Inlägg

Inlägg som Celebmir har skrivit i forumet
Av Celebmir

Vill nämna Röde Orm här. Inte fantasy, men äventyr. (Och ingen översättning behövs)

Av Celebmir

Det jag hatar är när mötet håller på att avslutas och någon (oftast samma person från möte till möte) flikar in: ”Kan vi gå tillbaka till punkt två? Jag vill säga…”

Av Celebmir

Utmärkt garantihantering, Inet

Med tanke på hur de flesta trådar gällande garanti, så tyckte jag att det skulle vara trevligt att dela med mig en solskenshistoria.

SSD som har suttit i min PS5’a i två och ett halvt år, beslöt sig för att gå i tidig pension. Jag tog den till inet, som kunde bekräfta att den var stekt. Jag hade inte kvar kvittot, men tänkte att det finns i deras system. Det gjorde det inte då jag inte hade skapat konto hos dem vid tidpunkten av inköpet. De kunde dock snart spåra mitt köp trots detta och bad mig att hitta min transaktion på banken.

Jag åkte hem och kopplade upp mig och upptäcker att min bank bara kan ta fram de senaste två åren. Åkte tillbaka med SSD och kylare som hade köpts samtidigt så de kunde se att det stämde överens med vad de hade i systemet, så de tog sin an garantiärendet.

Det började skrivas en del, och jag räknade med att nu skulle det iväg till Samsung, osv. Istället kommer en ny SSD i försluten ask och jag är ute ur affären på 15 minuter.

Tack för fin service, Inet.

Av Celebmir

Jag har haft tjänstebil, förmånsbil och pool-bil. I alla dessa fall har företaget stått för allt underhåll, inklusive tvätt. (Har dock tvättat bilen hemma några gånger, men det får jag stå för)
Har till och med lämnat bilen till tvättfirma då och då.

Av Celebmir

Jag minns när jag spelade penna och papper rollspel i min ungdom. Ett spel som hette Runequest räknades inte bara vikt utan även otymplighet. På grund av onaturlig styrka kunde min lilla dvärg bära (samtidigt) tre madrasser och en harpa.

Av Celebmir

För extrapoäng, begränsa så att temperaturen inte kan gå under absoluta nollpunkten (ca -273,15 C)

Av Celebmir

Prioriterar att de sitter i en Mac.

Av Celebmir

Det är slut med stationära datorer nu. Har inte haft igång min på tre år.

Av Celebmir

Ruku har inte pengar nog att sätta en sådan TV i mitt hem.

Av Celebmir

Då får det räcka med två stycken.

Av Celebmir

Jag har för mig att sweclockers inte vill se ”bumpningar” i forumet…

Av Celebmir
Skrivet av Cyberz:

[x] Skaffar barn så hinner man inte spela så mycket.

Det låter dyrt och tidskrävande.

Av Celebmir

Fick ett samtal från ”Microsoft i Indien” för några månader sedan, men de lade på. Antagligen för att jag skrattade så mycket.

Av Celebmir

Vi kan i alla fall enas om att ett ljudligt, mekaniskt tangentbord i kontorsmiljö är förbjudet och bör leda till hårdbestraffning och är skäl för uppsägning.

Av Celebmir

Bra, mer sådant.

Av Celebmir

Problemet för de som betalar är att de ofta blir hackade igen inom ett par år. De målar en måltavla på sina egna ryggar. De som inte betalar är mindre attraktiva offer i framtiden.

Av Celebmir

Blir nog aldrig en stationär dator igen. (Möjligen en Rasberry Pi till)

Av Celebmir

Min stationära dator har inte varit igång på flera år, har inget behov av den längre. Privat och jobb så är det bärbart som gäller.

Av Celebmir

Sedan jag började jobba för min nuvarande arbetsgivare har jag träffat kund en gång (i Tyskland) och träffat kollegor en gång (i London). Vi har kontor i Stockholm, men har aldrig varit där.

Av Celebmir

Kör inte med några tillägg/blockare, men jag använder bara Brave och Orion läsare och ser ingen reklam. Fick ett meddelande (pop-up) från YT som sa att annonsblockerare inte var tillåtet. Men jag använder inga och har inte sett det igen.