Inlägg

Inlägg som SirSmeghead har skrivit i forumet
Av SirSmeghead
Skrivet av Sinery:

Jo, fick ABS fixad oss mekanikern och dom sa deras scanner fungerade.
Dom sa att nya billiga scanners ofta inte funkar med gamla bilar.

Den fungerade dock med en 2017 V70.

Då är det väl så helt enkelt, att scannern inte funkar med den årsmodellen av bil.
Själv har jag en KIWI 3 (https://www.maptunparts.se/matare-givare-plx-devices-esid/bil-till-iphone-android/92274/kiwi-3-android-apple-ios.html) som man kopplar mot mobilen och använder valfri app för OBD2 på iOS eller Android för felsökning osv. Den funkar med alla bilar jag testat (allt från min gamla avställda 2002 Saab 9-5 Aero, min 2009 Saab 9-5 BioPower, sambons 2015 Peugeot 208 & även arbetsbilen jag kör på jobbet, en VW Caddy från 2018).
Den OBD2-adaptern är dock betydligt dyrare (1245kr), men kan felsöka det mesta och även radera felkoder vid behov.

Av SirSmeghead
Skrivet av Sinery:

Alla säkringar var hela och den fungerade till en V60 2016.
Kan det vara så att den bara råkar vara inkompatibilitet med min bil?

Mer troligt att OBD2-porten inte funkar, OBD2 är ju en standard som ska funka som en standard.
Testa kör till en verkstad och be dom plugga in sin OBD2-scanner för att se om den får kontakt för att vara säker.
Om det inte funkar så är det mest troligt fel på porten.

Av SirSmeghead

Misstänker att antingen har någon säkring som har med OBD2 uttaget gått eller så är uttaget trasigt på något sätt. Enklast är väl att testa med en annan scanner, funkar inte den heller så är det snarare fel på uttaget eller så.

Av SirSmeghead

Det är väl klart att den borde ha bättre prestanda än M3 MacBook Air, det är ju en redan färdigutvecklad processor och produkt (där då processorn förmodligen varit klar i ett halvår eller mer).
Skulle en nyare utvecklad processor ha samma eller sämre prestanda skulle det ju vara riktigt uselt gjort av dom.

Av SirSmeghead

Har kollat videon och tycker den verkar riktigt intressant, men vilket lirkande att bygga den

Av SirSmeghead

Riktigt tråkigt faktiskt, hade gärna uppgraderat från mitt 7900 XTX om det funnits liknande prestanda men med betydligt snabbare RT, men tyvärr verkar ju inte fallet att vara så

Av SirSmeghead

Riktigt dåligt, speciellt då dom tidigare gått ut och sagt att dom måste bli mycket bättre just på RayTracing-prestanda.

Av SirSmeghead

Marty McFlyFi

Av SirSmeghead
Skrivet av speedb0at:

Värsta headsetet jag haft är a50 gen 4, värdelös mikrofon, firmware update var ett helvete, huvudkudden trillade av konstant. Skickade tillbaka efter några dagar.

De har iaf fixat micen, och ökat priset!

Måste varit ett riktigt Måndags-exemplar isåfall, mina a50 gen 4 har aldrig haft problem med firmware-uppdatering, kuddarna sitter där dom ska trots nästan daglig användning sedan jag köpte dom 2 år sedan. Och har inget att klaga på mikrofonen heller.

Av SirSmeghead

Med tanke på att du kan koppla 4 enheter till den samtidigt, Playstation, Xbox, PC OCH BlueTooth-enhet så skulle jag faktiskt säga att priset är någorlunda vettigt.
Inte många andra headsets som klarar 4 olika enheter samtidigt.
Har själv Astro A50 Gen 4 för PC/Xbox. Även om det är mycket bra så krävs det ju att man flyttar USB-kabeln som basenheten kopplas in med mellan dom enheterna man ska använda den till.
Att A50 X kan vara inkopplad till alla samtidigt utan att behöva flytta några kablar är guld värt tycker iaf jag.
Kan hända att jag uppgraderar framöver

Av SirSmeghead
Skrivet av JasBC:

Att grön bubbla i iMessage ska vara så eftertraktat. . . om man nu måste ha det får väl man väl köpa begagnad mac och trixxa med AirMessage eller vad det nu heter.

https://airmessage.org/

Du menar blå bubbla väl tror jag?
Grön bubbla = vanligt sms
Blå bubbla = iMessage.

Av SirSmeghead

Du nämner Picture-by-Picture i artikeln, så går det uppenbarligen att köra två inputs sida-vid-sida.
Var det några begränsningar i upplösning och uppdateringsfrekvens medan man använder två inputs samtidigt?

Av SirSmeghead
Skrivet av Gelantious:

Fäst vikter på locket så det stannar nere bättre och en tätningslist runtom öppningen.
Lägg hönsnät eller liknande i botten som 1-2 cm distans, även om där är dräneringshål så kan det samlas lite vatten där. Så ligger tidningen inte direkt mot bottnen.

