Inlägg

Inlägg som NatureBoyyy har skrivit i forumet
Av NatureBoyyy
Skrivet av EntropyQ3:

Men då är det i gengäld väldigt skönt att kunna impulsköpa och dra ner ett 80GB spel så att man kan testköra det omgående, och inte imorgon eftermiddag efter jobbet! 😀

Om det är värt pengarna skall jag låta vara osagt.

Haha förstår men på 500 tar det typ vad 20-25 minuter att tanka hem ett 80GB spel, jag tar en promenad med hunden, hänger en tvätt eller diskar så är det klart när jag kommer tillbaka 😅 Men absolut 1000 hade varit gött med men har aldrig känt att mitt 500 gör att jag behöver vänta så mycket

Av NatureBoyyy

Har telenor 500/500 125 kr i månaden, räcker gott och väl för mig och frugan.
Enda gången man maxar linan är när man köpt något spel och ska ladda hem

Av NatureBoyyy

Det kunde man ju räkna ut med röva, priserna ökar, utbudet blir sämre och fler tjänster, tro f*n folk laddar hem sina favoritserier ifrån all dem olika, själv har jag tur då typ alla mina favoriter finns på prime som jag tycker är prisvärd.

Av NatureBoyyy
Skrivet av Q4Rspwn:

Med tanke på att tråden fortfarande är aktiv, TS fortfarande nämns och denna typ av desinformation fortfarande är mainstream tycker jag det är värt att påpeka att nej, man dör inte av att köra snabb hoj Bättre att köpa det man vill ha och montera strypningar om man är osäker.

Håller med i sak helt ärligt. Däremot hade jag av ekonomiska skäl börjat med en mindre typ 600a för att se om jag ens trivdes med en sporthoj från början. Men det är en annan femma. Ägde en bmw k1200s det är inte en sporthoj men åt det sportigare hållet, men gillade inte framåtlutet pga den bara var bekväm över 160 knyck. Men med det sagt så köper man det man vill men man får ju inse sina begränsingar tills man lär sig köra sin hoj.

Av NatureBoyyy
Skrivet av BrottOchStraff:

Hoppar in i tråden. Kan ingenting om motorcyklar. Hade moped som ungdom och kör mkt mountainbike.

Skulle vilja ha en nybörjar-vänlig hoj som fortfarande är lite rolig att köra.
Några kriterier:
* hyfsat modern teknik när det kommer till säkerhet (vad det nu kan va, typ ABS, antispinnsystem?)
* bekväm att köra - jag vill inte ha en sport hoj där jag typ ligger ner framåtlutad - men kanske inte heller sitta helt upptakt då lär man ju få jordens vindmotånd rätt i ansiktet.
* bra för långa resor - mitt mål är inte att åka till Ica utan mer göra lite längre resor typ 30-60mil sträckor
* billig i drift när det kommer till service och bränsle
* inte retro design - tex Harleys passar inte min smak av de jag sett ute på gatan

Vart börjar jag?

Jag hade kikat på de mindre touring/äventyrshojarna.
Exempelvis multistrada v2 eller 950
Triumph tiger (de mindre),
Yamaha tracer 700/7 900/9.
Kawasaki versys 650/1000.
ktm 790 adventure

Det finns ju dem hojarna som är "nakna" som yamaha tracer finns ju mt istället då har den ingen kåpa i fram, ska du åka långt kan det bli jobbigt pga hur du sitter upprätt med vinblåsten, men en ruta kan även orsaka turbulens och skapa vissa oljud.
Så där får man testa sig fram.

Generellt är ju tyska och italienska märken dyrare i service och underhåll, men tycker det helt ärligt är lite hugget som stucket.
dyrt oavaset..

