Inlägg

Inlägg som olger har skrivit i forumet
Av olger

Annonsen är avslutad

Av olger

Har en köpare som kommer förbi och hämtar imorgon kväll. Låter annonsen ligga kvar till dess.

Av olger

Fractal Design Define Nano S

Bra skick, har kvar tillbehörslådan och manualen. Tror det är komplett men inte säker. Inköpt hösten 2018 och samlat damm sedan hösten 2020 då jag uppgraderade.

Mest intresserad av att bli av med lådan så snabb och smidig affär prioriteras. Hämtas i Bandhagen (Stockholm).

Läs hela annonsen här

Av olger

@little_fraz: 350kr+frakt är taget, du har PM!

Av olger

@little_fraz: Stämmer, det är vad jag betalade (Inet).

Av olger

der8auer Delid-Die-Mate 2

Använd en gång på min egna processor och känner inte att det är värt att behålla verktyget för framtiden. Finns också lite flytande metall & silikon kvar från när jag gjorde min, svårt att avgöra hur mycket som är kvar i Conductonaut-tuben men jag TROR att det räcker till åtminstone en vända till.

Skickas mot förskottsbetalning & fraktkostnad, kan även hämtas i Skarpnäck.

Vet inte riktigt vad som är ett rimligt pris, kommentera gärna med ett bud vid intresse!

Läs hela annonsen här

Av olger
Skrivet av Arcec:

Precis så! Ibland enbart flimmer utan artefakter också.

Av olger

G751JT flimrar vid uppstart

Hej! En familjemedlem har en laptop som beter sig märkligt vid uppstart. Bilden flimrar, ofta med inslag av gröna artefakter, och ibland är bilden bara helt svart. Ibland måste datorn startas två gånger, för att bilden tycks komma väldigt sent eller inte alls vid det första försöket.

Det intressanta är att den andra starten i princip alltid lyckas utan problem, och att laptopen fungerar felfritt när man väl kommit in i Windows, även under maxbelastning i stresstester.

Problemet har uppstått sen någon månad tillbaka, och verkar vad jag kan avgöra vara något problem med hårdvara, alternativt firmware eller liknande.

Är det här ett känt problem och går det att åtgärda på något vis?

Av olger

@caligo:

Hej! Jag köper gärna uppsättningen (även jag har ett Ducky Mini). Bor i Skarpnäck så kommer helst och hämtar om det är OK?

Av olger

@Hugligan:

Tack för budet, kortet är tyvärr redan sålt (har glömt att plocka bort annonsen).

Av olger

Intel Quad-NIC

Intel I340-T4 E1G44HT Gigabit Ethernet Adapter (PCI-E)

Köpt från Ebay, förvisso från top-rated seller och med goda reviews, men viss risk för att det är någon slags kopia. Jag kan inte avgöra. Fungerade väl (samtliga portar, även under last) i ESXi på min HP Microserver. Dök upp som Intel och körde rätt drivrutiner och så vidare i varje fall.

Kan skickas/hämtas i Skarpnäck.

Läs hela annonsen här

Av olger

Asus Xonar Essence STX

Jag har upplevt följande problem med kortet:
http://www.head-fi.org/t/494565/xonar-essense-stx-random-loud...

Vad jag läst mig till beror det på Windows, och jag har kört en del olika Linux-distar och aldrig upplevt problemet där så mycket möjligt att det stämmer.

I övrigt har kortet fungerat väl.

Originalkartong finns, kan ordna kvitto från Inet om det är av intresse. Ingen garanti kvar dock. Kan skickas/hämtas i Skarpnäck.

Om någon problemet till trots är intresserad så kan vi börja med bud på 500 kanske?

Läs hela annonsen här

Av olger

Kollat laddcyklerna nu och det är totalt 88 stycken.

Av olger

Macbook Pro 13" Retina - 2014 September

i5 - 8GB RAM - 256GB SSD

Mycket gott skick, försökt att fånga detta på bilderna så gott det går men det är svårt.

Ligger just nu rengjord & fabriksåterställd i originalkartong. Vid intresse sitter jag gärna med när du konfigurerar & testar den i lugn och ro.

Kollade tyvärr inte laddcyklerna före jag nollade den, men den har använts relativt sparsamt. Har använt den någon timme här och där samt på resor. Jag upplever batteriet som fräscht.

Säljes då jag fått en XPS13 från jobbet. Finns även Thunderbolt/Ethernet-adapter, väska & Windows-licens om det är av intresse.

Vid intresse är du välkommen hem till mig i Skarpnäck, jag har även tillgång till bil och kan mötas/eventuellt ordna hemleverans (om du inte bor allt för långt bort). Skickar helst inte, men vill köparen både betala frakt och ta ansvaret för att datorn kommer fram välbehållen är det okej med mig.

Skicka PM om du är sugen!

Läs hela annonsen här

Av olger

Bjuder 1000, kan hämta!

Av olger
Skrivet av overthemoon:

Tack olger!

Är det en fil som heter "autostart" som jag ska lägga in det i eller ska jag skapa en sådan?

Nja du har en mapp i startmenyn som heter antingen Autostart eller Startup, där lägger du ett så kallat batch-script (googla om du inte vet hur det fungerar) som du kan döpa till vad du vill, bara det innehåller scriptet från mitt tidigare inlägg.

Av olger

Pröva göra ett CMD-script och lägga i autostart som innehåller följande:

@echo off
net use z: \\SERVER\Resurs /u:user password /persistent:yes

Det brukar funka bättre än att "mappa" via GUI.

Av olger
Skrivet av wisdom:

Hej
Jag har viaplay idag men inte testat köra det på mitt ps3. Jag använder viaplay för att kolla på nhl, oftast via nhl gamecenter så att man kan kolla på matcher i efterhand. Då jag inte kan aktivera några fler enheter på mitt viaplay konta så vill jag dubbel kolla hur bra det fungerar på ps3. Mina frågor är, går det att komma åt så att man kan kolla på gamla nhl matcher på ps3an? Hur är kvaliten på filmer/live sändningar/tv-serier?

Rent spontant tror jag inte att du kommer åt NHL Gamecenter via Viaplay-programmet på PS3:an, utan du kommer nog bara kunna se live-matcher. Har inte prövat själv, men med tanke på det ytterst irriterande upplägget på PC lär det knappast vara smidigare på PS3.

Av olger

Har spelat wow/dota med både en 60hz IPS och en 120hz TN. Jag tycker 120hz hjälper ganska mycket i dota då det blir enklare för ögonen att följa t.ex. projektiler så som potms pil, pudge hook med mera. I wow vet jag inte, känns som att tempot är lite lägre så jag har svårt att se något scenario jag verkligen skulle behöva 120hz.

Tror IPS är det säkraste köpet om du är osäker.

Av olger

ODAC ligger på runt tusenlappen, men är en extremt prisvärd DAC. Kan eventuellt vara intressant med något som har en fysisk volymkontroll dock, så du slipper fippla med operativsystemets volymkontroll och risken att bli döv om någon mjukvara strular.

Xonar DX från Asus är ett ganska bra alternativ om du vill ha något relativt billigt, internt i datorn. Tyvärr överskrider även det din budget, 500kr får man inte mycket till ljudkort/DAC för.

http://www.headnhifi.com/dac/odac-rca
https://www.inet.se/produkt/6303352/asus-xonar-dx