Inlägg

Inlägg som Jallle har skrivit i forumet
Av Jallle

Uppblåsbar stand up paddleboard Aqua Marina.
Billigaste jag sett och köpte två.
999 kr.
https://www.rusta.com/se/sv/uppblasbar-stand-up-paddleboard-a...

Av Jallle

75 + frakt demons souls

Av Jallle

75 + frakt elden ring

Av Jallle

Kan ge ett bud på 400

Av Jallle

Webhallen kör ett ganska bra pris på denna gissar jag:
Xiaomi Mi Electric Scooter Essential 2490 kr
https://www.webhallen.com/se/product/322890-Xiaomi-Mi-Electri...

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5429611

Av Jallle

Har två spel. Lego movie 2 och London OS 2020. Annars är det allt som följer med vid nyköp minus lådan.

Av Jallle

Jag har ett switch version 2 i bra skick. Kan tänka mig att byta men bor dessvärre i Norrtälje

Av Jallle
Av Jallle
Skrivet av twit:

Har du köpt den i andra hand är Konsumentköplagen (KKöpL) över huvud taget inte tillämplig för dig, och du har därmed ingen lagstadgad reklamationsrätt gentemot återförsäljare eller tillverkare utan får förlita dig på deras garantivillkor. Du kan också reklamera till personen du köpte varan av, men då är det Köplagen som gäller vilken (till skillnad från KKöpL som ger fördel åt privatpersonen som köpt varan) jämställer båda parter och det är betydligt mycket svårare att som köpare få igenom en reklamation.

Alternativt då om den ursprungliga köparen sköter reklamationen gentemot butiken.

Bevisbördan vad gäller KKöpL är väldigt lågt ställd på en köpare. I princip räcker det att man använt varan enligt medföljande skötselanvisning och att den inte visar tecken på yttre åverkan. Då ligger det på säljaren att visa att felet inte är ursprungligt, vilket i sammanhanget kommer vara närmast omöjligt med tanke på att det rör sig om ett välomskrivet och utbrett fel.

Okej. Jag får höra med honom jag köpte den av i så fall. Tack för hjälpen :).

Av Jallle
Skrivet av twit:

Det där är ren smörja från butiken. Sony har alltid varit smidiga med konsumenträttsliga ärenden, så det är butiken som är det primära problemet här, inte Sony. Det kan exempelvis vara så att de gråimporterat eller av annan anledning inte har något avtal med en svensk distributör.

ARNs värdegräns för hemelektronik ligger på 500:-, så förutsatt att kontrollen inte var billigare än så skulle jag absolut rekommendera en ARN-anmälan i detta fall. Det kommer ta några månader om inte butiken vänder direkt, men med gediget underlag om hur utbrett problemet är tvekar jag inte en sekund på att ARN beslutar till kundens fördel. Det är inte mycket arbete för en 500-peng, och det är också principiellt viktigt att butiker inte lyckas smita undan sitt lagstadgade ansvar.

Ett eventuellt problem kan vara att jag inte är ursprungliga ägaren utan köpte den av en person här i Norrtälje. Jag har dock kvittot och skulle den ursprungliga ägaren behövas är det inget problem. Nu har de inte ens kollat på kvittot hittills då det räcker med att den är för gammal.
Hur ska jag bevisa att felet är sen det köptes?

Skrivet av nu1mlock:

Har du själv kontaktat Sony?

Jag har kontaktat playstation-supporten två gånger. Första gången visste de inte vad reklamationsrätten var och lade på i örat på mig. Andra gången meddelade de att de inte kan hjälpa mig om kontrollen är över ett år gammal. Då är det enbart butiken jag köpte den av som eventuellt kan göra något. De rekommenderade mig att plocka isär kontrollen själv och göra rent då det oftast är det som är problemet.

Av Jallle

Jag var ner med kontrollen till Spel & Sånt återigen häromdagen men det var tvärstopp tyvärr. Är kontrollen över ett år går det inte att göra något, åtminstone inte på Spel & Sånt.
Om jag vill reklamera den måste jag bevisa att det varit drift på kontrollen när den köptes. Att dualsense är kända för att ha undermålig kvalité på sina spakar spelar ingen roll, inte heller att andra butiker byter kontrollen rakt av ifall man påpekar just detta.
De som jobbar i butiken hade själva trasiga dual sense som gått sönder strax efter två år och de hade inte heller kunnat göra något med dessa försvarade försvarade personalen det med. Det är dessutom en liten butik och de kan inte ge bort kontroller till alla som yrkar på reklamation. Det är helt stopp från Sony om kontrollen är över ett år och det blir därmed enbart en förlust för dom själva.
Jag kan helt enkelt rekommendera att inte köpa kontroller på Spel & Sånt då de inte kan göra något när de är över året gamla. Teknik är bättre att köpa på större butiker. Spel däremot spelar inte så stor roll var de köps ;).

