Inlägg

Inlägg som mrnez har skrivit i forumet
Av mrnez

Gör du jobbet och faktiskt lyckas kommer du vara riktigt nöjd tror jag. Men det finns så klart en risk med att öppna kortet, så man ska kanske vara lite försiktig med att rekommendera något. Men bara att ta det lugnt.

Av mrnez
Skrivet av Dragon_Mike:

Jag tror du är helt rätt ute. Gelid är betydligt billigare, men hade lite svårt att hitta dem annat än på Amazon. Tänkte använda mig av denna guiden för byte av pads https://thermalpad.eu/thermal-pad-sizes/msi-geforce-rtx-3080-... och han använder just Gelid pads. En av anledningarna till att jag valde att fråga här var för att min varukorg på Inet landade på nästan 1700SEK med pads och conductonaut från Thermal Grizzly, och då kändes det inte lika attraktivt längre

Thermal Grizzly använder jag ibland när jag vill få det gjort snabbt och jag inte beställt än från Amazon. Då glider jag förbi Inet eller Webhallen bara Men det är rätt dyrt och dom är aningen hårdare vilket ger en mindre tolerans för att kylaren inte får ordentlig kontakt med GPU:n. Det må låta fånigt, men om padsen är 0.25mm grövre än original och dom inte komprimeras så pass mycket finns det en stor risk att man inte får bra kontakt på GPU:ns kanter, eftersom den inte är helt plan (tror jag). Det är ju inte en heatsink på GPU die:n som på processorer.

Köper från FusionNova på Amazon och med Prime frakt, och varje gång jag kontrollerat äkthetskoden på Gelids sida har det varit äkta. Sitter en kod man skrapar fram på baksidan av paketet.

Det blir absolut lite pengar, men det kommer med en ganska bra belöning av ett kort som går betydligt svalare och varvar lägre på fläktarna. Om man får till det det vill säga. Du Bör få en GPU temp på runt 60-70c och minnet på 10-15c över detta vid spelsessioner. Suprim X är väl ett av dom bästa korten gällandes kylning. Är det över 20c skillnad kan något behöva justeras.

Av mrnez

Ps: ethereum mining går hårdast på minnet vilket leder till att padsen blir dåliga i förtid.

Av mrnez

Typ alla GDDR6X kort med stock pads går varmt. Har ägt en hel drös och samtliga har fått grymma temperaturer efter byte av pads och pasta.
Köp en sats Gelid Extreme och bra kylpasta, typ Kryonaut eller Mx4 som du sprider över hela die:n så ska du se på f*n. Thermal Grizzly pads är bra också men lite hårdare vilket kan strula till det om padsen är .25mm tjockare än original. Många tillverkare kör pads i 0.25mm intervaller. Tycker även pads klippta enligt chipstorlek kan ge ännu bättre kompression och ge bättre kontakt än när man kör hela längder.

Av mrnez
Nytt bud: 900 kr Plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av mrnez

Blir även väldigt varmt sommartid på vinden. Har snickrat en del vind och det är inte några 30c där när solen ligger på exempelvis ett plåttak. Inga problem för elektronik kanske men lär påverka drifttemperaturer.

Av mrnez
Skrivet av stigw:

I begynnelsen hade jag min router på vinden. Men efter att grannens hus brunnit ner har jag inget elektriskt på vinden förutom lampor. Måste man ha något elektriskt på vinden skulle jag ha det i en plåtbalja eller dylikt så det kan brinna utan att sprida sig. (Efter att jag jobbat som deltids brandman är jag kanske miljöskadad)

Ja jag håller med om att vinden är sista utvägen. Har man stenullsisolering kanske man klarar sig om grejerna ligger mot det men fortfarande undertak och takstolar i trä som brinner bra.

Av mrnez

En PoE driven switch kanske på vinden så är du hemma. Skönt att slippa dra upp el om man inte redan har det. Finns kanske inte för att driva många uttag. Låter det vara osagt.

Av mrnez
Skrivet av Skinnsoffa:

Man kopplar väl dock en RJ45 till installationskabeln i ena änden, som ska in till routern, korrekt?

