Inlägg

Inlägg som Ykalon har skrivit i forumet
Av Ykalon
Skrivet av Grumbledock:

Hahaha, vilket skämt till tjänst 😂
89kr I månaden för att få en massa reklam intryckt? Dra åt skogen 😂 de lät ju vara 10min reklam per 15min sändning i nästa tablå-Tv stil.

Sen kan de ju föröska lura folk till sina övriga tjänster men för mig och min familj finns inget som lockar att ens skaffa en månads prenumeration än mindre vara lojal kund. Fallout känns som om den kommer tappa totalt efter en säsong eller två som alla andra huoade HBO produktioner och i övrigt tycks de ha samlat bottenslam som ingen Anna tjänst ville ha 😂

Fallout är inte på Max. Det är en Amazon produktion så den är på Prime Video

Av Ykalon

Får drygt 2000 tillbaka. Sjukpensionär

Av Ykalon
Skrivet av Erik_T:

Behovet av att ha massor av hårddiskar har minskat i takt med att hårddiskar har blivit större, och allt fler streamar och använder molnlagring.
Det finns antagligen ingen som någonsin behövt 10st fläktar för en hemmadator.
Behovet av många expansionskort har försvunnit när alltmer är integrerat på moderkorten.

Sammanfattningsvis, det är nästan ingen som behöver, vill ha, eller köper extra-stora chassin längre.

Precis, det är väl bara riktiga ljudnördar som tex köper ett ljudkort nu. Och nätverkskort, både trådade och trådlösa plus även Bluetooth finns också på moderkortet.

Av Ykalon
Skrivet av hanjou:

nu har jag samlat ihop alla deals jag fått förslag om,
vil börja med tacka alla som svarat.

vilken skulle ni valt?

Hallon, 5 månader för 29 kr, 5gb 109 kr , 100gb surfpott, via mercenat
Fello, 165kr dubbla surf 16gb eller 6gb 105kr
vimla, 8gb, 160kr

Jag har vimla, gillar att data jag inte använder sparas till nästa månad. Sen brukar de ge bort extra data på födelsedan och annat.

Av Ykalon
Skrivet av Aldric T:

Sortera på pris, kolla vilket nät den billigaste operatören går i, gör en sökning på nätet och leta efter "den här dyngan fungerar ju inte alls!!!" och om du inte hittar något sådant om just den operatören, kör på. Att betala extra för Tele2s fluff känns ganska onödigt. Både min son och min fru kör Hallon och har gjort det i flera år så inga konstigheter där.

Innan du kör på, så ska man nog ringa nuvarande ISP och säga att man tänkt byta men om de kan matcha konkurrenten så kan du tänka dig att stanna kvar

Av Ykalon

Fick hjälp av en nygammal kompis. Tappade kontakten men vi reconnectade på Facebook!

Av Ykalon
Skrivet av Necrophor:

Jag får sjukpenning och jag önskar att jag fick 17.4k netto! Innan jag rapporterade in löneförhöjningar efter det att jag blev sjuk fick jag ut 13.5k och 14k varannan månad (eftersom de räknar dagar så är det inte en fast summa). Nu får jag ut 14k och 14.5k varannan månad netto. Och då det är sjukpenning har man inte rätt att söka olika bidrag i form av boendestöd, merkostnader etc.

Och som någon nämnt, 8.000:-/månad i hyra i en förort till Stockholm är inte dyrt då jag har en tvåa på 60 kvadrat. Och nej, jag äter inte för 3.4k/månad som konsumentverket säger. Rätt många andra kostnader har ju tillkommit som att alltid maxa högkostnadsskydd för allt och en hel del annat man varit tvungen att ändra på... t ex inköp av kombinerad tvättmaskin/torktumlare då det inte direkt är möjligt att använda tvättstuga längre... ja... listan kan göras rätt lång. Har dock ett netflix abonnemang jag ser som "lyx"... men man måste ha något för att inte gå helt bananas, tror ingen kan ligga merparten av tiden i en säng och stirra upp i taket och göra absolut ingenting.

