Inlägg

Inlägg som wooprat har skrivit i forumet
Av wooprat
Skrivet av Kilroy:

Men, jag kan ju inte ens uppdatera mina datorer till windows 11?

Hur är det här tänkt egentligen?

Om du har datorer i ditt företag som inte kan uppdateras från Win10 till Win11 kanske det är dags för en uppgradering

Av wooprat

Köpte en fritös för några år sen, körde på en rejäl pjäs då jag tänkte att nån gång kanske man kommer använda den när vi har gäster och då vill man inte stå där hela dagen... Den används kanske 1-2 gånger om året, den kräver 5-6 liter olja så det är ju inte speciellt ekonomiskt om man bara är sugen på lite svingoda pommes.

Av wooprat

Hade exakt detta problemet i en tidigare lägenhet!

När jag flyttade in beställde jag 500/500 men fick bara ut 100/100, kontaktade stadsnätet och de bad mig kontrollera min utrustning - jag visste att det inte var min utrustning men jag kontrollerade ändå genom att koppla direkt från väggen till datorn, när jag ändå hade supporten i telefonen. Supporten slog om till 1000/1000 för att se om det gjorde någon skillnad, ingenting.

Fick då svar att det antingen var kabeln upp till lägenheten eller väggdosan, de skickade ut en tekniker som konstaterade att det var väggdosan, dosan byttes ut den dagen efter kostnadsfritt.

Av wooprat
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag har länge föredragit bättre plombering. Och jag vill påstå att alla tillverkare som inte plombering sina datorprodukter på ett bra sätt suger.
Det går alltid diskutera vad ett bra sätt är, men jag har sett tillverkare som inte ens har en vanlig tejp som skydd. Utan man kan öppna och ta ut produkten direkt i lådan och sedan lägga tillbaka.

"Tyvärr" går det ju att lämna tillbaka en produkt även när plomberingen är bruten. Är man lite "omoralisk" kan man till exempel köpa ett headset, använda det över helgen och lämna tillbaka det och få pengarna tillbaka. De enda som förlorar på det är företaget som säljer produkten.

Hade inte haft några problem om man inte fick göra ett återköp på en bruten plombering, så folk faktiskt får göra rejäl research innan man köper en dyr produkt. Men det finns väl lagar och regler som gör att det inte funkar

Av wooprat

Hanterar de flesta inköpen av IT utrustning till kontoret, egentligen allt förutom datorer och skärmar då det beställs genom en portal och skickas direkt från tillverkaren.

Annars har det officiellt varit Dustin som gäller för kringutrustning och annat junk. Behöver vi däremot en stark dator för något speciellt beställer jag delar, helst från Inet och bygger ihop själv. Ganska flexibelt varifrån jag kan köpa saker så det kan bli en tur till en fysisk butik ibland också ifall det jag vill ha finns i lager.

Av wooprat

Har suttit i 10 minuter och försökt komma på något positivt och användbart med detta bord som skulle kunna förklara priset.. men jag kan ärligt talat inte komma på någonting där det inte redan finns grejer som är billigare, uppfyller samma syfte och antagligen ser bättre ut.

Jättekonstigt men jag antar att de kan leva på hypen.

Av wooprat

Eftersom det är en jobbdator borde den ligga i något AD? Kanske ni har någon group policy som trycker ut uppdateringar lite då och då som kräver omstart. Oftast brukar man få upp en prompt om detta med en förslagen tidpunkt för omstarten men kanske inte alltid händer.

De två sista händelserna ser ut som något sådant i alla fall.

Av wooprat

Jobbar inte som utvecklare.. men det blir ändå en del små-programmering på jobbet. Mestadels batchscript för diverse installationer och hotfixar som pushas ut till klienter.

Senaste veckorna har jag gjort ett litet "hobby" projekt i C# och WinForms, byggde om ett batchskript för att ge det ett fint GUI och samma funktionalitet som batchskriptet. Senast jag rörde C# var i gymnasiet för 15 år sen, rolig utmaning som gjorde mig sugen på att hitta på fler likadana projekt!

Av wooprat

AppLock, med den kan du sätta lösenord för att öppna inställningar och andra appar. Finns säkert andra appar för det också

Av wooprat

Låter konstigt om du skulle köra Win10 på MBR på en så pass ny dator.
Om du har en Win11 på USB kan du testa detta.. förutsatt att du inte behöver spara något på C: disken eftersom detta kommer radera ALLT på disken.

