Inlägg

Inlägg som Lunatech har skrivit i forumet
Av Lunatech

Tabellen måste väl ha fel om i5:an? Skall väl vara totalt 14 cores och 20 threads, inte 24.

Av Lunatech

Kan inte uttala mig om E-Wheels men kan rekommendera en Xiaomi. Har en 1S nordic sedan förra året. 120 mil på mätaren och noll problem, endast behövt justera bromsarna. Kört den 4.5 km till jobbet i över ett år nu med uppehåll från mitten av november till april. Lite regnvåta gator gör ingenting, undvik vattenpölar så är det lugnt. Med mig som väger runt 90 räcker batteriet runt 20 km så jag kan köra två dagar utan att ladda.

Av Lunatech

Slurp heter min. Skaffar jag en till får den heta flämt, inspirerat av Kalle Anka-

Av Lunatech

Tittade egentligen på en elmoped men insåg att de 5 kilometer jag har till jobbet kan jag lika gärna köpa en elscooter som jag dessutom kan ta med mig på kollektivtrafiken och göra små utflykter med om jag känner för det.
Gillar tvåhjuligt helt enkelt, men har ingen lust att komma fram till jobbet svettig och eländig.

Av Lunatech
Skrivet av banantoft:

Hallå boys

Har haft en ny skärm på bevakning på Prisjakt och när den nu gått ner lite så tryckte jag på köpknappen. I samma stund slog det mig dock att mitt nuvarande kort (2070 super) inte kommer må så bra i kombination med skärmen (1440 ultrawide) så nu måste nytt kort också införskaffas 🙄

Har googlat runt lite och kommer med största sannolikhet inom kort kunna titulera mig som medlem i denna klubb 😄 Har fastnat för ett Asus Tuf 4080 som just nu finns för 15 500 på Amazon, https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7123739

Vill dock först kolla om det dels är någon här som har synpunkter på kortet i fråga, dels reda ut det där med den nya kabeln…
Det kan bli tight i mitt chassi (FD Define R6) även om tumstocken säger att det kommer funka. Har läst i denna tråd om en 90-graders adapter från Cabelmods och tänker att det är lika bra att köpa en sån. När jag ändå håller på kan jag lika gärna köpa en snyggare kabel från dem också. Här kan man välja mellan antingen 3 eller 4 PCI-e kontakter (https://store.cablemod.com/product/cablemod-e-series-pro-modm...) och den enda infon jag hittat om hur många mitt kort behöver är en random Reddit-tråd så känner mig inte helt säker på källan…

Är tre kontakter det vanligaste? Kan ju såklart vänta tills jag får kortet för att kolla kabeln som är inkluderad men börjar bli otålig nu och vill inte vänta några extra dagar 😝
Har förresten ett EVGA Supernova G3 850W.

Tack på förhand!

/ Danne

TUF-kortet använder 3 x 8-pin. Sitter själv med ett sådant och ett EVGA 750G2, inga som helst problem. Jag använde den medföljande 12V HWPWR-adaptern. Se till att den sitter i ordentligt bara.

Av Lunatech
Skrivet av Xverminator:

Ok.

Minns du vad ett 1070 kostade, det kanske var det som kostade 5000?

Det var ett tag sen nu

4300 gav jag för mitt i nådens år 2016...

Av Lunatech

Mitt TUF 4080 är helt OK vad gäller coilwhine i alla fall. Kan låta lite i menyer och laddskärmar där FPS:en drar iväg, men inget som stör mig.

Av Lunatech

Är väl inte jättestolt över homogubben på YT, men har inga planer på att någonsin lägga upp något. Så går det när man väljer nick utefter ett internt skämt med polare som man inte ens umgås med såhär 15 år senare

Av Lunatech

Sitter med ett ASUS TUF 4080 OC sedan någon månad, 16300 på Amazon. Levererar som det skall även om det hålls tillbaka lite av min 10600K. Sjukt nöjd med mitt gamla hederliga EVGA Supernova G2 750 som inte har några problem att driva kortet trots att det är 7 år snart.
Fick plats utan problem i ett 4000D Airflow. Har lite lätt coilwhine i exempelvis menyer, men begränsar man FPS till 144 försvinner det (kör 1440p).