Av Jallle
Skrivet av 27poke:

Kan vara värt att testa med sprej för att rengöra elektronik, spreja in i potentiometern och rör den fram och tillbaka. Om man inte är riktigt vass på att löda är det stor risk att göra sönder kontrollen, har själv gjort sönder några och lyckats modifiera några.

https://youtu.be/ZkJcOWaz1z8

Jag har faktiskt elektronikspray hemma och detta vore helt klart ett bra alternativ att testa på. Däremot borde jag först gå tillbaka till spel & sånt igen och försöka få dom att ta emot kontrollen. De var dock inte alls medgörliga sist men jag får hänvisa till det iller skriver.

Av Jallle

Jag har fått stick-drift på min röda dualsense. Rejäl drift dessutom bara sådär. Nu är kontrollen köpt i april för två år sedan och därmed ingen garanti. Jag var dock ner med den till Spel & Sånt där den är köpt, men de hänvisade till playstation-supporten. När jag ringde supporten visste de inte vad reklamationsrätten var och lade på i örat på mig.
Vad borde mitt nästa steg vara nu?

Av Jallle

Tack för alla svar och all hjälp. Jag skickar tillbaka den. Påbörjat en reklamation och borde inte vara några problem.

Av Jallle

Kan även nämna att det är ganska stora "fuktiga" fläckar på kretskortet dessutom men det kanske inte påverkar något.

https://drive.google.com/file/d/1vt8F_mBgDSiuE3TnN9KapcWR_9Gy...

Av Jallle
Skrivet av twit:

Det är alltså detta kort med radialfläkt? De brukar vara rejält tjorviga att byta.

Ja det är just det grafikkortet

Skrivet av hakd:

kolla så du inte har någon sladd i fläkten, annars skicka tillbaka det

Yes, det var det första jag kollade och ingen sladd låg emot. Helt klart nåt knas med fläkten.

Av Jallle
Skrivet av Snorlena:

Det är inte så att fläkten ligger emot något?

Tänker du inuti grafikkortet då?
Den låter som sagt bara jag snurrar på fläkten när jag håller i den.

Av Jallle

Grafikkortet tickar/knackar

Halloj.
Jag köpte nyligen ett Asus GeForce RTX 2080 Turbo HDMI 2xDP 8GB via blocket och det skickades via blocketpaket. Jag hämtade ut det idag och kopplade ur mitt 1070 för att uppgradera till detta 2080 istället.
Men när jag startar upp datorn knackar grafikkortet rejält. Jag gissar att nåt lager gått på den. Det verkar fungera i övrigt men knackandet är rätt rätt galet.

Min fråga: Är det lättfixat? Bara att beställa ny fläkt och byta ut?
Eller är det lika bra att skicka tillbaka kortet till säljaren? Jag har ju den möjligheten pga blocketpaket.
Fattar inte varför han sålde detta via blocketpaket när fläkten är paj utan att nämna det i beskrivningen. Nu var det inte suveränt packat i en lite väl liten låda dessutom men jag tvivlar på att ett lager skulle gå sönder i frakten.
Det låter om den bara genom att snurra på fläkten när den inte är igång med.

Lite besviken är jag. Det hade varit trevlig uppgradering.

Av Jallle

Det gick att få typ 20 % rabatt via till exempel benify förut men verkar inte fungera längre. Sony brukar dock köra kampanjer ett par gånger om året med 25 % rabatt. Har du inte bråttom kan du invänta en sådan.

Du köper ivf abonnemang på en av kontona, till exempel konto A.
Du sätter konto A som primärt konto på konto B:s konsol.
Därefter kan konto B ta del av Playstation Essential och alla spel konto A äger.
Däremot måste konto A ladda ner spelen via sitt konto på konto B:s konsol för att konto B ska kunna spela dom.
Konto A måste dock alltid vara online nu för att spela sina spel. Konto B kan spela offline.

Du får även tänka på att ålder spelar stor roll på kontona. Vill du att de ska kunna spela spel för äldre måste du ange en högre ålder på dom när kontona skapas har jag för mig.

Av Jallle

Runt 2500