Boendetillägg kan ni få! Det har då jag!

Av Ykalon

Har på äldre dagar fått epilepsi så känner mig inte längre förmögen att själv bygga datorn. Lät Inet bygga nya datorn, men behöver hjälp att installera grafikkort som jag köpte separat innan.. Även flytt av diskar från gamla datorn. Är mest problem att komma åt nätaggregat för att sätta i kablarna för diskar och grafik. Bor i Skelleftehamn Västerbotten

Av Ykalon
Skrivet av pzy:

Försökte ändra moderkortet men det står såhär "Gigabyte B650M D3HP AX - Finns inte tillräckligt många 3/4-pin fläkt headers", är det chassit som inte är kompatibelt?

Får den här också när jag försöker byta ramminne till det ni föreslog "Gigabyte B650M D3HP AX -

Hastigheten på internminnet överstiger moderkortets standardhastighet"

Tackar för svar

När du väljer minne är det en drop down meny "Tillåtna RAM Hastigheter" Välj alla hastigheter där. Skulle det vara så att minnet inte finns på moderkortets QVL lista så kommer Inet föreslå ett byte, det gjorde de med mig. Och om du tar ASUS på moderkort och grafikkort så får du gratis montering. Borde bli billigare i slutändan!

Av Ykalon
Skrivet av Akii123:

Om jag beställer samtliga delar från inet (förutom grafikkort) för att få monteringshjälp. Skulle det vara problem och bara klicka i grafikkortet efteråt?

Så gjorde jag själv eftersom 7800 XT var betydligt billigare på Netonnet vid tillfället. Nästan så jag ångrar mig för kort efter jag lagt ordern så erbjöd inet fri montering om man valde både grafikkort och moderkort från ASUS. Fördelen med att ta allt från Inet är att de säger till om nåt inte fungerar optimalt. Hade lagt till annat minne ursprungligen som visst inte var på Gigabyte's QVL lista.
https://www.inet.se/datorbygge/b1492542/mitt-bygge

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1492542/mitt-bygge

Av Ykalon
Skrivet av Akii123:

Hej!

Jag har läst runt lite här och kollat på förslag, därefter har jag byggt ihop något eget och undrar ifall det är good enough. Har allt runtomkring (skärm etc). Tanken är att spela lite allt möjligt, FPS och RPG/MMO, gammalt som nytt. Budgeten runt 15k ish.

https://komponentkoll.se/bild/jsSkW.png

Ser bra ut, men 7600X kommer utan kylare, så antingen lägga till en processorkylare, eller ta en 7600 utan x.

Av Ykalon
Skrivet av halvars90:

Känner mig iaf inte sugen att betala 15k för en dator utan "riktigt" grafikkort.
Men hur bra är denna datorn i jämförelse med min nuvarande med i7-6850K och GTX1080 ? Min PC är nu 8 år gammal (snart) och fungerar fortfarande bra med moderna spel (om än låga inställningar).

Betydligt bättre än tidigare grafikkortslösa datorer. https://www.youtube.com/watch?v=8W-bohOHpEc

Av Ykalon

Kan tänka mig att en APU räcker för typ Sims 4, World of Warcraft, Planet Crafter och liknande spel. Men inte till Starfield 1440P High.

Av Ykalon
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det är bra och denna böteslapp bör även höjas om de fortsätter.

Google i sin tur har också problem. Om man vill använda youtube så har man 2st val, antaligen betala för tjänsten eller adblocker. Det tredje alternativet se på all reklam finns inte för oss youtube stortittare.

Om man väljer alternativet med att betala för tjänsten så får man youtube music på köper. Varvid många då väljer youtube music framför de andra alternativen som de får betala "extra för" när de redan betalar för youtube.

Spotify har också reklam om man inte betalar.

