Inlägg

Inlägg som Feist har skrivit i forumet
Av Feist

Nej, inte kollat. Under senare år så ha min "cost/benefit kalkyl" förändrats rätt ordentligt med film/serier. Numera känns det som risken att helt kasta bort sin tid, eller ännu värre, utsättas för irritation & avsmak, oftast överstiger chansen att bli underhållen & nöjd med det man ser.

Tittar mest "retro" dom senaste åren

Av Feist

Missade frågan om "Doctor Who", har aldrig någonsin sett den serien men....."Sonic Screwdriver" låter super-bekant, som någonting jag hört eller läst en massa gånger tidigare. Var därför nästan säker på att det var en "Star Trek" grunka. Osis.....

Av Feist

The 8-bit Guy, postade nyligen en ny video om 6502 processorn, med intervju av en av orginalskaparna, var riktigt kul:

Av Feist

"Möjligheten att välja vilka nyhetskanaler, influerare och folk som vi följer.....det vi känner, tycker och gillar att se"

Ummm...det känns inte riktigt som det som sägs, stämmer med rubriken att vi känner oss "isolerade". Tycker mer att det utifrån citatet låter som vi känner oss "skyddade" eller "trygga" eller något i den stilen.

Av Feist

1 slarvfel med UMD, klickande en sekund för sent att det ju var så som psp-formatet hette. Blev också smått konfunderad över att "fel format vann" i videobandspelar-kriget....var V2000 den rätta vinnaren enl. SweC. ?

Av Feist
Skrivet av ipac:

Situationen är annorlunda eftersom Nintendo, förutom att de knappast söker förebilder då de redan är Japans rikaste företag i cash, inte är i direkt behov (till skillnad från Sony) att söka vägar att uppnå större marginaler.

Ok! Med andra ord så är det mest en fråga om att de inte har skäl till att göra det, snarare än att de har skäl som talar emot det. I så fall, kunde man ju spekulera att det här emulerings bryderiet, kanske kunde bli skälet som får dom att ändra inställning i frågan? (åtminstone om det blir rättssak & domstolen inte dömer till deras fördel)

Av Feist

Är inte precis insatt i det hela, då jag (nästan) aldrig spelat Nintendo spel. Fast det hela låter ju rätt absurt om det är som jag får intrycket av; att svaret på frågan "Hur man bäst spelar Nintendo-spel" är: "På nästan all möjlig hårdvara...utom deras egen".

Man tycker dom lätt kunde använda Sony som förebild. Så vitt jag förstår, så har dom tjänat storkovan genom att släppa på exklusiviteten och släppa sina spel även till PC. Vet inte om det finns några faktorer som gör Nintendos situation annorlunda?

Av Feist
Skrivet av Xverminator:

Jag har kvar min Gravis Gamepad

Lol, samma här! Det var den sista handkontrollen jag någonsin köpte och tillsammans med "Wico RedBall-Joystick", så var det en av dom två fall där jag var allra mest nöjd med inköpet.

Av Feist

Synd för de anställda så klart. Fast ingen personlig saknad direkt. Försökte minnas vad jag köpt där genom tiderna....:

* Batteri till äldre videokamera
* Asus eee901 netbook
* Koss hörlurar
* Schweizerkniv i nyckelrings storlek.

Tror det är allt. Sista inköpet var nog netbooken när det begavs.

Av Feist

Kan säkert vara bra och praktiskt! Fast under dom 7 år jag använt Linux minns jag faktiskt inte om systemet någonsin kraschat för mig. Tror det nästan uteslutande varit något spel i steam som kraschat tillbaka till desktop nån gång då & då.

Av Feist
Skrivet av Sarato:

Vilket Gabriel Knight är det bästa då? Har trots allt aldrig spelat dem men alltid varit sugen på dem då temat är otroligt spännande.

Lol, en svår fråga för mig. Ettan är mycket bra och är också det enda spelet i trilogin som fått en remake för några år sen. Det är klassisk 2D point & click med en riktigt intressant story om mord som begåtts med ett "voodoo tema" och utspelas i New Orleans. Orginalversionen har också både "Mark Hamil" & "Tim Curry" som röstskådisar.

2:an är ett av de få riktigt bra FMV-spelen, som visade vilken potential det trots allt fanns med "Full Motion Video". Lite lättare än ettan men också enklare att leva sig in i med riktiga skådespelare. Handlingen utspelar sig i Tyskland och kretsar kring dödsoffer från "misstänkta varg attacker".

3:an övergick till 3D grafik och är (i min mening) det som åldras sämst, då gammal blockig 3D ser rätt trist ut idag. Handlingen utspelas nu i Frankrike och kretsar kring dels religiös historik (lite Dan Brown vibbar) samt offer med blodförlust. Välskrivet, fast inte lika mycket min smak som de två tidigare titlarna.