Annars så satsa på ny låda helt enkelt. För det priset den kosta så är det tyvärr man får vad man betalar för.

Sen kan det också vara så att tidningen är blöt från brevbäraren. Hört från brevbärare att deras lådor/väskor är dåliga, speciellt med locken som ska skydda mot regn. Dom blåser upp hela tiden och det tar för mycket tid för att låsa det mellan stoppen så det blir som det blir...

Tvivlar på att det körs med något annat än bil (om han inte bor centralt i stad) så att tidningen är blöt från brevbäraren/tidningsbudet har nog ganska liten risk.
Det mesta morgontidningsutdelning körs med bilar och har oftast inget med PostNord att göra (så vida man inte bor alldeles för avsides och tidningarna har lagts ut på att delas ut med posten dagtid via PostNord istället).
Jag är själv tidningsbud i Piteå med omnejd, och ser ofta just dessa lådor stå vidöppna om det blåser mycket.
Personligen har jag och sambon bytt till en Flexbox-låda, specifikt då denna typen: https://flexbox.se/products/postlada-albertina. Inte hundra procent perfekt (hård blåst med regn har en tendens att leta sig in i minsta lilla springa så vida du inte har tätningslist/silikon i varenda jädra skarv/kant/springa/hål), men överlag supernöjd med lådan
Dock en bra bit dyrare än lådan som Beginner köpte.

Skrivet av lAvliden:

Tröttnade själv på den modellen för många år sedan.
Locket blåste ofta upp och stod kvar. Hålen i botten är ypperliga på att släppa in fukt också.

Jag bytte låda till en liknande denna https://www.biltema.se/fritid/tradgard/entre/brevlador/brevla...

Själv skulle jag svära över din brevlåda då , hatar dessa lådor med en smal springa under locket (värst är dom med välvt lock med en smal springa under).

Av SirSmeghead

Konstigt att RayTracing Low (med Pathtracing Low) har AMD 6800 XT, medan Medium och high inte ens nämner något av 7x00-seriens kort, för jag tror nog att 7900 XTX är betydligt snabbare än 6800 XT på RayTracing

Av SirSmeghead

Går ju alltid sälja vidare headsetet senare om du vill skaffa något fetare, men ett Pico 4 borde funka utmärkt som inkörsport

Av SirSmeghead

Crystal har högre PPD (42 som mest) tack vare att det följer med olika linser för olika FoV.
Aeron har 35 PPD.

Av SirSmeghead
Skrivet av oqvist:

Simon är väl betald av pimax för att marknadsföra deras produkter? Det är känslan jag fått iaf kan ha fel

De jämförelser jag sett så har varjo skarpare grafik men smalare fov vilket är en utmärkt kompromiss i min bok. Mycket pengar i vilket fall dock.

Simon?
Är Sebastian som har den kanalen iaf, men Aero och Crystal har mer eller mindre samma upplösning.
Aero har faktiskt lite lägre upplösning, 2880x2720 per öga när Crystal har 2880x2880.

Av SirSmeghead
Skrivet av Tully:

Är sugen på att köpa ett VR-headset men vet inte vilket jag ska köpa? Står mellan HTC Vive Pro 2 och Valve Index. Vill ha en så bra upplevelse som möjligt.

Vive Pro 2 har tyvärr rätt dåliga linser, löjligt liten sweet spot, dock rätt bra upplösning (sälja kunde jag aldrig se någon SDE när jag använde det).
Angående Varjo Aero som någon annan nämnde så är det väääldigt dyrt för det man får. Pimax Crystal som är runt hörnet just nu erbjuder samma upplösning fast ännu bättre skärpa osv för billigare pris.
Dock kan man behöva vänta ett tag för släppet på den.
Finns dock flera videos på MRTVs YT-kanal om hur den är då Sebastian som startade den kanalen fick besöka Pimax huvudkontor i Shanghai för rejält testande med 4090 och vore det inte för att jag själv har en Pimax 8KX med sin 160 graders FoV då skulle jag nog köpt en Crystal (men vill inte gå ner i FoV så).

Av SirSmeghead

Haha, Dubbelmoral! ja xD

Av SirSmeghead
Skrivet av Gurrrra:

För dom allra allra flesta så lät musiken sämre just eftersom dom inte hade såna där manicker, o för dom få som hade det så lät det väl ungefär lika bra som för ALLA som hade Mac, o det eftersom Macmusiken var baserade på ett trackerformat istället för MIDI o alltså hade sampleserna inbyggda.
Oavsett är detta ett sidorspår vi inte direkt behöver diskutera om fram o tillbaka hur mycket som helst, så vi lämnar där.

Även på Mac använde många spel Midi-formatet, men instrument-samples för Midi fanns inbyggda i QuickTime (inte i speciellt hög kvalitet, men det lät ändå som dom riktiga instrumenten), gick därmed även skicka vidare musiken till Roland SC-55 och liknande enheter (jag gjorde själv det via farsans sån enhet, han jobbade på Musikhögskolan i Piteå som Musikteori-lärare och även komponerade musik så hade tillgång till sånna enheter via jobbet).