Jag har ägt bmws med och provkört många, även om gs är en bra hoj tycker jag den personligen är ofanligt tråkig, inget kul som händer. Men det är min ås

Jag har köpt samtliga mina hojar på ren känsla av vad jag tycker är roligt, kul,bekvämt och praktiskt, just nu en multistrada 1260 som för mig är fantastisk.
Men mellan 600-800 kubik för äventyr/touring är en bra bas att leta efter för dina krav. Lycka till

Skrivet av Q4Rspwn:

Jag började på en Fireblade 900 och lever än, kör nu ännu vassare grejer. Verkar vara en populär internetsanning att gasen inte är steglös på motorcyklar utan antingen är av eller på. Har man tillräcklig IQ att ta körkort är det inte så svårt att förstå att mer gas ökar hastigheten.

TS verkar ha det gott ställt så jag kan bara rekommendera en modern sporthoj. Vid sämre ekonomi kan en 90-talare vara bättre, kolla på ZX12 eller RF900R kanske. Försäkring som veteran (25+) blir runt 1500 kr/år med alla tillägg och då har man ändå runt 150hk under locket. Räcker långt, speciellt om man kan skruva och sätta dit turbo.

Tänkte du på att du svara på en 6 år gammal kommentar va? Gissar på att ts redan köpt en hoj vid det här laget och kört några år

Av NatureBoyyy

Jag brukar ofta dra upp svårighetsgraden något steg för att få det utmanade, många spel idag är ju generellt väldigt lätta.
Men håller med om att det är ofta känns svårt att vara ond, kanske pga det går emot sina egna värderingar?
Kotor 2 är ett jag spelat som badguy flest gånger annars brukar det vara neutralt/god det slutar på.

Tänker på denna VLDL videon haha

https://www.youtube.com/watch?v=KdD7aLrDtBo&ab_channel=VivaLa...

Av NatureBoyyy

Skulle ut och åka i lördags, hittade en rejäl skruv i bakdäcket som de inte ville laga, men firman hade ett begagnat Pilot road 4 de bytte till för ett schysst pris, (mer mönster än mitt scorpion). Sneglat lite på michelin ändå så nu kan jag testa det lite innan jag bestämmer mig. De två hojar jag haft efter jag gjorde av mig första hojen betar av däck rätt snabbt, inge aning varför Kört både Pirelli och Michelin och dunlop. Får se vad jag väljer här näst om det blir till nästa säsong eller om man faktiskt får ut några fler mil i år

Av NatureBoyyy

Klippte till AC Valhalla med seasonpass för typ 100 spänn, gillar det även om det inte är så mycket assassins creed längre, kul rpg däremot med mycket vapen och skills! Har väl fått in 30-40 timmar totalt lär nog ta 5 dubbla innan jag är relativt nöjd, får hoppas jag kommer vidare med storyn. I Witcher 3 hade jag nog 120 timmar innan jag gjorde klart mainstory i spelet, innan man gick vidare till dlc. Nu blev man sugen på det med..

Av NatureBoyyy

Hållt mig stabilt nu mellan 85-87 kg sedan efter tävlingen, ätit en del "skit". Det var nog mest något undermedvetet som tyckte man skulle äta det efter, var ju inte ens så gott. Så det har jag struntat i det, äter hellre mer mat. Får se om jag ska göra mig ett försök att klippa en viktklass till men kan bli riktigt tufft, kommer nog behöva tappa en del muskler då med vilket jag inte vill. Slimma ner fettet och biffa till sig lite får nog den långsiktiga planen bli.

Har gått tillbaka till typ samma rutiner som inför tävlingen, nu får jag dock nästan kämpa lite med att äta mer. Hamnar nästan på underskott dagligen med frukost,lunch och middag hamnar på runt 1600 kalorier(ish). Kompenserar på helgerna dock när vi inte kör matlåda, men ett långsiktigt arbete skulle jag säger är det som alltid vinner. Nu är vi lite off topic men två av två jag känner som gjort gastric bypass är idag större än innan pga de trodde de kunde äta som förut. Beteendet är exakt detsamma inget ändrat där.
Maten är ju verkligen prio 1 för att gå ner i vikt, träna sig ner i vikt är svårt som fan och kräver oerhörda mängder.
En tanke typ två klassiska ostmackor är runt 400 kcal, enligt min klocka och lite research motsvarar det TYP ett rätt hårt gympass på 1 timme. Sedan hjälper ju träningen med mycket annat i livet. Men fakta kvarstår, att ändra kosten kommer alltid triumpha att träna när man vill gå ner eller uppvikt, men vill man bli mer vältränad osv är ju träningen det ändra.

