Inlägg

Inlägg som Dex har skrivit i forumet
Av Dex

Digital Foundry är väldigt imponerade av det tekniska på Stellar Blade.

Av Dex
Skrivet av Bozzeta:

Sony appears to be encouraging developers to use graphics features like ray tracing more with the PS5 Pro, with games able to use a “Trinity Enhanced” (PS5 Pro Enhanced) label if they “provide significant enhancements.”
https://www.theverge.com/2024/4/15/24130716/sony-ps5-pro-spec...

Börjar nu mer tro att Xbox tänker lansera nästa generation straxt efter GTAVI-lanseringen.
Strategisk miss av Sony att släppa Pro.

Så länge Sony har den kraftfullaste enheten att spela GTA6 på releasen på och det är märkbar skillnad så skulle jag säga raka motsatsen. Då lär det vara jäkligt bra strategiskt av dom. GTA6 är något av det största spelsläppet någonsin och kan dom "slå på den stora trumman" med marknadsför att dom har det bästa stället att spela spelet på så lär dom sälja jäkligt många enheter bara på det.

Där är väl inget trovärdigt rykte som talar för att Xbox skulle ha nästa generations konsol redo runt releasen av GTA6? Eller har jag missat något?

Av Dex
Skrivet av Hembrygd:

Stark (maskulin) kvinna. Cringe humor, Tvångskvotering av skådisar i välbekanta rollmönster. Story får lägst prioritet. Som i de flesta andra filmer och serier. Inte ens Dune klarade sig undan.

Haha det är så kul och läsa såne här kommentarer på nätet dom senaste åren.

Hur är hon en maskulin kvinna? Den förstår jag inte alls....

Men framför allt är jag nyfiken på det där med "tvångskvotering". Alla dessa karaktärerna är nya för serien så hade varit väldigt intressant och höra hur det inte skulle vara "tvångskvotering" för nya karaktärer utan istället som du vill ha dom? Hur kan t.ex. en svart karaktär vara "icke-tvångskvotering" som du vill ha? Eller är det bara att det är inte är en vit man? Eller hur vill du ha?

Hade varit väldigt intressant och höra hur du hade tänkt dig alla dessa karaktärerna istället så det blir woke som du sa i en tidigare kommentar?

Av Dex
Skrivet av Smasher89:

Wow, inte bara att enda spelet som lirades ifjol som vart exklusivt nu kommer till pc (horizon forbidden west), inga nya titlar på ett år mitt i en generation vart inte nice, kanske läge att sälja ps5an.

Har aldrig förstått det tänket. Det släpps ju fortfarande många spel som är exklusiva till PS5. Som t.ex FF16, FF7Rebirth, Stellar Blade, Rise of the Ronin, Granblue Fantasy Relink osv osv.
Varför bryr sig gamers så mycket om det är 1:a party spel eller 3:e party spel? Så länge där kommer många bra spel så är det väl bara det som är intressant?

Av Dex
Skrivet av Squallie:

FFVII Rebirth är current-gen exklusivt, varför i helvete behöver man fortfarande klämma sig fram långsamt i trånga utrymmen osv som bara finns där för att dölja laddtider????

Fruktansvärt irriterande... är det för att spelet ska funka på en 20år gammal 5400rpm hdd sen när det släpps på PC eller vad är grejen?

Tycker grafiken inte var så imponerande tyvärr. Tråkigt att man knappt ser skillnad på många Ps4 och Ps5 spel.

Musiken gav mycket nostalgi och striderna var rätt coola med cloud och seph tillsammans.

Läste en artikel för ett tag sedan efter att en Naughty Dog director förklarade om just detta lite grann att det inte bara har med laddnignstider och göra utan att för att bland annat också göra så du inte kan gå tillbaka till tidigare område och för att lägga till stämning osv.

Kan läsa mer här: CBR artikel från Twitter

Av Dex

State of Play på onsdag klockan 23:00 svensk tid. Över 40 minuter med mer än 15 spel. Extra fokus på Stellar Blade och Rise of the Ronin

https://blog.playstation.com/tachyon/2024/01/85d17fa0b37c27df334...

PS Blog

Av Dex
Skrivet av Bozzeta:

Foamstars launches as a PlayStation Plus Monthly Game on Feb 6
https://blog.playstation.com/2024/01/16/foamstars-launches-as...

Microtransaktionsskräp.

Kul att det kommer till Playstation Plus! Av vad jag kan se av Previews hos IGN och andra ställen så verkar spelet faktiskt vara kul.
Ska bli kul att testa!

Av Dex

Månadens spel för Playstation Plus Essentials i Januari är släppt.

A Plague Tale: Requiem
Evil West
Nobody Saves the World

https://blog.playstation.com/tachyon/2023/12/f5d9e71820baa3944a1...

PS Blog

Av Dex
Skrivet av ZaInT:

Exakt, just därför tycker iallafall jag att detta är en helt annan liga än andra såna här hack/läckor. Svinigt som fan av Sony, det är kaffepengar för dem ändå.

Alltså förlåt, men det var väldigt "konstigt" sätt att se det på att det är svinigt av Sony.... Fattar inte alls hur du tänker här? Menar du på allvar att du tycker att man ska betala hackare när dom gör sånt här? Det om något hade ju varit riktigt dåligt. Finns ju inget som säger att dom inte hade släppt läckan ändå? Hade Sony kunnat garantera att det inte hade läckt hade dom kanske betalat det, men tvivlar på att där finns något trovärdigt överhuvudtaget med sådana här hacker grupper.