Av Ykalon

Jag chansade vilt och fick iallafall ett rätt..

Av Ykalon
Skrivet av nu1mlock:

Jaså? Ja, då håller jag verkligen med om att det är dåligt! Det går inte att sideloada appen?

Det går att se via valfri webbrowser på android också.

Av Ykalon
Skrivet av Selo:

En annan sak som webhallen var bra på innan var förbokning av fysiska spel, främst mmorpgs.
Köpte SWToR, Lotro, DaoC på Webhallen och fick dem alltid en dag eller två innan de lanserades. Mina utländska polare var avis
En del av oss gillar fortfarande fysiska kopior av vissa spel

Nuförtiden så är de dyrare än alla andra på hårdvara, har inte bättre service, och inte bättre leveranstider.
Dessutom så är deras hemsida inte lika lättnavigerad och "clean" som tex Inet.
Inet är bara en vit sida med text och en enkel sidmeny.
På webhallen så möts man av en sida med enorma reklambilder på rekommenderade produkter och reaprodukter.
Ingen sidomeny och svårnavigerad meny i toppen.
Klickar man på datorkomponenter så möts man igen av enorma bilder på förvillande annonser.
Väldigt användarovänlig för nybörjare, ingen "bygg din dator" eller liknande.

Skulle gissa att de flesta är som mig och inte ens har en optisk enhet, så fysiska spel funkar inte så bra.

Av Ykalon
Skrivet av DennisOlof:

Vad jag har läst så är anledningen till att lägga ner GSM, 2G och 3G att få personer använder det. Problemet är också att det drar ström och är KRETS-baserad telefoni. När man går över helt till 4G där VoLTE gäller blir det i stort sett som IP-Telefoni, det behöver inte innebära att det blir bättre för kunderna men man sparar en hel del i ström och kan samtidigt fortsätta att bygga ut med flera master, använda flera frekvensband och annat.

Egentligen borde staten gå in med pengar som det är nu och satsa på att montera upp flera mobilmaster, det är uppenbart när man åker ut i landet utanför större och mindre städer att mottagningen är mycket dålig. Å andra sidan om man har fiber och Internet hemma fast man bor på landsbygd så kan man numera köra med WiFi-samtal i din smartphone, fungerar utmärkt. Åtminstone kan man då ha bra mottagning på telefonen i hemmet (som hem-telefoni).

Tills koppar-nätet stängs av.

Av Ykalon
Skrivet av macjolo:

Blir litet fundersam på hur inköp på ICA, valfri bensinstation eller Systembolaget skulle övervakas mer om man använder ett digitalt ID-kort? (som en del verkar skriva om). Har aldrig behövt visa ID-kort för att handla mat på ICA. Dessutom var det säkert 25+ år sen jag behövde göra det på Systemet. Övervakningen har dom redan på plats, vare sig du har fysiska eller digitala ID-handlingar.

Har precis i dagarna ansökt om nationellt ID-kort. Har giltigt pass, men det går ut om 1½ år, om jag minns rätt. Vill se till att alltid ha minst 1 fysisk variant av ID-handling. Har hört tillräckligt många skräckhistorier om hur eländigt det blir om man står där och skall hämta ut ett nytt och alla gamla har gått ut. Har även körkort, men som tongångarna går verkar det som att det skall sluta gälla som ID-handling "snart". Bra att vara förberedd.

Kommer säkert skaffa den digitala varianten, men kanske avvaktar lite tills det går att använda på fler ställen.

Jo, om man inte har ett giltigt ID eller pass när man ska förnya det så måste man släpa med sig någon som kan intyga att du är du.. Gjort så en gång, sen dess så ser jag till att förnya det någon månad innan det går ut.

Av Ykalon
Skrivet av Snubb1:

Om ni får svartvit bild så har ert nationella ID några år på nacken, alla med nyare nationella ID bör få bild i färg.

Kan bekräfta. Har nationellt ID och mitt BankID-kort är i färg.