Av NatureBoyyy

Blir att säga upp, 1080 för "standard" trots livstidsdealen. Tråkigt men alla jättarna driver en mer till att fundera på torrenting igen..

Av NatureBoyyy

På mitt förra jobb strax innan pandemin fick jag en lång utfrågan när jag frågade om jag fick jobba hemma 1 dag (alltså en engångshändelse inte rutin), var väldigt många frågor, tidigare chef hade inga problem när man behövde ta det.
Sedan kom pandemin, alla skulle jobba hemma, VDn och ägaren av företaget såg att lönsamheten och produktiviteten ökade när folk började jobba hemma. Minns inte om de gick ut med det sedan hösten 2022 eller våren 2023 att de stänger ner alla sina kontor bortsett från två där supporcenter fanns på Malta och filiperna. De gav dessutom ett årligt bidrag för att "bygga" sitt hemmakontor.

Numera jobbar jag 99% hemma, sitter mycket i kundmöten, bokad 75% av min tid, enda skillnaden när vi ses på kontoret ibland är att alla sitter med olika grejer och lurarna på i möten i samma rum. Ingen skillnad, så att jag slipper 90 minuter pendling om dagen och kan sova ungefär 90 minuter mer varje dag har gjort mig så mycket piggare i livet. Att slippa sjuka kollegor som vägrar vara hemma är gött med.

Sedan renoverade nuvarande jobbet kontoret, det finns inte ens plats till 60% av alla.

Vi är olika hur vi fungerar, att hela min grupp sitter över hela sverige gör ju ändå att det är minimal skillnad att vara hemma och jobba.

Av NatureBoyyy
Skrivet av Roger W:

Lirar Jagged Alliance 3.
Tog en stund att komma in i det men tycker det är helt ok nu!
(Spelade ettan en hel del för många många år sen)
15+ timmar in och det finns ju massor kvar på kartan! Får se om man har uthållighet att köra den här i mål...

Tycker det är riktigt kul, inte spelat något av dem andra, jag kom inte igenom åkte mest runt och gjorde uppdrag och låste upp massa grejer. Men gillar mekaniken, svag för den typ av turnbased!

Av NatureBoyyy

Bara vissa filmer, köper 4k filmer ibland är ju framförallt HDR som ger störst skillnad, vissa rullar har ju riktigt bra remaster vissa sådär.

Av NatureBoyyy

Så länge jag har stabilt över 60 så är jag nöjd, dippar det under försöker jag exprimentera så det blir över. Kör 3440x1440 120hz skärm, jag är väl en av mupparna där ute som oftast bara sätter framelimit på 99% av alla spel för att gpu ska gå svalare och tystare

Men jag spelar generellt rpg spel eller strategi där inte maximal fps gör någon direkt skillnad. (För mig iallfall).

Av NatureBoyyy

Baldurs gate är ju kul som fan, Red dead redemption 2 är två sådär på rak arm.

Av NatureBoyyy

Inne på fjärde och sista veckan på min nedgång för att komma in i en ny viktklass.
Det har varit tufft att ligga på ca 1500 kalorier samtidigt som man har 6 pass i veckan att köra. Men faktiskt fungerat bra, inga cheatmeals eller liknande, för mig bryter de syftet med allt. Däremot att ta några extra potatisklyftor eller en extra proteinshake när det verkligen behövts påfyllning är skönt, vi snackar 100-150 kalorier en gång varannanvecka. Lyckats öka lite i styrka med på gymmet även om det gått lite trögare under nedgången, det är enbart min kompleterande träning, brasse jiujutsun är huvudträningen.
Från ca 91.5 till 86 kvällsvikt, är ju vätska och mat där i, morgonvikt runt 85.
Blir perfekt att ligga på +- med maten nästa vecka precis innan tävling så kroppen får återhämta sig ordentligt.