Om jag måste välja, så blir det nog ettan. Fast 2 & 3:an har sin egen charm, mycket en smaksak vilket som är bäst. Då alla 3 är skickligt författade, har utmanande & intressanta pussel och bjuder på en unik upplevelse i respektive 2D/FMV/3D.

Av Feist

Har alltid varit en genré som legat mig varmt om hjärtat. Tror jag spelat igenom nästan allt från Sierra & Lucasarts när det begavs.

Några av mina point & click favoriter, är bl.a. 4 spelserier: "Gabriel Knight" serien som var innovativ och mycket välskriven. "Tex Murphy" serien med sin mysiga Cyberpunk Detective Noir-känsla, "Lost Files of Sherlock Homes 1 & 2" och "The Longest Journey" serien.

Naturligtvis många, många andra omtyckta titlar men dom ovanstående sticker ut lite extra för mig.

Av Feist

Sist jag köpte ett spel till fullpris....bör ha varit antingen "Dragon Age: Origins" eller "The Witcher 2: Assassin of Kings" vilket av dom som nu släpptes senare. Sen dess är nog det enda jag inte specifikt köpt på rea, vissa "early access" titlar, fast dom har ju nästan alltid ett nedsatt pris i vilket fall.

Det känns liksom bara som "pengar bortpolade i toan" när en titel ändå sänks med 40-80% inom ett år eller så. Undantaget, är väl bara om jag specifikt önskar stödja en viss utvecklare, vilket nästan alltid handlar om någon liten indie-studio.

Av Feist

Ryzen 5 1600 -> Ryzen 5 5600X. Billig och bra uppgradering som gav märkbar effekt.
Visst ja, köpte en 2TB Kingston Nvme SSD också. Mycket nöjd med den också.

Grafikkort......mitt GTX1060 tuffar vidare, finns inget jag vill uppgradera till för ett pris jag kan acceptera.

Av Feist

Colony Ship: A Post-Earth Role Playing Game.

Rpg som utspelas på ett "generations skepp" som transporterar framtida kolonister till en ny värld. Mitt i resan avslöjar sonder att världen redan har intelligent liv och strider bryter ut på skeppet som splittrar besättningen i faktioner.

Mycket bättre spel än väntat....hade blygsamma förhoppningar på en liten studio som jag ville stödja men det visade sig att detaljrikedomen var stor, massvis att utforska, karaktärsbyggandet omfattande, grafiken mycket tilltalande och både "gameplay" och "story" håller mycket hög klass.

Av Feist

Bara moderkortet som lyser. Jag hade stängt av det men det slogs på av sig själv efter en bios-uppdatering. Lol, har tänkt flera gånger på att stänga av det igen...sen i somras.

Det lyser av min rena lathet.

Av Feist
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag tycker mycket ny teknik idag är knappt märkbar bättre än ens gamla, men de kostar väldigt mycket mer än vad man gav för ens gamla när de var nya. Därav förespår jag att folk kan komma avvakta med att byta ut teknik, de kommer dock fortfarande köpa helt nya saker.

Känner själv mycket av det där. I synnerhet på grafik-sidan, när man själv har upplevt övergången från "Vic-20 grafik" till "C-64 grafik" till "Amiga grafik". Samt på PC-sidan, övergången från CGA till EGA till VGA till S-VGA. Höjningarna i upplösning från 640x480 till 800x600 till 1024x768. Då kände man verkligen av varje ny teknisk generation, som något som gjorde stor skillnad för en själv framför datorskärmen.

Idag...känns den grafiska utvecklingen mera som "utveckling för utvecklingens egen skull". Inte längre för att konsumenterna ska få något dramatiskt värde av att uppgradera. Lol...lite som teknikföretagen i "maskopi" med bl.a. spelutvecklarna för att vi hela tiden ska köpa "Nytt & Dyrare"...trots att vi inte får någon eg höjning av själva "användarupplevelsen".

Tja, så upplever åtminstone jag det hela.

Av Feist

Nej...jag har naturligtvis appen kvar på gamla cd-skivor och hårddiskar i garderob & lådor. Fast det var många år sen jag såg något personligt behov/nytta av zip/rar funktioner.

Nu mera blir det bara något sällsynt uppackande av zip-fil från nätet kanske...2-3 gånger om året och rar-filer det är nog bara om jag skulle börja utforska mina gamla lager med cd/dvd och packa upp något på dom. (ännu mer sällsynt)

Av Feist

Resident Evil 3 (remake)
Cyberpunk 2077
Black Geyser- Couriers of Darkness
Dying Light 2
Days Gone
Unusual Findings
Resident Evil: Village
The Chronicles of Myrtana: Archolos
The Bard's Tale Trilogy

Tror jag är allt jag spelat igenom i år.

Av Feist

Köpte nytt mobo och Ryzen 5 1600 under 2017, uppgraderade till Ryzen 5 5600X under 2022, så nu känns det som jag klarar mig rätt bra i ett par år till. AM4 ftw!