Kan verkligen förstå hur man tycker att det är någon annans fel än idioterna som gör intrång och snor alla sådana här uppgifter....

Sen håller jag med som andra har sagt också. Tycker det är riktigt dåligt att alla stora nyhetssidor rapporterar om detta. Det är ju precis vad hackarna vill. Dom är ju bara ute efter pengar och uppmärksamhet. Speciellt när man såg som IGN fördömer hackarna helt och hållet, men sen ändå ligger ut information från dom....
Kan köpa det lite mer om det är en person Insomniac som hade klantat sig och råka lägga ut information som dom inte skulle, men att belöna brottslingar så här tycker jag är riktigt dåligt av alla stora nyhetssidor runt om i världen.

Av Dex

Över 100 recensioner inne nu på Metacritic och det ligger på 91. Man kan nog lugnt säga att det är ett väldigt bra spel!

Metacritic

Av Dex

Ny beta för Playstation 5 rullar ut idag.

New PS5 system software beta features revealed:
🎮 Added accessibility features
🔈 Support for compatible @Dolby Atmos-enabled audio devices
🖥️ Social feature enhancements
💾 Larger-capacity M.2 SSD support
Mute PS5 beep sound. You can now mute or adjust the volume of the PS5’s beep sound when turning it on or off, or putting it in rest mode.

PS Blog

Av Dex
Skrivet av Libra-75:

Ah, nice. Får se om det blir att skaffa dom då. Frågan är ju bara vilka ockerpriser dom kommer att ta för dom?
Ja, det är helt klart ett roligt och underhållande spel. Sen gör det ju inget att det är snyggt och imponerande tekniskt.

Inte lätt att välja där, båda är bra enligt mitt tycke.

God of War Ragnarock kontrollern har jag för mig kostade 150kr mer än en vanlig, men skalen till konsolen lär ju säkert kosta minst 600kr

Av Dex
Skrivet av Libra-75:

Hade önskat att man kunde köpa skalet (sidorna) och handkontrollen löst, det hade jag kunna varit intresserad av, för dom är ganska snygga, tycker jag iallafall. Kommer att skaffa spelet, men är inte så sugen på att köpa en till konsol när jag redan har en fungerande.

Det är bekräftat att dom kommer sälja kontrollern och bara "face platsen" seperat också.

Källa

Av Dex
Skrivet av Bozzeta:

Inte en chans att jag köper playstation om de slutar med fysisk media.
De kan ta sina live service spel och köra upp dem.

Detta har inget med Playstation att göra. Det är ju spelutgivaren som inte vill släppa fysiskt skiva. Släpps inte fysiskt till Xbox eller PC heller. Sony släpper väl alla sina spel på skiva fortfarande?

Av Dex

God of War: Ragnaröck "review embargo" släpptes klockan 17:00 idag och just nu ligger det på 94 på Metacritic (FZ gav det 5/5).

Blev på något sätt ännu mer sugen på att spela det nu! Är så hypad!

https://www.metacritic.com/game/playstation-5/god-of-war-ragn...

https://www.fz.se/recension/291981-god-of-war-ragnarok

Av Dex
Skrivet av nu1mlock:

Jag citerade dig för att du skrev om att uppdateringen kommer idag. Min kommentar gällde avsaknaden av VRR i 1440p i uppdateringen och att det är dåligt att Sony.

Ah förlåt! Missade att du skrev VRR!

Ja det är konstigt att det inte kommer samtidigt nu. Dom stressar inte direkt..

Av Dex
Skrivet av nu1mlock:

Fortfarande inget VRR för 1440p trots att dom har haft all tid i världen på sig.

Hmm patchen kommer idag ju? Eller vad menar du?

Eller klagar du på att det har tagit tid? Det kan jag säkert hålla med om, men han frågade specifikt om när uppdateringen kommer.

Förstår inte riktigt din kommentar och varför du citerade mig

Av Dex
Skrivet av TotalF:

Har ett par spel installerade men det är uteslutande Ass.Creed Valhalla som konstant ger mig felmeddelandet i stil med "Failed to sync save due to data corruption" varje gång jag startar upp konsolen.

Upplever nån annan detsamma?

Also, ingen 6.0 firmware än så länge :/

Sony bekräftade precis att uppdateringen går live idag.

PS Blog

Av Dex
Skrivet av Michael1:

Man kan alltid hitta anledningar till att företag höjer sina priser. Två saker som sticker lite i mina ögon med detta, Sony höjer inte i USA samt att Nintendo och Xbox gått ut och sagt att man inte höjer priserna.

Att de inte höjer i USA har antagligen att göra med att man känner att man måste vara konkurrenskraftiga där för Xbox säljer bättre. Lite synd att de är så bekväma på den europeiska marknaden.

Har sett denna kommentaren på flera ställen nu att Xbox säljer bättre än PS5 i usa. Men när jag googlar så hittar jag endast siffror på att PS5 ligger före Xbox i USA. Där har varit några månader där Xbox säljer mer, men totalt så ligger PS5 före.
Var ser så många att Xbox säljer mer i USA?

Inte för att det har någon betydelse så klart, bara nyfiken

Av Dex
Skrivet av Lagerlöf:

Jobbar du på Sony eller?

Finns ingen anledning att förboka spel. Ännu mindre anledning att förboka en remake av en remaster som säljs för fullpris.

Om man vill ha dagen på release dagen så är det väl rätt så bra att förhandsboka eller?

Använder ofta sådana deals så jag uppskattar såna inlägg även om jag inte hade tänkt förhandsboka just detta spelet.