Boota till USB
När du bootat in på USB, tryck shift+F10 för att öppna kommandotolken
Diskpart
list disk - för att hitta rätt disk
select disk #
clean
convert gpt
exit .. eller bara kryssa ner fönstret och fortsätt installationen

Av wooprat
Skrivet av HKBY:

Jag har aldrig förstått den inställningen. Har tidigare jobbat många år inom elektronikbranschen och då särskilt med garanti- och reklamationsärenden.
1. Verkstäderna som används är auktoriserade verkstäder som inte har någon koppling till återförsäljaren. Tillverkaren bestämmer vilka verkstäder som får hantera deras produkter.
2. Verkstäderna förlorar pengar på att neka garanti- och reklamationsärenden. 90% av ärenden som nekas som garanti kommer kunden antingen välja att skrota produkten eller be att den returneras mot undersökningsavgift. När jag jobbade så var den oftast runt 300-400kr, vilket inte täcker arbetet som är nerlagt. Hade verkstaden istället sagt att skadan täcks av garantin så hade de kunnat fakturera tillverkaren ett mycket större belopp.

Så varför skulle verkstäderna neka produkter ifall de förlorar pengar på att göra det?

Elcare som Elgiganten använder sig av ägs till 100% av Elkjöp/Elgiganten.
Med det sagt så håller jag med dig, det finns absolut ingen anledning för en verkstad att ta ett kostnadsförslag istället för garanti. Visst tjänar de mer på det men det är absolut inga stora pengar det handlar om.

Av wooprat

Sitter idag med en 32" och en 27" oftast dock endast med 27". 32-34" är det största jag kan tänka mig.
Har testat spela på 42" och 49" ultrawide och visst, det funkar i vissa spel.. oftast blir det lidande i FPS spel när man gärna vill kunna se allt som är på sidorna t.ex karta och ammo, blir lätt att man slänger lite för mycket med huvudet. Sen tar det otroligt mycket plats med så stor skärm, det är svårt att få setupen att se vettig ut.

Av wooprat
Skrivet av Ninjaflipp:

Med en räntesats på 1.76% så finns det inte på kartan att han skulle få bättre än vad han redan har. Räntorna har eskalerat snabbt som attan det senaste halvåret, huvudsakligen sedan riksbanken började höja styrräntan.

Gällande senare i Januari när det väl är dags att byta... ja ni, återstår att se vad som händer. Tror inte att 2.98 hos Skandia kommer vara aktuellt då längre - där omkring är vi garanterat en bra bit över 3%.

Ja jag håller med, tror inte heller att någon bank skulle i dagsläget gå med på att lova en ränta idag och hålla samma ränta tills det är dags att byta i januari. Det har hänt mycket på 4 månader och det kommer hända mycket 4 månader in i framtiden också.

Av wooprat

Köpte bostadsrätt i början på sommaren, ett radhus på 78kvm med uteplats i en liten by ca 20 minuter från jobbet i stan.
Fick erbjudande på 3,7% bundet på 1 år. Tog det inte då jag har under en halv miljon i lån och skulle den rörliga räntan gå upp till ~7% skulle jag betala ungefär lika mycket i månaden som jag betalade för hyreslägenheten jag bodde i tidigare.

Just nu har jag 2,49% till slutet av oktober.

Av wooprat
Skrivet av Señor Hallon:

Nu jävlar ska det göras Beck i spelformat

Satan vad bra det hade varit. Ett svenskt LA Noir

Av wooprat

59 gånger blev det igår. Men kan tänka mig att merparten av gångerna låses den upp av det där "smart lock" när jag vill kolla klockan.

Av wooprat

Köpte en "stor" fritös använder den inte speciellt ofta då den behöver ca 5 liter olja. När jag köpte den använde jag den mest för pommes men har testat i princip allt. Köpte en airfryer förra året och den blir bra mycket mer använd mest för att det luktar en del och het olja är inte jättekul att ha stående.

Däremot är smaken oslagbar på en vanlig fritös, de flesta har väl testat på pommes i ugn, det går man inte tillbaka till när man har en riktig fritös.

Av wooprat

Alla sorters hygienartiklar, shampoo, tvål, deo osv brukar vi bunkra upp med en gång i halvåret. Sen lite andra grejer, mest för att det är skönt att veta vid vardagshandlingen att det enda som behövs är mat.

Av wooprat

Har varit medlem sedan 2010 men lurkade utan konto ett par år tidigare.
Började kolla sweclockers när jag skulle bygga min första datorn för egna pengar, ville då ha hjälp att hitta delar. Sen dess har jag själv hjälpt andra välja delar. Swec är även den enda sidan jag har konstant återkommit till under dessa 10+ åren.
Skriver inte supermycket men detta blir mitt 400 inlägg!

Av wooprat

Ajajaj felklickade på logitech musen med musmatta.. en kompis hade den och jag kommer ihåg att jag fick testa den på något LAN.
Kommer även ihåg den där transformers-musen! Jäklar vad man var sugen på den, men var extremt osäker på komforten så det blev aldrig något köp.