Inlägg

Inlägg som Crusher har skrivit i forumet
Av Crusher

Kör fortfarande Amiga dagligen. Jag firade med att spela lite olika spel.

Ni som inte vet så finns det ett ypperligt bra forum för Amiga i Sverige, utöver Sweclockers då.
http://safir.amigaos.se

Av Crusher

Hehe... ja det är lite lustigt. Jag kunde till för någon minut sedan ringa till vänner i närheten sedan brakade det ihop helt. Kollade på Telias hemsida och där står det att det är problem i hela Sverige eftersom tjälen lossnar mm. Kollade även i närområdet och får det bekräftat att det är stora problem i teletrafiken just nu, konstigt att jag kan surfa eftersom det går på samma kopparlina.

Skulle självklart kollat med Telia först, ber om ursäkt för det.

Av Crusher

Halloj Komplett. Har försökt ringa Er på 031-710 20 00 flera ggr senaste timmen, men kommer inte fram. Det är helt tyst i ca: 10 sekunder. När man förväntar sig en rington så är det fortfarande tyst, sedan hör man att nåt händer på linjen men ingen svarar. Kan ringa andra så det är inget fel på min sida.

Har Ni problem med växeln idag?

Av Crusher

Min Wow uppsättning som kanske hjälper.

Jag har dragit ut Windows till båda skärmarna, lagt Windowsbar på den högra skärmen (bara att greppa den och dra över den dit du vill ha den).
Sedan startat Msn messenger och lagt den på höger sida.
Startat Firefox och dragit den över till höger sida, för att kunna surfa samtidigt.
Startat Ventrilo och dragit den över till höger sida.
Där har jag sedan omorganiserat så att jag kan se allt på en gång.
Startat WoW och bockat för fönsterläge och "maximized" som då gör att spelet stretchas ut på den skärm den startas på, i mitt fall vänster.

När du sedan stänger Firefox och Msn messenger så ska de ploppa upp på samma ställe när du startar de igen nästa ggn.
Många spel kan man inte göra såhär med utan att de blir helskärm över båda skärmarna, även WoW är det om man inte bockar i de två alternativen beskrivet ovan.

Av Crusher

Har du kopplat i strömmen till kortet?

Av Crusher

Org. volten på de minnena ska vara på 1.9V.

Jag förstår inte riktigt din andra fråga, men att man måste ha den volten är ju ett krav från tillverkaren för att försäkra sig om att minnet fungerar som det är konstruerat för.

Av Crusher

När jag får sådana diskar av polare så kopplar jag bara in den via usb och skannar. Då undviker jag att behöva starta datorn med disken monterad.

Av Crusher

http://www.phyxion.net/

Jag brukar köra med Driver Sweeper.

Av Crusher

@norrby89, har inte testat med mer än 4x1GB

@Aqualize, men om man kör 32bit Windows då? Tänkte på 4GB "spärren", så kan man ju inte ha mer minne för att köra ramdisk.

Av Crusher

Jag köpte mina två från Netshop när de hade på lager. Skulle köra RAID0 med de, men av nån anledning så måste jag formatera ena varje ggn. jag startar datorn. Så då är det ju lite hopplöst.
Tills vidare kör jag den andra som cache för firefox mm och det är rätt skönt att inte höra hårddiskarna rassla så fort man gör nåt på nätet (dessutom går det fortare att backa sidor mm.) Kör även växlingsfilen på den och där också är det skönt att det inte rasslas. Men, som ovan skriver är det lite vanskligt med strömavbrott. På mina så hänger inte batterierna med att hålla strömmen vid avbrott, så de funkar inte som ups för korten(inte mina iaf.)

Testade att köra COD4 demot och det går ruskigt fort att ladda in banor mm. Får jag bara till det med RAID0 och äkta ups så skulle jag rekommendera denna lösning. Men annars kan du lika gärna kolla på Raptor eller SSD (SLC).

Av Crusher

Testa de här: http://www.omegadrivers.net/omega_drivers.php
Funkar ypperligt bra på mina AGP och PCI-e maskiner.

Av Crusher

Är den helt död? Tänkte på att du kan väl testa med "Crashfree bios"-funktionen? Bara att trycka i ett usb-minne(FAT16 eller 32 formaterat) med bios.

Av Crusher

Vad har du för specar på kablarna?

Av Crusher

Ok, det jag menade med "vanliga" är de som man hittar på deras nedladdningssida. De är ju till Pci-e varianterna. Men funkar de som är på PowerColors sida så är ju det bra, då kan du iaf. testa om kortet funkar eller inte.

Här var AGP hotfix drivarna jag menade att du skulle prova, om du inte gjort det ännu: http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&tas...

Av Crusher

Har du använt AGP hotfix drivarna? De "vanliga" som finns på ATi´s sida funkar inte så bra.

Av Crusher

Ja, det är ju så man fixar så man kan kolla på fler skärmar.

Av Crusher

En fläkt blåser alltid åt det hållet som motorn sitter fast på.

http://images.gideontech.com/img/notcua_120n80_noctua_nfs12_4... Skulle denna fläkt vara igång så skulle den alltså blåsa emot dig.

EDIT: Lite sen eftersom jag letade efter en bra bild.

Av Crusher
Av Crusher

Här funkar det bra med 4870(Msi) men med 4850(Asus) startar drivrutinen om sig hela tiden eller blåskärmar eller bara startar om datorn(speciellt i WoW).

Samma dator, olika modeller av grafikkort.

Av Crusher

Testa med att koppla ur allt du inte behöver för en flash, t.ex. hårddiskar mm. Man ska inte behöva göra nåt annat än att stoppa i usb-minnet och låta den läsa.

EDIT: Kör med endast ett minne på moderkortet också. Har hjälpt på andra moderkort.