Av Lunatech

Lenovo X13 Yoga. Bra maskin överlag men högtalarna är sjukt klena, klarar inte ens att överrösta en normal konversation. Och förstås avsaknaden av RJ45, men det gäller ju branschen i stort.

Av Lunatech

Nej, de har backat från kravet på betalning som andra redan påpekat. Det har avhandlats i den här tråden tidigare: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1664218-google-backar-...

Av Lunatech

Min fråga är snarare: hur f-n byter man tillbaks till ljust tema hos Expressen? Var inte alls förtjust i det mörka.

EDIT: Nvm, hittade det - under falafeln till vänster om start. Kvällen är räddad.

Av Lunatech

Jätteroligt ju! Bjussar på denna.

Av Lunatech
Skrivet av Naki:

Ni som valt, fick ni bekräftelse via mail också eller bara "tack för att du valt"-bilden som @alundstroem visade? Gick in för ett par dagar sedan och fick den och går jag in nu står det att jag valt men inget bekräftelsemail ännu.

Fick mail också:

Hello ,

Your Case #xxx for Google Workspace has been updated.

Case Subject: Switch back to GSuite Legacy free edition

Case Comment :
After reviewing the information you provided, we believe that you may be affected by a known issue: If you transitioned to Google Workspace after January 19, 2022 and used G Suite legacy free edition for personal use, identify as a non-business user. Here are some details about the issue:

Affected Product(s):
Admin Console

Status:
New

Description:
If you transitioned to Google Workspace after January 19, 2022 and used G Suite legacy free edition for personal use, identify as a non-business user.

Workaround:
There's no workaround available at this time, but we'll let you know if we learn of one.

Current update:
At 2022-05-16 15:00 UTC (1 day ago):
You are receiving this email because you have used the Support Assistant to opt-in to an alternative Workspace experience at no cost. This option is only available to customers who were previously on G Suite legacy free edition and are using Workspace for personal use.

This email serves as confirmation that you have opted-in and there is no further action needed at this time.

For next steps:

You can continue to enjoy your Google Workspace edition for no cost. You will not be billed for your Google Workspace account for the foreseeable future

Thank you!
Google Workspace Support

Please review your case and take any actions as requested. If you have any questions or require immediate assistance, please reply to this email to contact Google Workspace Support.

Thanks for choosing Google Workspace.
—The Google Team

Av Lunatech

Funkade fint för mig också. Har haft Legacy sedan 2012, uppgraderade till Business Starter för någon månad sedan. Följde instruktionerna i en Reddit-tråd och fick bekräftelse inom en minut. Jag fick behålla Business Starter men kommer inte få några fakturor.

Av Lunatech

Kalas med Rut och Knut har mina haft mycket roligt med under åren.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=106032

Av Lunatech

Räknas Sandy Bridge-E så är svaret ja. Dottern fick överta min 3820 för fem år sen och den rullar fortfarande på alldeles förträffligt. Ihop med ett 970 är den en duglig speldator, iaf för Sims4 som är det enda spel hon kör.
2699 spänn gick CPU:n på för snart tio år sedan, augusti 2012.

Av Lunatech

Nu var det ett tag sedan, men ett par saker jag minns: H470 chipset, 2666 RAM (dock med två moduler vilket är bra), chassifläktar av tveksam kvalité och nån downdraft-kylare av billigare modell. Brorsonen har varit nöjd med den hittils och för priset (13 k på mellandagsrea) tycker jag det var en vettig maskin.

Av Lunatech

Clas Ohlson har också, passade fint till mina fönster som är ca 10 år. https://www.clasohlson.com/se/Vridstång-till-persienn/p...

Av Lunatech

Brorsan köpte en Erazer 10700 med RTX 2080 åt sin grabb till jul. Det är standardkomponenter i den men lite snik med billigaste chipset o.s.v. Inga konstigheter.