Inlägg

Inlägg som highspeed har skrivit i forumet
Av highspeed
Skrivet av Laxpudding:

Jag vet heller inte hur det skulle kunna gå till eftersom det inte finns några sådana vägar att installera mjukvara bakåt in i datorn via bildskärmsanslutningarna – av rätt så förklarliga skäl.

Teoretiskt skulle det kunna finnas något fast minne i skärmen som nås via skärmens USB men jag har inte sett några exempel på det. Skärmtillverkarna brukar heller inte vara så ambitiösa. I den mån det finns mjukvara för skärmen brukar den nås via webbsidan.

Hmm undrar om det är windows som känner av vilken skärm den har och sedan installerar automatiskt någonting?
Skärmen det är en Dell Alienware och märkte en pop up kom upp. Sedan kollade jag taskmanager och såg en del filer med namn som började på AW**.

Av highspeed

Kan dock vara att nya skärmen installerar saker i bakrunden utan du vet om det som kanske skapar problem med något annat. Var inte varse om detta själv men när jag bytte skärm så installerade skärmen saker i bakrunden, vet inte hur det går till men den gjorde det allafall. Kolla taskmanager.

Av highspeed

Väldigt modigt av dem köpa aktier för 5 månader sedan.

Av highspeed

Håller med krEJZi. Dem skulle ta in lite mer rare nishade saker. Om man vill ha det nu köper man på max gaming eller beställer utomlands.

Av highspeed
Skrivet av Pantburk:

Va tror ni om MSI skärmen som markerar fiender i spel?

https://www.fz.se/nyhet/296235-fusk-eller-inte-msi-visar-skar...

Wow, det var negativt.

Av highspeed

Hypen dog fort på 1440p 480hz modellen. Det är inte glossy utan matt.

Av highspeed

https://www.digitaltrends.com/computing/alienware-two-qd-oled...

Dell Alienware nya bildskärmar januari 2024. 32 tum 4k 240hz QD-OLED och 27 tum 1440p 360hz QD-OLED.

Av highspeed

Jag har OCD mot mjukvaru lösningar som ökar fps, för alltid känns det fuckat muskänsla eller latens.

Av highspeed

Zen 4 fungerar väldigt bra inget att oroa sig för. Kolla bara soc inte är mer än typ 1.25. Bör vara fixad på alla moderkort nu dock.
Hade valt AM5 alla dagar i veckan. Kan du sälja 7600x om ett år eller så och ploppa in Zen 5 3D eller Zen 4 3D på samma moderkort och minnen.

Av highspeed

NV7 är väldigt nice damn.

Av highspeed

1. 3DFX .. så sjuk skillnad mot gamla grafiken innan
2. Zen 4 3D .. störd skillnad i vissa multiplayer spel

Av highspeed

@Hakinger Boba U4 är super tyst switch. Sedan kan du byta ut fjäder om den är för hård stock.

Av highspeed
Skrivet av Cooling23:

Jag har haft min Ducky One 3 lite mer än ett år och har redan problem med det. Det registrerar flera tryck när jag trycker på en knapp vilket är frustrerande. Jag har provat uppdatera drivers och rengöra tangentbordet men får samma resultat. Jag trodde Ducky var bra kvalitè men jag hade fel. Jag är djupt besviken.

testat flyttat runt lite switchar? Mitt ducky buggar ibland när jag moddar det, knapptryck som inte registreras, men löstes när jag flyttade runt två switchar.

Av highspeed

Märkte EXPO ändrar proc odt också, så den gör ju fler saker än bara timings.

Av highspeed

Köp denna istället https://www.techpowerup.com/307705/aoc-q24g2a-qhd-24-inch-gam...

s2417dg har band problem du vill inte ha den oavsett om du får den billigt

Av highspeed
Skrivet av Bengt-Arne:

https://nordichardware.se/wp-content/uploads/AMD-Ryzen-7000-AM5-Motherboard-2V-Voltage.png
MeekyuuMurder på Reddit såg sin Ryzen 7 7800X3D matas med över 2V på ett moderkort från Gigabyte.

Källa NH

Var felaktig read enligt BuildZoid.

Av highspeed

Okej verkar som vissa Asus och Gigabyte moderkort lägger alldeles för hög SOC volt bla annat, så ni kan hålla kolla på den. 1.25 typ bra normal värde. Men på vissa var den 1.4 när dem laddade EXPO.

Nu verkar även mitt Asrock fått beta bios och det sägs den limiterar v core till 1.2 på 3D chipleten. Lite förvirrad nu.. min zen 4 3d använder upp till 1.36 vid lätt boost och under 1.2 under heavy use. Kört det flera veckor ingen cpu brunnit, så yeah.. vet inte vad som är safe.

Av highspeed
Skrivet av krEJZi:

Vet du vad för custom mount? Typ D15? :S

Ingen aning tyvärr. Men ja kör man ghetto mount så kan man överdra rätt lätt. Pajjade min gamla intel cpu "halvt" när jag ghetto moddade en gammal TRUE120 kylare på den

Av highspeed

Någon på overclock forumet påpekade bra punkt att det ser ut som custom mount lösning så det kan ha fuckat kontakten som någon nämde tidigare i tråden. Men Asus vill ju se bra ut i benchmarks så dem har ju kört med för mycket kräm förut vet vi.

Av highspeed
Skrivet av Bobiri:

Mitt första bygge är klart. Måste säga att det var oerhört kul att få pilla lite. Smörjandet tog tid, snittade nog med 12-15 switchar i timmen.

Började resan med Gateron Milky Yellow Pro. Väldigt prisvärda switchar men ville ha lite mer djup i ljudet så körde på Akko V3 Cream Yellow. Smörjde dessa och är väldigt nöjd med resultatet.

Keychron Q2 Knob Barebone (1199kr)
Akko V3 Cream Yellow 90st (300kr)
Glorious GPBT Keycaps (479kr)

Resultatet

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

Inga mods gjorda. Vill göra tape mod men lite orolig för att klistret släpper och skadar brädan. Fö. få ni jättegärna komma med tips på annat för att få ett djupare ljud

Klart du ska köra tape mod, gjort modden flera gånger aldrig varit problem. Kör också PE Foam mod på mitt Keychron Q, är super nice ljud och endgame till custom scenen börjar med hall effect switchar.