Tv antennen är inte aktiv, men sladdar finns dragna, behövs skärmat ändå? Vet inte skillnaden riktigt ☺️

Korrekt, om man bara ska in till en router eller switch direkt. I min mediacentral sitter dock samma honor (Actassi) på bägge ändar, så det beror väl lite på hur man ska ha det. Men ja jag hade satt Rj45 i ena änden.

Använder du antennkabeln som dragtråd försvinner ju den, och således behövs inte skärmad kabel längre. Passa på att dra två kablar till uttagen med antennkabeln. Rätt trevligt att ha båda aktiverade. Ska du ha IPTV via leverantören kräver boxarna direktanslutning till mediaomvandlaren utan någon router eller annat emellan och då är det bra med två fungerande uttag.

Skrivet av Skinnsoffa:

Klockrent 👌

Varför kan de behövas en annan router, ur vilket hänseende? 😊

Jag vet iofs inte hur ASUS och co. ställer sig idag mot andra tillverkare, men jag hade en RT-AC87U från dom som jag även körde någon "Merlin ddwrt" mjukvara på, men var inte riktigt nöjd med stabiliteten, så jag bytte ut mot en ren trådbunden router och kör acesspunkter i huset i stället. Men ASUS routrar är kanske bra, ska inte säga för mycket.
Sen vart Wifi:t på ASUS rätt meningslös då min mediacentral är ett plåtskåp som sabbar signalen rätt ordentligt

Av mrnez

Rätt kabel och rätt uttag. Exxact ftw Har samma hemma. Bara använda antennkabeln som dragtråd. Go go go.
Väldigt enkelt att koppla Actassi också.
Skrev ett första inlägg men raderade det då jag missade några detaljer i din text.
Enda jag kan rekommendera är en annan router kanske, typ Ubiquiti eller bättre. Behöver inte vara med trådlöst internet. Sätt upp accesspunkter i huset istället. Men det är ju självklart en smaksak Har en gammal Edgerouter Lite som tuggat på i säkert 10 år utan några som helst problem eller behov av omstarter annat än vid strömavbrott eller firmware uppdateringar.

Av mrnez
Nytt bud: 700 kr Plus frakt.
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av mrnez

Annonsen är avslutad

Av mrnez

För 200kr känner jag att det är rätt väg att gå. Står för utformningen av annonsen.
PM mig @Neonstar så tar vi det därifrån.

Av mrnez

Happ. Hur gör vi nu då pojkar. Det är mitt fel som snurrade till alternativen

Tekniskt budade @Neonstar hem det redan på sitt redigerade bud på 800kr.
Rätt vore att denne får grejerna.

Av mrnez

Corsair RM750x v2 2020 / 32GB Corsair DDR4 3200MHz

Säljer ett nätaggregat och ett par minnesstickor som inte kommer komma till användning. Det följde med en dator jag beslutade mig för att stycka upp pga trasigt moderkort.

1. Corsair RM750x v2 750W 80+Gold
Tillverkat vecka 45 2020
Medföljande kablar:

1x 24 pin ATX
2x 8-pin CPU
1x 8-pin PCIe (2 kontakter)
2x SATA (3 kontakter vardera)

PCIe kabel finns på Inet för 79kr och strömkabel C13 för ungefär samma pris beroende på vald längd.
Har testat aggregatet och det fungerar.

Kan skickas men då i annan kartong. Kvitto saknas tyvärr.

Kan tänka mig byte mot ett SFX aggregat om någon har det och vill byta. Kom med förslag.

Köp nu för 500kr, annars budgivning som gäller.

2. 32GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz/CL16 (2x16GB)
(CMK32GX4M2E3200C16)

Har testat dom i Memtest86 där dom gått igenom utan anmärkning.

Pris: 300kr? Annars budgivning som gäller.

Läs hela annonsen här

Av mrnez

Annonsen är avslutad

Av mrnez
Skrivet av czure:

Yes, det är sålt. Tar bort annonsen nu.
Mvh

Av mrnez

Annonsen är avslutad

Av mrnez
Skrivet av Zilanto:

400 kr 2st Noctua NF-A14 IndustrialPPC-3000 PWM + Frakt

Det är taget. Pm info så löser vi det

Av mrnez

Kortet är nu reserverat. Återkommer om affären går i lås eller ej!