tv-marknaden (som är av liknande karaktär) bara i Sverige omsätter runt en halv miljard. Och tycker man mediabranchen är giriga, så kan jag lova att deras marginaler är betydlgt mycket sämre.

Trots att jag är uppväxt med piratscenen, och en som fick mina första disketter med spel från bbser, så förstår jag inte hur man kan försvara sånnahär sidor, sen har jag full förståelse att för att man kan ha olika åsikter om åtgärderna...

Maffian lägger ned flera miljarder euron varje år inom EU för att folk ska tycka som du. De kan göra vad som helst för att sälja sina alster för att sen ta tillbaka dom och sälja på nytt.
Men egentligen är man inte intresserad av att sälja. Försök att t.ex. köpa en skiva som kom ut för typ 3 år sen, det går inte. Du kan hitta den på en rea min inte att köpa mot ordinarie pris.
Normalt brukar avtal gälla vid köp min inte inom musik och filmindustrin.

Av abki
Skrivet av Ronnie60:

Vill du inte betala men ändå ha varan? Vad skulle du säga om du bara fick betalt för 30% av ditt jobb?

De 70% tar det allmänna idag som du inte har upptäckt än.