För mig är nycklen att vara konsekvent i både mat och träning, bara för man sovit dåligt eller haft en dålig dag gör det inte saken bättre att skita i det, trycka en påse chips etc. Att däremot börja med att exempelvis få rutin på träningen är ju viktig, sedan kan man lägga på maten osv. Folk som gör allt samtidigt klarar ofta en korttid och sedan har de "bränt ut sig".
Att göra förändringarna i livet på riktigt är nycklen, att verkligen vilja göra det, när frun ätit chips osv, eller när jag var ute med jobbet,har jag inte ätit några chips ingen öl, ingen dessert osv. Det är under en korttid jag gör detta och att då "fuska" kommer vara göra det värre för mig. Att psykiskt stå emot allt för att man vill något annat har känts jävligt bra.
Hade en 8 veckor streak där alla passen jag gick på varje pass jag bestämt, för två veckor sen fick jag ta en extra vilodag, kroppen sade enough och hade börjat dra på mig mindre skador, efter två raka vilodagar var jag tillbaka och med ny energi. Ingen fuskande med kosten under de dagarna dock. Sedan ska man självklart leva och äta gott, men för mig känns det värt att offra det en korttid för att nå reslutaten, det goda finns kvar efter sitt mål med

Lycka till där ute med era mål, att göra förändringar är j*vligt svårt, att inte falla tillbaka, men det går!

Av NatureBoyyy

Alla affärer jag har gjort här, både köp och sälj så betalar man först sedan skickas produkten. Det är typ praxis vad jag vet.

Av NatureBoyyy

Väl räknar vi orginalpris, stolen, en kinnarps för runt 10 000, däremot fick jag den kriminellt billigt pga lite kontakter.

Annars typ mellan 1000-2000 kr för tangentbord och headset, under 1000 kr för mus.
Min 32:a betalade jag väl någonstans runt 3-4000 för.
Mina grejer har en tendens att hålla länge, ägt 3 möss sedan 2004 trots högt användande, är man lite snäll mot grejer och har lite flyt håller dem länge.

Mitt tangentbord hade jag haft i 10år, bytte pga jag ville ha tkl och inte driva frugan till vansinne mer med blåa brytare

Av NatureBoyyy
Skrivet av Näbbdjuret:

Tack för tips beställde en sån igår då jag senare i sommar skall flytta och behöver ny utrustning. Amazon hade AX55 för 958:- igår och det kändes stabilt och facilt för mina kommande 55 kvadratmeter.

Bra köp, vi är fortfarande väldigt nöjda, förra tappade anslutningen stup i kvarten, varje gång jag startade min dator tappade chromcasten och tvn kontakten. Det har inte hänt sedan vi bytte router.
Vet det är onödigt men finns en enkel schmanlagd funktion att starta om routern med så den startar om varje natt, fräsh för en ny arbetsdag

Av NatureBoyyy

25:e april ska ju en "next-gen" uppdatering släppas ju till fyran då.
Inte spelat klart spelet även om jag har runt 50 timmar, tror jag kanske kör om från början när det släpps, verka en del grejer man slippa modda för som borde varit från början, exempelvis widescreen stöd osv.

Nu kommer väl purister hata mig, men jag älskade Fallout 3, var 14 bast, fick det på julaftonsmorgon, lämnade knappt rummet den julen, kanske inte tycker det hade varit lika bra idag. Men damn vad älskade det då och tror jag låter det vara så.

New vegas var kul med även om det på något sätt inte drog med mig på samma sätt.